Confort Urban va amenaja strada Prelungirea Recoltei din cartierul Palazu Mare, municipiul Constanța (document)

Consilierii locali municipali sunt chemați să aprobe documentația tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate pentru lucrările de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanța - cartier Palazu Mare pentru amenajare - strada Prelungirea Recoltei.
Municipalitatea susține că, urmare a dezvoltării cartierului Palazu Mare, este necesar să se execute lucrări pentru realizarea străzilor ce asigură circulația în zonă. Având în vedere că infrastructura unei localități reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației, pentru crearea unor condiții mai bune pentru desfășurarea activității populației, pentru scăderea accidentelor rutiere, este necesară modernizarea străzilor în noile amenajări urbanistice conform PUD - uri-PUZ - uri aprobate.
 
Ca urmare, pentru execuția lucrărilor în baza documentațiilor tehnice, se impune elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice de execuție, realizate conform prevederilor legale, sunt necesare obținerea de documentații de urbanism, autorizații de construire și obținere de avize și cheltuieli pentru execuția propriu-zisă a acestor străzi.
 
Costul lucrărilor se ridică la 289.227,35 mii lei.
Străzile noi care urmează să fie realizate sunt situate în cartiere noi și au funcționalitate distinctă, iar promovarea acestora se va face cu respectarea legislației în vigoare cu privire la investiții realizate din fonduri publice. Lucrările vor fi efectuate de Confort Urban.
 
Recent, a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța proiectul „Amenajare Stradă Prelungirea Recoltei, Cartier Palazu Mare, Municipiul Constanța, Tronson între Str. Topârceanu și Str. Tache Ionescu”.
Strada Prelungirea Recoltei este situată în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța, ea asigurând legătura rutieră a străzii principale, respectiv str. Dumbrăveni, cu zona de sud-est a cartierului. Totodată, se vor amenaja trotuarele cu un strat constant, alcătuit din îmbrăcăminte asfaltică, aplicată pe fundație din piatră spartă și substrat izolator din nisip.
 
În secțiunea „Documente”, puteți consulta proiectul de hotărâre de CLM.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 499

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2786

Primăria Constanța în proces cu OMV Petrom Marketing SRL pentru readucerea unui teren în proprietate (DOCUMENT)

05 Apr 2024 710

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 725

Constanța Anunț important al CT BUS. Vizate, autobuzele ce circulă pe linia 3

01 Apr 2024 582

Vești bune pentru veteranii din teatrele de operații! Ce decizie s-a luat în ședința Consiliului Local Municipal Constanța

29 Mar 2024 469

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1062

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1036

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1097

Proiectul este pe masa consilierilor din Constanța Veteranii din teatrele de operații pot beneficia de gratuitate la transportul public (DOCUMENT)

27 Mar 2024 777

Un spațiu comercial, situat în incinta Grupului Școlar „Virgil Madgearu“, preluat în domeniul privat al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 486

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 699

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 615

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 674

Consilierii locali din Constanța vor vota pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al municipiului (DOCUMENT)

25 Mar 2024 544