Administratie

Consilierul Bogdan Bola a ieşit din zona de confort a aleşilor ce ridică mâna din reflex. Din păcate, propunerile sale sunt ignorate de executivul Consiliului Judeţean Constanţa (document)

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aleşii judeţeni au început să-şi publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017-iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului judeţean PNL Bogdan Alexandru Bola.
 
În intervalul menţionat, acesta a participat la toate şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean, precum şi la două şedinţe extraordinare. În calitate de consilier judeţean, în urma votului primit în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean Constanţa, Bola face parte din următoarele comisii de specialitate: Comisia pentru Educaţie, Sport, Turism şi Tineret şi Comisia Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă.
 
În calitate de reprezentant al CJC, a participat la şedinţele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Grup Local Dobrogea Nord, la care a fost convocat de trei ori. Împreună cu ceilalţi membri din conducerea Asociaţiei, Bola spune că a participat la Strategia de Dezvoltare Locală Integrată „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre şi Mare“, iar asociaţia a fost selectată pentru finanţare nerambursabilă în valoare de 1.796.596 de lei de Direcţia Generală de Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM 2014-2020. Această sumă va fi folosită pentru proiecte de dezvoltare a sectorului de pescuit şi de acvacultură, pe tot teritoriul eligibil al FLAG Dobrogea Nord.
 
În cadrul şedinţelor ordinare şi extraordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa, consilierul PNL avut luări de cuvânt pe diverse teme, printre care: situaţia Centrului Multifuncţional pentru Tineret, a cărui deschidere s-a tot amânat de la lună la lună, privând tinerii din Constanţa de posibilitatea de a desfăşura activităţi specifice în acel spaţiu.
 
„M-am opus în mod public modalităţii prin care reprezentanţii Centrului Cultural «Teodor Burada» au înţeles să cheltuie banul public în cadrul evenimentelor «Sărbătoarea Recoltei şi Vinului» şi «Festivalul Berii». Chiar dacă mai avem şcoli cu grupurile sanitare în curte, consilierii PSD+ALDE+PMP au fost de acord să cheltuie suma de 250.000 de euro pe cele două evenimente. Din păcate, cu toată opoziţia mea şi a colegilor mei consilieri PNL, proiectul a trecut aşa cum a fost propus iniţial“, susţine Bola.
 
Alesul judeţean a avut luări de poziţie şi în privinţa Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa (persoana juridică de drept privat şi de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop lucrativ, constituită în baza Decretului-Lege 150/1990 şi reglementată ulterior prin Legea 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret), solicitând reprezentanţilor CJC să înainteze o adresă către Guvernul României şi către Ministerul Tineretului şi Sportului, prin care să solicite aprobarea cât mai urgentă a Regulamentului de punere în aplicare a Legii 146/200. Alte luări de cuvânt au vizat bugetul judeţului Constanţa.
 

Raport de activitate - solicitări, interpelări, proiecte

 
În perioada iulie 2017 - iunie 2018, Bogdan Bola a participat la şedinţe de Consiliu Local din mai multe localităţi din judeţ şi a participat la dezbateri locale cu cetăţenii judeţului Constanţa pe mai multe teme, cum ar fi solicitarea privind repartizarea sumei de 120.000 de lei pentru amenajarea a şase locuri de joacă în comuna Crucea, solicitarea privind remedierea unor nereguli/probleme apărute la şcolile din satele Băltăgeşti şi Stupina - grupuri sanitare neconforme/insalubre/aflate în curte, fiind un pericol pentru sănătatea elevilor, sau solicitarea de fonduri din sumele defalcate din TVA pentru finanţarea de lucrări de plombare/reabilitare a drumului comunal DC67 spre Ghindăreşti etc.
 

Dezbatere şi propuneri buget CJC - 2018

 
În luna februarie, consilierul afirmă că a iniţiat mai multe întâlniri şi dezbateri cu primari, consilieri locali şi simpli cetăţeni privind bugetul Consiliului Judeţean Constanţa şi felul în care ar trebui cheltuit mai eficient banul public, pentru binele comunităţii. În urma acestor discuţii, am depus mai multe propuneri de proiecte, alături de reprezentanţii comunităţilor din judeţ.
 
Iată câteva exemple date de alesul judeţean:
- Comuna Ghindăreşti - reabilitare/modernizare grădiniţă - suma necesară - 350.000 de lei; modernizare/reabilitare infrastructură drumuri comunale şi stradale, proiect estimat la suma de 385.600 de lei. Cei aproape 12 km de drumuri nu au fost reabilitaţi complet din anii 1970.
 
- Comuna Ciobanu - satul Mioriţa nu beneficiază nici până în ziua de astăzi de o sursă de apă constantă şi potabilă pentru locuitorii săi. Din aceste considerente, a solicitat introducerea în programul de investiţii al Consiliului Judeţean Constanţa suma de 300.000 de lei, cu destinaţia expresă pentru achiziţionarea serviciilor de forare şi realizare a unui puţ de apă pentru comunitatea în cauză.
 
- Comuna Topalu - acoperişul unui corp de şcoală necesita urgent reparaţii, întrucât infiltraţiile de apă deterioraseră semnificativ pereţii, provocând igrasie şi un miros neplăcut.
 
- Comuna Pantelimon - sistem de supraveghere, dotat cu un program de recunoaştere şi memorare a numerelor de înmatriculare a maşinilor, pentru a contabiliza traficul greu care trece prin comună şi care a fost, în mare parte, răspunzător de distrugerea drumurilor comunale - 250.000 de lei.
 
„Din păcate, niciuna dintre aceste solicitări, gândite împreună cu echipele de consilieri liberali, dar şi cu simpli cetăţeni, pentru a aduce un plus nivelului de trai al constănţenilor, nu a fost trecută pe ordinea de zi sau măcar discutată în comisiile de specialitate“, susţine Bola.
 

Activităţi generale în calitate de consilier judeţean

 
În perioada iunie 2017 - iunie 2018, a participat la mai multe evenimente şi festivităţi oficiale:
„Şcoala de Bune Practici în Turism“, în noiembrie, la Centrul de Excelenţă în Turism şi Servicii „Tomis“, la deschiderea Centrului Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“, la cursuri de perfecţionare în administraţia publică locală organizate de societatea civilă sau la Parlament.
 
„În perioada raportată, am încercat să aduc la cunoştinţa cetăţenilor judeţului Constanţa toate faptele şi actele administrative care interesează colectivitatea locală prin informare transparentă şi dialog constant şi consider că atribuţiile care îmi revin, specifice legislaţiei şi statutului de ales local, au fost şi sunt duse la îndeplinire cu cinste şi corectitudine“, consemnează în raportul de activitate consilierul PNL Bogdan Alexandru Bola.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi parcurge raportul integral de activitate al consilierului judeţean Bogd

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat Raportul de activitate al preşedintelul CJC, Horia Ţuţuianu (document)

27 Aug 2018 408

Autorităţile publice, obligate să prezinte raport de activitate periodic, inclusiv în Monitorul Oficial Primăria Constanţa încalcă Legea nr. 544 din 2001

08 Aug 2018 533

Garda de Coastă, raport de activitate după şase luni! A primit cinci bodycam-uri de la Sindicatul Europol (galerie foto)

24 Jul 2018 845

Raport de activitate Consilierul Ioan Solomon susţine că preşedinţii de şedinţe din CLM tratează ordinea de zi într-un mod „pompieristic“! (document)

21 Jul 2018 195

Raport de activitate Consilierul local Romeo Rezeanu, luări de poziţie în ceea ce priveşte conformarea PUZ-urilor la exigenţele rezultate din modificările legislative (document)

20 Jul 2018 479

Raport de activitate Observaţiile şi propunerile alesului Mihaela Andrei pentru buna funcţionare a Consiliului Local Municipal (document)

16 Jul 2018 645

Raport de activitate Consilierul local municipal PNL Cristina Văsii - interpelări, amendamente, solicitări și inițiative avute în cel de-al doilea an de mandat (document)

14 Jul 2018 653

Declaraţia de avere a liberalei Adriana Câmpeanu. Cât a încasat anul trecut din alte activităţi (document)

12 Jul 2018 633

Raport de activitate Ce iniţiative, interpelări, amendamente şi solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)

12 Jul 2018 2193

Între viaţa politică şi medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

11 Jul 2018 1199

Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

10 Jul 2018 452

Raportul de activitate. DNA, considerată un model de bune practici la nivel european

09 Jul 2018 385

Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administraţiei Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document)

05 Jul 2018 494

UPDATE. Raport de Activitate pentru anul 2017 al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Președintele CJC participă la eveniment

24 May 2018 647

Imagini de la evenimentUniunea asociaţiilor de proprietari Constanţa, la raport. Florica Ganea "În 2017 multe asociaţii s-au reafiliat la UAPC" (galerie foto)

18 May 2018 718

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 „Ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă“ (galerie foto)

30 Mar 2018 892

UPDATE Imagini de la evenimentPrimarul Mariana Gâju prezintă raportul de activitate pe 2017 - ”Vreau să candidez și în 2020!” (galerie foto)

28 Mar 2018 1281

Liga Navală Română şi-a publicat raportul de activitate pe anul 2017

22 Mar 2018 642

Constanța. A avut loc ședința Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști. Cine a participat. Ce s-a discutat. Ordinea de zi completă (galerie foto)

14 Mar 2018 1980

Klaus Iohannis va participa miercuri la prezentarea Raportului de activitate al DNA pe anul 2017

27 Feb 2018 469

Raport de activitate la CJC pe anul 2017 Preşedintele Horia Ţuţuianu - „Există loc de mai bine. Nu sunt mulţumit sută la sută“

15 Feb 2018 605

Bilanţ la un an de mandat. Senatorul USR de Constanţa, Ramona Dinu

13 Feb 2018 904

Senatorul liberal Daniel Zamfir, schimbat de la şefia Comisiei economice. Cine îi ia locul

01 Feb 2018 502

Făgădău bifează o premieră! Primăria Constanţa nu mai acordă tranşa a doua a plăţii pentru Festivalul Iernii 2016 şi cere bani înapoi Fundaţiei „Clopot“ pentru nerespectarea proiectului tehnic! (galerie foto+documente)

22 Jan 2018 9489

Raportul întocmit de șeful IGPR, Bogdan Despescu a ajuns la MAI. Ce măsuri se vor lua

16 Jan 2018 790

Polițistul suspectat de pedofilie era protejat de șeful său, Rene Emanuel Vornicu. Informația apare în raportul întocmit de conducerea IGPR

12 Jan 2018 784

Câţi locatari şi-au prelungit contractele în blocurile ANL şi câţi chiriaşi noi are cartierul Henri Coandă din Constanţa? (document)

12 Jan 2018 1041

Direcţia Poliţia Locală Constanţa, amenzi de 153.500 de lei în decembrie 2017

09 Jan 2018 1021

Care sunt operatorii de transport public judeţean de persoane şi cum le poate retrage Consiliul Judeţean Constanţa licenţa (document)

08 Jan 2018 1491

Imagini de la eveniment Nicolae Moga, raportul de activitate pe anul 2017. Precizări importante (galerie foto)

28 Dec 2017 1169

Raport de activitate. La ce proiecte legislative a lucrat senatorul de Constanţa Vergil Chiţac în 2017

18 Dec 2017 829

Consilierul local PSD Cristian Mihăilescu și-a depus raportul de activitate (document)

09 Dec 2017 1251

Întreprinderile publice și-au prezentat raportul privind activitatea pe 2016 în fața Guvernului

22 Nov 2017 439

„Lauda de sine nu miroase-a bine“ Consilierul judeţean Daniel Turcu şi-a depus raportul de activitate (document)

18 Nov 2017 1344

Ce activităţi a derulat în primul an de mandat consilierul judeţean Stelian Gima (PNL) (document)

17 Nov 2017 802

Asta da performanţă! Consilierul judeţean PSD Cosmin Drăghici se laudă cu prezenţa la toate şedinţele CJC, dar şi la cele ale Comisiei de Urbanism (document)

16 Nov 2017 1039

Consilierul a făcut diligenţe pentru a nu fi închisă „Casa Soarelui“. Şi-a prezentat raportul de activitate Florin Goidea activează în Comisia de sănătate a CJC (document)

04 Nov 2017 2554

Daniel Learciu, fără atribuţii în domeniul sănătăţii Managerii spitalelor din judeţ, la raport în faţa preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu

31 Oct 2017 1701

Fondată de Gheorghe Oancea, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor şi-a publicat raportul de activitate pe 2016

04 Oct 2017 837

Raport al Departamentului de Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei Constanţa

17 Aug 2017 1601

La finalul primei sesiuni parlamentare, Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, și-a prezentat raportul activității în calitate de ales al județului - raport stufos, rezultate puține

15 Aug 2017 1583

Raportul de activitate pe anul 2016 al consilierului judeţean liberal Marian Cruşoveanu (document)

09 Aug 2017 856

Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

04 Aug 2017 1489

Bunele intenţii ale lui Horia Ţuţuianu. Dar atât! Raportul de activitate al preşedintelui CJC, garnisit cu proiecte despre care nu ştim când se vor finaliza (document)

31 Jul 2017 1551

Raport de activitate În primul an de mandat, consilierul Muhscină a direcţionat către primării sumele defalcate din TVA şi impozit pe venit (document)

26 Jul 2017 764

Aleşii locali Mihaela Andrei şi Aurelian Marin, la raport în faţa electoratului constănţean. Ce spun că au făcut? (documente)

24 Jun 2017 3490

Luna precedentă, Poliţia Locală a aplicat amenzi de peste 60.000 de lei. Iată de ce!

09 Jun 2017 1290

Consilierii locali municipali continuă depunerea rapoartelor de activitate Irinela Nicolae - PSD - proiecte ce vizau învăţământul (document)

09 Jun 2017 1327

Consilierul PSD, Dede Perodin şi-a depus raportul de activitate (documente)

05 Jun 2017 1429

Ce activităţi a derulat Autoritatea Teritorială de Ordine Publică condusă de social-democratul Gheorghe Donţu?

22 May 2017 2001