Administratie

Consilierul Bogdan Bola a ieşit din zona de confort a aleşilor ce ridică mâna din reflex. Din păcate, propunerile sale sunt ignorate de executivul Consiliului Judeţean Constanţa (document)

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aleşii judeţeni au început să-şi publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017-iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului judeţean PNL Bogdan Alexandru Bola.
 
În intervalul menţionat, acesta a participat la toate şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean, precum şi la două şedinţe extraordinare. În calitate de consilier judeţean, în urma votului primit în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean Constanţa, Bola face parte din următoarele comisii de specialitate: Comisia pentru Educaţie, Sport, Turism şi Tineret şi Comisia Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă.
 
În calitate de reprezentant al CJC, a participat la şedinţele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Grup Local Dobrogea Nord, la care a fost convocat de trei ori. Împreună cu ceilalţi membri din conducerea Asociaţiei, Bola spune că a participat la Strategia de Dezvoltare Locală Integrată „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre şi Mare“, iar asociaţia a fost selectată pentru finanţare nerambursabilă în valoare de 1.796.596 de lei de Direcţia Generală de Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM 2014-2020. Această sumă va fi folosită pentru proiecte de dezvoltare a sectorului de pescuit şi de acvacultură, pe tot teritoriul eligibil al FLAG Dobrogea Nord.
 
În cadrul şedinţelor ordinare şi extraordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa, consilierul PNL avut luări de cuvânt pe diverse teme, printre care: situaţia Centrului Multifuncţional pentru Tineret, a cărui deschidere s-a tot amânat de la lună la lună, privând tinerii din Constanţa de posibilitatea de a desfăşura activităţi specifice în acel spaţiu.
 
„M-am opus în mod public modalităţii prin care reprezentanţii Centrului Cultural «Teodor Burada» au înţeles să cheltuie banul public în cadrul evenimentelor «Sărbătoarea Recoltei şi Vinului» şi «Festivalul Berii». Chiar dacă mai avem şcoli cu grupurile sanitare în curte, consilierii PSD+ALDE+PMP au fost de acord să cheltuie suma de 250.000 de euro pe cele două evenimente. Din păcate, cu toată opoziţia mea şi a colegilor mei consilieri PNL, proiectul a trecut aşa cum a fost propus iniţial“, susţine Bola.
 
Alesul judeţean a avut luări de poziţie şi în privinţa Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa (persoana juridică de drept privat şi de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop lucrativ, constituită în baza Decretului-Lege 150/1990 şi reglementată ulterior prin Legea 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret), solicitând reprezentanţilor CJC să înainteze o adresă către Guvernul României şi către Ministerul Tineretului şi Sportului, prin care să solicite aprobarea cât mai urgentă a Regulamentului de punere în aplicare a Legii 146/200. Alte luări de cuvânt au vizat bugetul judeţului Constanţa.
 

Raport de activitate - solicitări, interpelări, proiecte

 
În perioada iulie 2017 - iunie 2018, Bogdan Bola a participat la şedinţe de Consiliu Local din mai multe localităţi din judeţ şi a participat la dezbateri locale cu cetăţenii judeţului Constanţa pe mai multe teme, cum ar fi solicitarea privind repartizarea sumei de 120.000 de lei pentru amenajarea a şase locuri de joacă în comuna Crucea, solicitarea privind remedierea unor nereguli/probleme apărute la şcolile din satele Băltăgeşti şi Stupina - grupuri sanitare neconforme/insalubre/aflate în curte, fiind un pericol pentru sănătatea elevilor, sau solicitarea de fonduri din sumele defalcate din TVA pentru finanţarea de lucrări de plombare/reabilitare a drumului comunal DC67 spre Ghindăreşti etc.
 

Dezbatere şi propuneri buget CJC - 2018

 
În luna februarie, consilierul afirmă că a iniţiat mai multe întâlniri şi dezbateri cu primari, consilieri locali şi simpli cetăţeni privind bugetul Consiliului Judeţean Constanţa şi felul în care ar trebui cheltuit mai eficient banul public, pentru binele comunităţii. În urma acestor discuţii, am depus mai multe propuneri de proiecte, alături de reprezentanţii comunităţilor din judeţ.
 
Iată câteva exemple date de alesul judeţean:
- Comuna Ghindăreşti - reabilitare/modernizare grădiniţă - suma necesară - 350.000 de lei; modernizare/reabilitare infrastructură drumuri comunale şi stradale, proiect estimat la suma de 385.600 de lei. Cei aproape 12 km de drumuri nu au fost reabilitaţi complet din anii 1970.
 
- Comuna Ciobanu - satul Mioriţa nu beneficiază nici până în ziua de astăzi de o sursă de apă constantă şi potabilă pentru locuitorii săi. Din aceste considerente, a solicitat introducerea în programul de investiţii al Consiliului Judeţean Constanţa suma de 300.000 de lei, cu destinaţia expresă pentru achiziţionarea serviciilor de forare şi realizare a unui puţ de apă pentru comunitatea în cauză.
 
- Comuna Topalu - acoperişul unui corp de şcoală necesita urgent reparaţii, întrucât infiltraţiile de apă deterioraseră semnificativ pereţii, provocând igrasie şi un miros neplăcut.
 
- Comuna Pantelimon - sistem de supraveghere, dotat cu un program de recunoaştere şi memorare a numerelor de înmatriculare a maşinilor, pentru a contabiliza traficul greu care trece prin comună şi care a fost, în mare parte, răspunzător de distrugerea drumurilor comunale - 250.000 de lei.
 
„Din păcate, niciuna dintre aceste solicitări, gândite împreună cu echipele de consilieri liberali, dar şi cu simpli cetăţeni, pentru a aduce un plus nivelului de trai al constănţenilor, nu a fost trecută pe ordinea de zi sau măcar discutată în comisiile de specialitate“, susţine Bola.
 

Activităţi generale în calitate de consilier judeţean

 
În perioada iunie 2017 - iunie 2018, a participat la mai multe evenimente şi festivităţi oficiale:
„Şcoala de Bune Practici în Turism“, în noiembrie, la Centrul de Excelenţă în Turism şi Servicii „Tomis“, la deschiderea Centrului Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“, la cursuri de perfecţionare în administraţia publică locală organizate de societatea civilă sau la Parlament.
 
„În perioada raportată, am încercat să aduc la cunoştinţa cetăţenilor judeţului Constanţa toate faptele şi actele administrative care interesează colectivitatea locală prin informare transparentă şi dialog constant şi consider că atribuţiile care îmi revin, specifice legislaţiei şi statutului de ales local, au fost şi sunt duse la îndeplinire cu cinste şi corectitudine“, consemnează în raportul de activitate consilierul PNL Bogdan Alexandru Bola.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi parcurge raportul integral de activitate al consilierului judeţean Bogd

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport ACROPO Ce firme vor efectua operațiuni petroliere offshore la Marea Neagră în 2019

23 Mar 2019 1657

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, raport la doi ani de mandat ”Am încercat ca prin activitatea desfășurată să pun, să punem în centrul activității cetățeanul”

04 Mar 2019 457

UPDATE. Propunerea respinsă DNA a analizat azi suspendarea activităţii în semn de protest față de Ordonanța de urgență pe justiție.

26 Feb 2019 816

DNA Sinteză a raportului de activitate al anului 2018

22 Feb 2019 400

Câți asistenți sociali pentru persoanele cu handicap grav sunt în Constanța. Raport de activitate pentru 2018 (documente)

16 Jan 2019 903

Senatorul constănţean Ştefan Mihu, raport de activitate. Primii doi ani de mandat

01 Jan 2019 535

Schimbări în Guvernul Dăncilă. Care sunt noutăţile

19 Nov 2018 746

USR Constanţa, raport de activitate la mijlocul legislaturii

01 Nov 2018 462

Vânătorii și pescarii sportivi din Constanța, la raport. A fost convocată adunarea generală

22 Oct 2018 649

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat Raportul de activitate al preşedintelul CJC, Horia Ţuţuianu (document)

27 Aug 2018 681

Autorităţile publice, obligate să prezinte raport de activitate periodic, inclusiv în Monitorul Oficial Primăria Constanţa încalcă Legea nr. 544 din 2001

08 Aug 2018 680

Garda de Coastă, raport de activitate după şase luni! A primit cinci bodycam-uri de la Sindicatul Europol (galerie foto)

24 Jul 2018 1356

Raport de activitate Consilierul Ioan Solomon susţine că preşedinţii de şedinţe din CLM tratează ordinea de zi într-un mod „pompieristic“! (document)

21 Jul 2018 461

Raport de activitate Consilierul local Romeo Rezeanu, luări de poziţie în ceea ce priveşte conformarea PUZ-urilor la exigenţele rezultate din modificările legislative (document)

20 Jul 2018 798

Raport de activitate Observaţiile şi propunerile alesului Mihaela Andrei pentru buna funcţionare a Consiliului Local Municipal (document)

16 Jul 2018 912