Administratie

Consiliul Judeţean Constanţa organizează concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Ce se întâmplă cu dr. Bîlbă?! (document)

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa din 27 iulie se regăsesc trei proiecte de hotărâre cu referire la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Primul proiect vizează aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului managerului Adrian Bîlbă, care a obţinut media finala 8,25 (7,48 la proba scrisă şi 8,98 la proba interviului). Legislaţia în vigoare care reglementează managementul instituţiilor de cultură stipulează clar că managerul care nu obţine la evaluare cel puţin media 9 este obligat să susţină concurs pe post. Dacă Adrian Bîlbă ar fi fost notat cu o notă mai mare sau egală cu 9, ar fi trebuit doar să depună un nou proiect de management.
Ca atare, Consiliul Judeţean Constanţa este obligat să organizeze concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN), iar oricine se simte pregătit să conducă această instituţie se poate înscrie în competiţie.
 
Acesta este motivul pentru care, în aceeași şedinţă de CJC, aleşii judeţeni vor vota pentru aprobarea caietului de obiective şi a regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
 
Până la organizarea concursului, consilierii îl vor mandata pe Adrian Bîlbă să ocupe funcţia de director general interimar. 

Rămâne sau pleacă dr. Bîlbă de la CMSN?

Dr. Adrian Bîlbă susţine că, în ciuda faptului că încasările au crescut la nivelul Complexului Muzeal, iar rezultatul economic a fost apreciat de comisia de evaluare, notele l-au clasat primul sub linie!
 
„Eu vreau să rămân în Delfinariu, fie ca medic veterinar, fie ca director ştiinţific, nu ţin să fiu manager. Din punct de vedere ştiinţific, CMSN a reprezentat o opţiune din punct de vedere educativ. Însă preşedintele Consiliului Judeţean mi-a spus în nenumărate rânduri că nu este mulţumit de managerul Bîlbă. Nu mă voi înscrie la concurs decât după o discuţie cu dl preşedinte Horia Ţuţuianu (n.r. preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu). Dânsul este un om tânăr şi energic care poate îşi doreşte un manager mai rigid, mai atent la disciplină în complex.  Dacă voi ajunge la concluzia că pot îndeplini nemulţumirile dânsului, voi participa la concurs. Eu nu pot sta călare pe oameni, nici nu pot fi cu cravata la gât la 8 dimineaţa. Este dificil să manageriezi oameni prost plătiţi. Deocamdată am rezolvat partea legată de sporuri, dar salariile sunt foarte mici, varianta este să devenim instituţie publică de educaţie administrată de Consiliul Judeţean. Vom vedea. Eu cred că din acest moment competiţia este deschisă“, a precizat Adrian Bîlbă, actualul şef al CMSN.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza rezultatul evaluării managementului de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu live Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz, despre punctele forte şi slabe ale anului 2018, oportunităţile şi ameninţările lui 2019 pentru judeţul Constanţa (video)

17 Jan 2019 595

Revista presei locale

16 Jan 2019 352

TNL Constanţa stă cu chirie în Peninsulă. Ianina Petcu, mama lui Răducu Mazăre, fondatoarea SRL-ului care deţine imobilul! Şi CJC a fost chiriaş!

16 Jan 2019 5291

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 1575

Comunicat de presă AEC CJC promite să acorde reduceri pentru elevi

12 Jan 2019 250

De la cine a cumpărat Consiliul Judeţean autoturisme? Licitaţia pentru ISU a fost anulată (document)

12 Jan 2019 239

Retrospectivă 2018 Contracte de milioane de lei, semnate între diverse instituţii publice şi firme din ţară şi din străinătate. Care sunt afacerile anului

12 Jan 2019 842

Demolări în curtea Spitalului municipal, zona Policlinica 2 (galerie foto)

11 Jan 2019 734

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, precizări despre acordarea reducerilor elevilor la transportul județean

10 Jan 2019 551

UPDATE Asociația Elevilor din Constanța, discuții cu reprezentanții CJC pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean

09 Jan 2019 490

Fostul şef al CJC spune că s-au descoperit fapte și împrejurări noi Nicuşor Constantinescu cere revizuirea dosarului CMZ

09 Jan 2019 986

Birourile Centrului de Excelenţă în Turism „Tomis“ n-au căutare nici în 2019

09 Jan 2019 290

Revista presei locale

08 Jan 2019 427

Spitalul Regional Constanța - de la necesitate la promisiuni. Ce a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

08 Jan 2019 539

Revista presei locale

04 Jan 2019 406