Amendarea ROF CLM Consilierul local Andrei Popescu propune controlul banilor publici alocaţi agenţilor economici şi ONG-urilor! (documente)

Consilierul Local Municipal independent, Andrei Popescu a depus la secretariatul CLM un proiect de hotărâre de CL care vizează transparenţa în administraţia publică locală. Propunerile sale vizează modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare al CL Municipal Constanţa.

Iată care sunt cele mai importante propuneri:

1. Şedinţele Consiliului Local Municipal şi ale comisiilor de specialitate, vor fi transmise live pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa.

2. Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, precum si conţinutul proiectelor de hotarâri vor fi afişate pe site-ul Primăriei cu minimum cinci zile înainte de şedinţa CLM, cu opţiunea de comentarii de la vizitatorii site-ului.

3. Introducerea votului prin mijloace electronice, având posibilitatea de a urmări pe site-ul Primăriei opţiunea fiecărui consilier în parte.

4. Comisiile de specialitate şi Consiliul Local Municipal vor cere anual rapoarte de activitate, tuturor agenţilor economici şi organizaţii neguvernamentale care beneficiază de alocări bugetare, prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal.

5. Organizarea unei comisii de anchetă, pentru verificarea activităţii comisiilor de specialitate, a activităţii instituţiilor subordonate, precum şi a contractelor încheiate între Primărie şi terţi.

Andrei Popescu susţine că propunerile sale de amendare a regulamentului de organizare şi funcţionare a CLM Constanţa nu va intra în dezbatere în şedinţa din 31 august. „Secretarul CLM, Marcela Enache mi-a înregistrat setul de propuneri, ele urmează să fie discute în comisiile de specialitate, urmând cât ce curând să ajungă şi în plen la vot”, a declarat Andrei Popescu pentru ZIUA de Constanţa. Consilierul a mai spus că în continuare se ocupă şi de elaborarea Registrului spaţiilor verzi şi a Planului urbanistic general.

Menţionăm că proiectul iniţiat de Andrei Popescu dar şi propunerile pentru amedarea ROF CLM pot fi consultate în secţiunea documente.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședințe CLM Constanța Proiect de hotărâre privind CSM Constanța, pe ordinea de zi a întrunirii din 29 februarie 2024 (DOCUMENT)

26 Feb 2024 702

Ședințe CLM Constanța Constituirea unui drept de administrare în favoarea CSM Constanța asupra a două terenuri, pentru construirea de săli de sport (DOCUMENT)

13 Feb 2024 767

LIVE VIDEO Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat, astăzi, în ședință ordinară! (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 909

Anunțul fostului viceprimar USR, Florin Cocargeanu Consilierii USR și PSD au semnat convocatorul pentru recuperarea prejudiciului. Este vizat primarul Chițac!

08 Jan 2024 881

Update. USR va semna pentru convocare PSD Constanța a inițiat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța și cere sprijinul consilierilor pentru asigurarea cvorumului!

07 Jan 2024 1159

Oficial. Parcare gratuită în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la sfârșitul anului (DOCUMENTE)

26 Jul 2022 3896

ZIUA LIVE. Consilierul liberal Adriana Arghirescu „Scopul de a dezvolta Constanța trebuie să ne pună la masa dialogului” (VIDEO)

16 Jun 2022 1529

ZIUA LIVE. „Bombele cu ceas", dispozitive ce pot oricând „detona" instituția Consiliului Local Municipal

15 Jun 2022 1852

Trei săptămâni irosite de autorități. PSD cere ședință de îndată a CLM pentru alocarea de fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

25 Oct 2021 1528

Consilierii locali votează rectificarea bugetară! Se alocă fonduri pentru reabilitarea sau repararea unor imobile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Constanța (document)

27 Jul 2021 2751

ZIUA Live. Interviu cu viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, despre guvernare locală după patru luni de mandat

17 Feb 2021 5428

Consiliul local al municipiului Constanţa, în şedinţă. 31 de proiecte, pe ordinea de zi

23 Jan 2021 2327

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

09 Jun 2018 3174

Şedinţă de Consiliu Local Ce proiecte propune Făgădău - rectificare bugetară, garantarea unui împrumut şi impozite mărite pentru clădiri-ruină

26 Jun 2017 3625

Noi membri în Consiliile de Administraţie ale RADET şi RATC. Printre ei, şi un consilier al primarului, dar şi un inspector ISJ. Ce indemnizaţii vor primi? (documente)

21 Apr 2017 4365