Consiliul Judeţean Constanţa organizează concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Ce se întâmplă cu dr. Bîlbă?! (document)

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa din 27 iulie se regăsesc trei proiecte de hotărâre cu referire la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Primul proiect vizează aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului managerului Adrian Bîlbă, care a obţinut media finala 8,25 (7,48 la proba scrisă şi 8,98 la proba interviului). Legislaţia în vigoare care reglementează managementul instituţiilor de cultură stipulează clar că managerul care nu obţine la evaluare cel puţin media 9 este obligat să susţină concurs pe post. Dacă Adrian Bîlbă ar fi fost notat cu o notă mai mare sau egală cu 9, ar fi trebuit doar să depună un nou proiect de management.
Ca atare, Consiliul Judeţean Constanţa este obligat să organizeze concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN), iar oricine se simte pregătit să conducă această instituţie se poate înscrie în competiţie.
 
Acesta este motivul pentru care, în aceeași şedinţă de CJC, aleşii judeţeni vor vota pentru aprobarea caietului de obiective şi a regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
 
Până la organizarea concursului, consilierii îl vor mandata pe Adrian Bîlbă să ocupe funcţia de director general interimar. 

Rămâne sau pleacă dr. Bîlbă de la CMSN?

Dr. Adrian Bîlbă susţine că, în ciuda faptului că încasările au crescut la nivelul Complexului Muzeal, iar rezultatul economic a fost apreciat de comisia de evaluare, notele l-au clasat primul sub linie!
 
„Eu vreau să rămân în Delfinariu, fie ca medic veterinar, fie ca director ştiinţific, nu ţin să fiu manager. Din punct de vedere ştiinţific, CMSN a reprezentat o opţiune din punct de vedere educativ. Însă preşedintele Consiliului Judeţean mi-a spus în nenumărate rânduri că nu este mulţumit de managerul Bîlbă. Nu mă voi înscrie la concurs decât după o discuţie cu dl preşedinte Horia Ţuţuianu (n.r. preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu). Dânsul este un om tânăr şi energic care poate îşi doreşte un manager mai rigid, mai atent la disciplină în complex.  Dacă voi ajunge la concluzia că pot îndeplini nemulţumirile dânsului, voi participa la concurs. Eu nu pot sta călare pe oameni, nici nu pot fi cu cravata la gât la 8 dimineaţa. Este dificil să manageriezi oameni prost plătiţi. Deocamdată am rezolvat partea legată de sporuri, dar salariile sunt foarte mici, varianta este să devenim instituţie publică de educaţie administrată de Consiliul Judeţean. Vom vedea. Eu cred că din acest moment competiţia este deschisă“, a precizat Adrian Bîlbă, actualul şef al CMSN.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza rezultatul evaluării managementului de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 209

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 455

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 334

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5612

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 449

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 777

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 399

Consiliul Județean Constanța achiziționează aparatură IT în vederea îmbunătățirii actului educațional. Sunt vizate școlile speciale din subordinea instituției!

11 Apr 2024 361

CJC face plângerea penală împotriva Asociației de Dezvoltare pentru demararea unor achiziții de lucrări pentru două drumuri din județ

10 Apr 2024 656

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 568

Consiliul Județean Constanța are o nouă Comisie de Disciplină. Cine face parte din structură? (DOCUMENT)

10 Apr 2024 1529

Licitații publice CJC a suplimentat cu 10% contractul pentru documentațiile care vor sta la baza reabilitării sitului arheologic de la Cetatea Histria (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 512

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

10 Apr 2024 812

Licitații Constanța CJC achiziționează servicii de digitizare. Este vizat mormântul pictat de tip Hypogeu

09 Apr 2024 399

Achiziții publice Constanța Consiliul Județean vrea să elaboreze documentațiile pentru „Centrul Turistic de Artă,recreere și Tradiții Canlia - CT ART"!

09 Apr 2024 317