Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

 
Primăria Constanța vrea să achiziționeze serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Construire promenadă pietonală cu pistă de biciclete, tronson cuprins între str. Lebedei și bază taluzuri corespunzător intersecției str. Pușkin cu str. Mihai Eminescu” – Faza SF, DTAA, DTAC, PT+DDE”
  • Ofertele se mai pot transmite până la data de 26.01.2023
  • Valoarea documentațiilor este estimată la prețul de catalog de 270.000 lei
  • Investiția se va realiza pe un teren situat în intravilanul municipiului Constanța, în zona plajei Modern
  • Terenul care face obiectul amenajării promenadei pietonale cu pistă de biciclete este proprietatea municipiului Constanța, fiind compus din mai multe loturi cu următoarele numere cadastrale: 228796, 228933, 228833, 234747 și 250317
  • Deoarece infrastructura existentă nu asigură condiții corespunzătoare de acces rutier și pietonal la anumite obiective locale, cum ar fi Portul Turistic Tomis și Plaja Modern, ceea ce limitează posibilitățile de fructificare a acestora în scopul dezvoltării economice a localității, se propune realizarea obiectivului de investiții promenadă pietonală cu piste de biciclete
  • Municipalitatea evocă avantajele construirii promenadei pentru prin realizarea unor lucrări de amenajare urbane, de modernizare a infrastructurii pietonale, precum și de reparații și protecții la zidul de sprijin de la baza taluzului
  
Primăria Constanța a lansat în licitație publică serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Construire promenadă pietonală cu pistă de biciclete, tronson cuprins între str. Lebedei și bază taluzuri corespunzător intersecției str. Pușkin cu str. Mihai Eminescu” – Faza SF, DTAA, DTAC, PT+DDE”.
Ofertele se pot transmite până la data de 26.01.2023 la adresa de e-mail: achizitiipublice@primaria-constanta.ro.
Valoarea documentațiilor este estimată la prețul de catalog de 270.000 lei.
Banii au fost deja alocați în bugetul din 2023, aflat în consultare publică, vezi secțiunea „documente”.
Există deja o ofertă depusă din partea societății Agorapolis SRL, o companie care câștigă aproape în fiecare lună achiziții publice organizate de municipalitate.
 
Unde vrea Primăria să amenajeje promenada?
 
Investiția se va realiza pe un teren situate în intravilanul municipiului Constanța, în zona plajei Modern.
Terenul care face obiectul amenajării promenadei pietonale cu pistă de biciclete este proprietatea municipiului Constanța, fiind compusă din mai multe loturi cu următoarele numere cadastrale: 228796, 228933, 228833, 234747 și 250317.
În caietul de sarcini în baza căruia se organizează licitație se precizează faptul că nivelul municipiului Constanța (de care aparține din punct de vedere administrativ și statiunea Mamaia) se înregistrează serioase probleme referitoare la capacitatea infrastructurii rutiere de a răspunde necesităților de trafic, în special în sezonul estival, atunci când numărul autovehiculelor creste semnificativ, iar blocajele de trafic sunt frecvente iar poluarea atmosferică este ridicată din cauza dificultăților înregistrate în transportul rutier.
Prin urmare, infrastructura existentă nu asigură condiții corespunzătoare de acces rutier și pietonal la anumite obiective locale, cum ar fi Portul Turistic Tomis și Plaja Modern, ceea ce limitează posibilitățile de fructificare a acestora în scopul dezvoltării economice a localității.
Pe de altă parte, taluzul Constanței a fost și este supus unui fenomen continuu de eroziune iar acccesul Ia și de Ia Plaja Modern este dificil pentru pietoni, în general, din cauza stării precare a infrastructurii și imposibil pentru persoanele cu dizabilități.
Acesta este motivul pentru care se propune realizarea obiectivului de investiții „Construire promenadă pietonală cu piste de biciclete, tronson cuprins între strada Lebedei și bază taluzuri corespunzător intersecției cu strada Puskin și cu strada Mihai Eminescu", ca soluție Ia rezolvarea unor probleme, cum ar fi: accesul pietonal dificil la Plaja Modern, degradarea infrastructurii rutiere și pietonale în zona plaja Modern, degradarea continuă a taluzului ca urmare a acțiunii valurilor și în lipsa unor măsuri susținute de consolidare și protecție a acestuia și de stopare a fenomenului de eroziune, rezolvarea accesului pietonal în zona plajei Modern este deficitar, fapt care limitează dezvoltarea activităților economice și exploatarea potențialului turistic și de agrement al zonei.

 
Ce spune Primăria despre acest proiect?
 

Evident, municipalitatea evocă avantajele construirii promenadei pietonale cu piste de biciclete pe tronsonul amintit, în vederea îmbunătățirii stării de sănătate și a calității vieții locuitorilor municipiului Constanța, prin realizarea unor lucrări de amenajare urbane, de modernizare a infrastructurii pietonale, precum și de reparații și protecții la zidul de sprijin de la baza taluzului.
 
Este vizată și amenajarea zonei cuprinse între Plaja Modern, strada Lebedei și taluz
 
Vă reamintim, în octombrie 2022, Municipiul Constanța anunța că vrea să obțină acordul de mediu și pentru un alt proiect conex, de: “Amenajare integrată a zonei cuprinsă între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei și taluz- Crearea de facilități pentru evenimente culturale și pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă și parcaje”, propus a fi amplasat în jud. Constanta, mun. Constanța, str. Lebedei.
Prin intermediul acestuia, se propun lucrări de: amenajare și modelare a terenului, realizarea de alei pietonale pavate, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, bolarzi, semnalizare rutieră, totemuri pentru orientare, afișaj și reclamă, obiecte de artă, etc.), instalarea și racordarea la rețeaua electrică a stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat ambiental, realizarea de plantații de arbori, arbuști, plante perene și gazon, realizarea de instalații de irigare, toaletarea și curățarea arborilor existenți, amplasare construcții provizorii tip pavilion și racordarea acestora la rețelele edilitare (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, gaze naturale, telefonizare, internet).
Amplasamentul în cauză este format din 4 terenuri în proprietatea beneficiarului (nr.cad. 207050, nr.cad. 207032, nr.cad. 207037, nr.cad. 207003) pe care, în prezent, se află o platforma betonată continuă, utilizată ca parcare. Pe amplasament, în afara platformei betonate, terenul este acoperit de vegetație (arbori, arbuști, plante crescute spontan). Terenul și trotuarul din zona acestuia sunt iluminate insuficient, iar zona are un aspect general degradat.
Se propune reamenajarea parcării pe platforma betonată conform normelor în vigoare, realizarea unor accesuri carosabile, din strada Lebedei, către aceasta și a unor circulații pietonale în interiorul noii parcări, pentru ca aceasta să funcționeze cât mai corect și să ajute la fluidizarea traficului din zonă.
  Pe terenurile cu nr.cad. 207032, nr.cad. 207037, nr.cad. 207003 vor fi amplasate 6 pavilioane (2 pe fiecare teren), cu acces din trotuarul existent. Aceste pavilioane vor fi de 2 tipuri și vor adăposti spații dedicate alimentației publice:Pavilionul 1 - „MARE” (total 4 pavilioane) cu suprafața de aproximativ 425 mp care va fi format dintr-o zona închisă acoperită în care se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative și o terasă ce va adăposti mesele și barul iar Pavilionul 2 - „MIC” (total 2 pavilioane) cu suprafața de aproximativ 350 mp  va fi format dintr-o zona închisă acoperită în care se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative și o terasă ce va adăposti mesele și barul.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Iată cum vrea Primăria Constanța să amenajeze zona taluzului de la plaja Modern. Documentația, depusă la Mediu

Se amenajează zona cuprinsă între Plaja Modern și strada Lebedei din municipiul Constanța. Municipalitatea anunță exproprieri

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1302

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 707

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 660

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 679

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 431

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2045

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 819

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 659

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1452

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 771

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 765

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 859

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 826

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2745

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1305