Aleşii PNL solicită executivului CJC susţinerea proiectului privind subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi! (documente)

În acest moment, în judeţul Constanţa, rata abandonului şcolar este de 8% în mediul rural (având localităţi precum Dobromir sau Castelu, unde rata de abandon atingea, la începutul anului şcolar 2017-2018, o medie de 25-30%), cea mai mare din ţară, şi o medie de 6% în mediul urban, situându-ne pe al doilea loc după judeţul Ilfov.
 
Cu toate acestea, Consiliul Judeţean nu deţine niciun studiu la nivel de judeţ care să prezinte o imagine mai clară asupra dezastrului din învăţământul constănţean şi nici nu ia măsuri active pentru combaterea acestui flagel.
Din aceste motive, consilierii judeţeni ai PNL Constanţa sunt alături de iniţiativa formulată şi depusă luna trecută de Asociaţia Elevilor şi Asociaţia Studenţilor Constanţa privind subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi cu 50 la sută.
 
„Mai mult, considerăm că neimplicarea şi nerespectarea legii de către Consiliul Judeţean Constanţa nu fac decât să descurajeze tinerii din familiile nevoiaşe şi să crească rata de abandon şcolar în judeţul nostru“, susţine consilierul judeţean PNL Bogdan Bola. 

Bola afirmă că, în cadrul comisiilor de specialitate ale CJC, a încercat să convingă şi colegii din celelalte partide de faptul că această iniţiativă nu reprezintă o cheltuială la bugetul Consiliului, ci o investiţie care se va materializa pe termen lung în beneficiul întregii comunităţi şi care va avea efecte extrem de pozitive atât pentru constănţeni, cât şi pentru economia judeţului.
 
„La lucrările comisiilor a participat şi Andrei-Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, care a încercat să explice beneficiile unui astfel de proiect şi de ce este necesar să luăm măsuri imediate. Chiar dacă prevederile Legii Educaţiei sunt clare şi trebuiau puse în aplicare de aproape şapte ani, nici în comisii nu s-a luat nicio decizie, încercând să se tragă de timp, fără a se lua nici cea mai mică măsură. Din acest motiv, împreună cu toţi colegii mei liberali am semnat şi depus încă o dată proiectul iniţiat de către AEC, solicitând introducerea pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din data de 27.07.2018 a acestui punct. Din păcate, practica celor de la conducerea Consiliului Judeţean de a nu pune pe ordinea de zi niciun proiect care nu vine din partea coaliţiei PSD+ALDE+PMP este de notorietate”, susţine consilierul Bola.
 
De altfel, acesta atrage atenţia că nici proiectul iniţiat de el şi de consilierul PNL Stelian Gima, privind efectuarea unor demersuri pentru construirea unui nou teatru de copii, nu se află pe ordinea de zi, precizând că nu a primit vreo explicaţie pentru acest fapt.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul depus de consilierii PNL privind acordarea de facilităţi la transport pentru elevii şi studenţii din judeţul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 326

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 1845

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 458

O propunere legislativă, depusă de PNL prevede instituirea programului de finanţare pentru studenţii români din diaspora

07 Apr 2024 472

Proiect de lege PNL pentru ca rovinieta să poată fi achitată în termen de cel mult 24 de ore

04 Apr 2024 514

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 751

Senatul a adoptat instituirea anului 2027 drept Anul "Ion I.C. Brătianu"

12 Mar 2024 458

Consiliul local al municipiului Constanţa a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte. Sala Polivalentă, peste 10 milioane de euro (VIDEO)

27 Feb 2024 718

Certificatul ,,RAR Auto Pass” urmează să fie emis de către Registrul Auto Român, începând cu 1 decembrie

13 Feb 2024 646

Din nou pe masa CLM Constanța! Familia lui Bujduveanu, viceprimarul PNL al Capitalei, drept de preempțiune pentru cumpărarea unui teren de pe strada Justiției

29 Jan 2024 955

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1160

Interese imobiliare versus voința oamenilor Stelian Ion aduce acuzații cu privire la proiectul șoselei de coastă!

16 Jan 2024 949

Ședinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Aleșii locali au votat pentru majorarea cofinanțării pentru Stadionul „Gheorghe Hagi” (DOCUMENTE)

11 Jan 2024 747

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Primarii PNL acordă un interes aparte investițiilor în infrastructura publică, prin accesarea de fonduri guvernamentale și europene, dar și prin atragerea de investiții private”!

31 Dec 2023 980

Majoritatea PNL-PSD din CLM a decis Un coleg de partid al primarului Chițac va ridica un bloc în stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1259