Administratie

Consiliul Judeţean Constanţa organizează concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Ce se întâmplă cu dr. Bîlbă?! (document)

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa din 27 iulie se regăsesc trei proiecte de hotărâre cu referire la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Primul proiect vizează aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului managerului Adrian Bîlbă, care a obţinut media finala 8,25 (7,48 la proba scrisă şi 8,98 la proba interviului). Legislaţia în vigoare care reglementează managementul instituţiilor de cultură stipulează clar că managerul care nu obţine la evaluare cel puţin media 9 este obligat să susţină concurs pe post. Dacă Adrian Bîlbă ar fi fost notat cu o notă mai mare sau egală cu 9, ar fi trebuit doar să depună un nou proiect de management.
Ca atare, Consiliul Judeţean Constanţa este obligat să organizeze concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN), iar oricine se simte pregătit să conducă această instituţie se poate înscrie în competiţie.
 
Acesta este motivul pentru care, în aceeași şedinţă de CJC, aleşii judeţeni vor vota pentru aprobarea caietului de obiective şi a regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
 
Până la organizarea concursului, consilierii îl vor mandata pe Adrian Bîlbă să ocupe funcţia de director general interimar. 

Rămâne sau pleacă dr. Bîlbă de la CMSN?

Dr. Adrian Bîlbă susţine că, în ciuda faptului că încasările au crescut la nivelul Complexului Muzeal, iar rezultatul economic a fost apreciat de comisia de evaluare, notele l-au clasat primul sub linie!
 
„Eu vreau să rămân în Delfinariu, fie ca medic veterinar, fie ca director ştiinţific, nu ţin să fiu manager. Din punct de vedere ştiinţific, CMSN a reprezentat o opţiune din punct de vedere educativ. Însă preşedintele Consiliului Judeţean mi-a spus în nenumărate rânduri că nu este mulţumit de managerul Bîlbă. Nu mă voi înscrie la concurs decât după o discuţie cu dl preşedinte Horia Ţuţuianu (n.r. preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu). Dânsul este un om tânăr şi energic care poate îşi doreşte un manager mai rigid, mai atent la disciplină în complex.  Dacă voi ajunge la concluzia că pot îndeplini nemulţumirile dânsului, voi participa la concurs. Eu nu pot sta călare pe oameni, nici nu pot fi cu cravata la gât la 8 dimineaţa. Este dificil să manageriezi oameni prost plătiţi. Deocamdată am rezolvat partea legată de sporuri, dar salariile sunt foarte mici, varianta este să devenim instituţie publică de educaţie administrată de Consiliul Judeţean. Vom vedea. Eu cred că din acest moment competiţia este deschisă“, a precizat Adrian Bîlbă, actualul şef al CMSN.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza rezultatul evaluării managementului de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii au aprobat bugetul judeţului şi pe cele ale instituţiilor subordonate Horia Ţuţuianu a anunţat că 2019 va fi un an al investiţiilor în sănătate

20 Apr 2019 631

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Apr 2019 903

Ce lucrări primesc cea mai mare finanţare? Lista celor mai importante obiective de investiţii ale Consiliului Judeţean Constanţa pe anul 2019 (document)

18 Apr 2019 1179

Motiv de gâlceavă politică Liberalii din Consiliul Judeţean vor modificarea programului cultural al Centrului „Teodor T. Burada“ şi suspendarea Festivalului Berii (document)

18 Apr 2019 1372

Președintele Consiliului Județean Constanța s-a întâlnit cu Ministrul Apărării Naționale. Ce teme au fost analizate

16 Apr 2019 487

Ce a declarat Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, la ieşirea fostului lider CJ de la DNA Constanţa (video)

15 Apr 2019 1299

Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2019 1212

Cum este fundamentat bugetul judeţului Constanţa pentru 2019 şi cum s-au împărţit banii (document)

13 Apr 2019 1278

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 981

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 838

Evaluarea anuală a managementului Bibliotecii Judeţene Constanţa. Ce notă a obţinut managerul instituţiei?

11 Apr 2019 465

Curtea de Apel Constanța a decis contopirea pedepselor lui Nicușor Constantinescu. Ce soluție a dat

09 Apr 2019 1300

Proiecte în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi Procesul de dezinstituţionalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea DGASPC Constanţa se va încheia în 2020

09 Apr 2019 576

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Constanța după vizita ministrului Sănătății. Ce a decis conducerea unității sanitare

08 Apr 2019 1079

CJC şi DGASPC vor derula proiecte pe componenta protecţiei şi serviciilor sociale în judeţul Constanţa

06 Apr 2019 766