Declaratii de avere Constanta

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)

Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele consilierilor judeţeni, care, potrivit legislaţiei în vigoare, sunt obligaţi să-şi reactualizeze anual declaraţiile de avere sau de interese sau ori de câte ori apar modificări semnificative.
 
Astfel, pe site-ul administraţiei judeţene au fost publicate cele mai noi menţiuni din documentele depuse de consilierii judeţeni, pe care le prezentăm în ordine alfabetică, să nu fie cu supărare. Prima la „catalog“, consilierul judeţean PSD Nicoleta Bercaru.
 
Cu ce avere a debutat în CJ Constanţa: Nicoleta Bercaru (PSD), patru maşini şi patru credite bancare de achitat
 
Nicoleta Bercaru, director al Şcolii Generale nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din municipiul Constanţa, care a aspirat, fără succes, şi la ocuparea funcţiei de inspector şcolar general al ISJ Constanţa în 2015, a ajuns în Consiliul Judeţean ca urmare a renunţării la mandatul de consilier judeţean din partea PSD a lui Daniel Georgescu, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile.

La momentul validării mandatului, potrivit declaraţiei de avere, Bercaru deţinea două apartamente situate în municipiul Constanţa, dobândite prin credit ipotecar, şi un „garaj plin“, în care erau parcate patru autoturisme - Chevrolet Spark (an de fabricaţie 2010), Volkswagen Transporter (an de fabricaţie 2007), Volkswagen Golf (an de fabricaţie 1999) şi Volkswagen Beetle (an de fabricaţie 1999).

Totodată, aceasta avea patru credite bancare de lichidat, toate contractate de la aceeaşi bancă şi însumând 10.305 euro şi 221.432 de lei. Ultimul credit bancar a fost contractat în acest an, este în valoare de 41.500 de lei şi are ca termen scadent anul 2021. Datorii semnificative la bănci, în contextul în care veniturile realizate de familie în anul fiscal precedent au fost de numai 65.023 de lei.

În ceea ce priveşte declaraţia de interese,  consilierul  judeţean PSD arată că este asociat şi administrator la SC Afortunado Place SRL, o firmă ce are ca obiect de activitate „restaurante“. De asemenea, Nicoleta Bercaru este membru fondator al asociaţiei nonprofit „Femeia Schimbă Lumea“.
 
În 2017, familia Bercaru a scăpat de „Spark“, a achiziţionat un „Volkswagen“ şi a cumpărat un teren în Suceava
 
Patru menţiuni notabile regăsim în declaraţiile de avere ale anului 2017 ale consilierului PSD. După primul an de mandat, Bercaru a vândut autoturismul Chevrolet Spark pentru 3.500 de euro unei persoane fizice. Deţinătoare a altor trei autoturisme de provenienţă germană, familia Bercaru a achiziţionat în 2017 şi al patrulea autoturism, un Volkswagen Tiguan, an de fabricaţie 2010, dar şi 23.000 de metri pătraţi de teren extravilan într-o comună din judeţul Suceava. În acelaşi an, familia consilierei s-a îndatorat cu suma de 52.000 de lei la o bancă comercială, termenul scadent al creditului fiind anul 2022.
 
La capitolul venituri, familia Bercaru a câştigat, în anul fiscal 2017, 75.212 lei, cu menţiunea că cei mai mulţi bani au fost aduşi în casă de consilieră, în calitate de profesor şi director al Şcolii „Nicolae Tonitza“ din Constanţa - 50.212 lei. În această sumă este inclusă şi indemnizaţia de la Consiliul Judeţean.
 
În 2018 a închis un restaurant şi a deschis o firmă de curăţenie
 
Pe 12 februarie 2018, SC Afortunado Place SRL, firmă având ca obiect de activitate „restaurante“, în care Nicoleta Bercaru avea calitatea de asociat, şi-a întrerupt temporar activitatea. Cel mai probabil, soţii Bercaru şi Florica Ştefan, asociaţi în această societate, au gestionat prost afacerea şi, din considerente financiare, au fost nevoiţi să renunţe. Dovadă în acest sens este somaţia cu titlu executoriu nr. 76621, primită de firmă de la ANAF Galaţi încă din iulie 2017. Totodată, potrivit situaţiilor depuse la Ministerul Finanţelor Publice, SC Afortunado Place SRL, înfiinţată în 2014, a avut pierderi în fiecare an, profit zero şi un singur angajat.
 
Această situaţie pare să nu o fi descurajat-o pe Nicoleta Bercaru, care, la sfârşitul anului 2017, se asociază într-o firmă nou-nouţă, „OK Lavage Clean SRL“, alături de Niculina Mierla Vartanian, care deţine şi calitatea de administrator. Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, societatea, cu sediul în Constanţa, are ca obiect de activitate „operaţiuni generale de curăţenie a clădirilor“. Fiind vorba despre o societate nouă, nu a raportat până în acest moment nicio situaţie financiară.  
 
Menţionăm că Nicolae Bercaru nu a depus nicio altă menţiune referitoare la modificări în declaraţia sa de avere pentru anul în curs.
Un aspect interesant care nu se regăseşte în declaraţia de interese este apartenenţa politică. Bercaru a tras linie în dreptul calităţii de membru de partid, cu toate că PSD a transmis că este preşedintele Departamentului de Egalitate de Şanse din cadrul organizaţiei PSD Constanţa şi consilier judeţean.
 
Bercaru - activitatea în CJC
 
Potrivit raportului de activitate după primul an de mandat, potrivit Legii 215/2001, art. 51, alin. 4, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Culte şi Monumente Istorice, Bercaru consideră că şi-a respectat mandatul.
 
„În această calitate, am analizat cu deosebită atenţie proiectele de hotărâri supuse spre dezbatere, am solicitat informaţii suplimentare pentru lămurirea eventualelor neclarităţi când a fost cazul de la şefii de direcţii şi departamente de specialitate ale Consiliului Judeţean şi am propus amendamente atunci când am considerat că există deficienţe sau neconcordanţe. De asemenea, am luat contact cu toţi managerii de instituţii subordonate Consiliului Judeţean care ţin de Comisia Cultură, Culte şi Monumente, încercând astfel sa aflu, sa aprofundez şi să rezolv pe cât posibil problemele ridicate de aceştia“.
 
Tot în primul an de mandat, Bercaru a fost omniprezentă în calitate de consilier judeţean la manifestări cu caracter economic, social şi cultural organizate sub egida Consiliului Judeţean Constanţa, cum ar fi: inaugurarea clădirii modernizate a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, inaugurarea terenului sportiv polivalent de la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam“, Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean, Ziua Dobrogei sau Târgul de Iarnă. La dezbaterile din plenul CJ, Bercaru nu şi-a făcut auzit glasul decât la depunerea jurământului.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean Nicoleta Bercaru de la începutul mandatului şi până în prezent.

Sursa foto: YouTube
 
Citeşte şi:
 
Consilierii judeţeni continuă să-şi depună rapoartele de activitate Nicoleta Bercaru, Adrian Bereş şi Florea Dumitru, de la PSD, faţă în faţă cu electoratul (documente)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declaraţie de avere - Marius Adrian Păunescu, şef birou Restituire Accize în cadrul ARR (documente)

24 Oct 2018 613

Un inspector de trafic din Brăila a declarat că a cumpărat un apartament... în 1932! (document)

01 Sep 2018 818

Ultima declaraţie de avere a fost depusă anul trecut Când a câştigat la Loto primarul Decebal Făgădău? (documente)

14 Aug 2018 4012

Traseul unui fost ofițer SRI Cariera, averea și interesele prefectului județului Constanța, Dumitru Jeacă, și o firmă pierdută pe drum (documente)

03 Aug 2018 7203

Declaraţii de avere Consilierul judeţean PNL George Niculescu face bani din mai multe surse, inclusiv din piaţa de energie (documente)

31 Jul 2018 702

Istoric, personalități, proiecte, identitate, dezvoltare Interviuri Live. Techirghiol în anul Centenarului (galerie foto + documente)

30 Jul 2018 3039

Declaraţii de avere şi de interese ale consilierului judeţean PNL Costel Stanca. Firma la care este asociat a avut contracte de peste 200.000 de lei (documente)

28 Jul 2018 1157

Declarații de avere Consilierul județean PNL George Măndilă nu deține bunuri. În schimb, are de lichidat mai multe credite și împrumuturi (documente)

26 Jul 2018 799

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PMP Florin Goidea (documente)

24 Jul 2018 919

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marius Enescu la doi ani de mandat! (documente)

23 Jul 2018 1082

Declarații de avere Consilierul județean ALDE Marcel Savlovschi a achiziționat un apartament în capitală în primii doi ani de mandat (documente)

20 Jul 2018 951

Declaraţie de avere Consilierul judeţean Adriana Veronica Gheorghe (PSD), avere neschimbată, venituri mai mari (documente)

19 Jul 2018 1294

Declaraţie de avere Cât a câştigat consilierul judeţean PSD Gheorghe Donţu după primii doi ani de mandat? (documente)

18 Jul 2018 1311

Este printre cei mai bogaţi aleşi Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marian Cruşoveanu (documente)

11 Jul 2018 1549

Constanţa. Averea şi interesele liberalului Radu Bogdan Matei la jumătatea mandatului de consilier judeţean (documente)

06 Jul 2018 1036

Consilierul judeţean Mircea Pintilie are venituri din indemnizaţie, pensie, arendă şi dividende. Anul acesta şi-a vândut bunurile moştenite în 2017! (documente)

05 Jul 2018 885

Recent, a vândut un imobil. Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreședintele CJC Daniel Learciu (ALDE)? (documente)

02 Jul 2018 1098

Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

30 Jun 2018 912

Cât a câştigat anul trecut preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu? (documente)

28 Jun 2018 1645

Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)

27 Jun 2018 952

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

26 Jun 2018 1256

În 2017 a încasat prima pensie şi a vândut terenuri moştenite de la socri Consilierul judeţean (PNL Constanţa) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)

25 Jun 2018 1384

Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)

23 Jun 2018 1879

Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

22 Jun 2018 4339

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

21 Jun 2018 2144

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Georgiana Tîrpe, auditor intern, deţine o maşină şi jumătate dintr-un teren şi dintr-un apartament (documente)

04 Apr 2018 1534

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Directorul tehnic, Gheorghe Zamani, deţine mai multe conturi bancare, bijuterii şi o colecţie numismatică valoroasă (documente)

02 Apr 2018 2411

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Cristian Tudoraşcu deţine un apartament şi trei autoturisme (documente)

28 Mar 2018 938

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Şeful Serviciului Dezvoltare Infrastructură Aeroportuară deţine apartamente şi terenuri agricole, dar conduce o maşină mai veche de 20 de ani! (documente)

23 Mar 2018 1105

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Simona Liliana Sinorchian, responsabil Control Financiar Preventiv, are două apartamente şi şase depozite bancare (documente)

21 Mar 2018 790

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Irina Şargu, director Juridic şi Resurse Umane, deţine trei terenuri, un apartament, o casă şi o maşină (documente)

20 Mar 2018 774

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Stere Şamata, şef Birou Administrativ - Igienizare, deţine două terenuri (documente)

19 Mar 2018 916

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Emanuel Roiu are o motocicletă, o casă şi un credit pe 20 de ani! (documente)

17 Mar 2018 1197

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Gheorghe Oprea, şef Atelier Electroenergetic, deţine, cu familia, un teren, o casă şi două maşini (documente)

13 Mar 2018 829

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Ionuţ Nedelcu, comandant adjunct de aviaţie, deţine un autoturism (documente)

12 Mar 2018 799

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Anca Moldoveanu, şefa „achiziţiilor“, deţine acţiuni la o firmă, are două credite în valută şi venituri în afara funcţiei (documente)

10 Mar 2018 1309

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, declarații de avere Ion Maican, șef Atelier Mecanic-Termoenergetic, deține două terenuri și un apartament (documente)

07 Mar 2018 749

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Dorina Ionescu, şef Serviciu Resurse Umane, Secretariat, Arhivă, deţine patru terenuri, o casă şi două maşini (documente)

05 Mar 2018 715

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Şeful Serviciului Contabilitate, Doriana Ionescu, deţine un apartament prin programul „Prima casă“ şi un autoturism (document)

03 Mar 2018 1573

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, declarații de avere Cristian Fotu, șeful Serviciului Securitate și liderul sindicatului, cu două imobile și un teren (documente)

01 Mar 2018 1101

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Loredan Enuţă, şef Birou Securitate, deţine un teren intravilan şi un apartament în Constanţa (documente)

28 Feb 2018 843

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Romeo Dominte, şef Serviciu Prevenire şi Protecţie, coproprietar la două terenuri şi un apartament (documente)

27 Feb 2018 559

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Costin Mihăiţă, şef Atelier Comunicaţii, deţine un teren, o locuinţă şi un autoturism (documente)

26 Feb 2018 544

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Daniela Otilia Caraman, opt conturi bancare şi o moştenire de 15.000 mp de teren agricol (documente)

24 Feb 2018 1012

Penitenciarul Poarta Albă, declaraţii de avere Cristian Ionuţ Apostol, director adjunct economico-administrativ, deţine două autoturisme (documente)

12 Feb 2018 1221

Penitenciarul Poarta Albă, declarații de avere Comisarul de penitenciare Petrică Bănuță are un apartament și mai multe datorii (documente)

10 Feb 2018 1496

Penitenciarul Poarta Albă, declarații de avere Comisarul-șef Florentin Muscalu, directorul unității, deține un teren, un apartament și o mașină (documente)

09 Feb 2018 1326

Nou-venită în echipa Oil Terminal Constanţa Şefa Compartimentului Control Financiar deţine un apartament şi un autoturism (documente)

23 Jan 2018 1411

Oil Terminal SA, declarații de avere Cecilia Popovici, șef serviciu Contabilitate, deține o locuință, un teren și o mașină (documente)

19 Jan 2018 960

Oil Terminal Constanţa, declaraţii de avere Şeful Serviciului Marketing Comercial din cadrul societăţii, „colecţie“ de terenuri, case şi conturi bancare! (documente)

16 Jan 2018 1660