Elevii premianţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale şi cei cu media 10 la Bacalaureat, răsplătiţi financiar de Primăria Constanţa (documente)

Joi, 27 septembrie 2018, se convoacă o nouă şedinţă a Consiliului Local al municipiului Constanţa, în sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean Constanţa. 
 
Pe ordinea de zi se regăsesc şi două proiecte de hotărâre privind acordarea recompenselor financiare pentru elevii premianţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, pentru premierea atât a elevilor care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, cât şi a profesorilor îndrumători ai acestora.
 
Unul dintre proiectele de hotărâre se referă la aprobarea de recompense băneşti în valoare de 2.000 de lei fiecărui elev care a fost premiat la olimpiade şi concursuri şcolare internaţionale desfăşurate în anul 2018. Astfel, urmează să fie premiaţi: Hakan Calila - de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, care a obţinut o medalie de argint la Olimpiada de Chimie „D. Mendeleev“ şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie; Memiş Edis, de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, a primit o medalie de aur la Balcaniada de Matematică şi medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică.
 
Li se vor mai acorda premii şi elevilor Alexandru Gîrban şi Vlad Ştefan Vergelea, de la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa, care au obţinut o medalie de argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, Fizică şi, respectiv, o medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Juniori.
De la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ va fi recompensat şi elevul Răzvan Mihai Ursu, care a obţinut o medalie de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică. De asemenea, se vor mai acorda premii financiare în valoare de 2.000 de lei profesorilor care i-au coordonat pe elevii premiaţi. Astfel, vor beneficia de aceste recompense prof. Doina Bălaşa şi Ion Băraru, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, dar şi profesorii Cristina Văcărescu şi Bogdan Mihai, de la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa.
 
În ceea ce priveşte premierea elevilor care au obţinut media 10 în sesiunea iunie-iulie 2018 la examenul de Bacalaureat, Consiliul Local al municipiului Constanţa va aproba, în şedinţa ordinară din data de 27 septembrie, acordarea unui premiu în valoare de 1.000 de lei fiecărui elev cu merite deosebite, dar şi premierea cu 1.000 de lei a dascălilor care i-au pregătit pe elevi.
 
Profesorii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa: prof. Alina Mihaela Mihalache, prof. Cristina Văcărescu, prof. Bogdan Mihai şi prof. Victoria Olaru.
 
Cei doi elevi care au obţinut nota maximă la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie - iulie a anului curent provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, respectiv: Horia Claudiu Culea şi Ana Maria Milcu, pregătiţi de profesorii lor - Alina Mihaela Mihalache, profesor de limba română, Cristina Văcărescu şi Bogdan Mihai, profesori de matematică şi Victoria Olaru, profesor de fizică.
 
Puteţi consulta, în secţiunea „Documente“, proiectele de hotărâre 4 şi 5 ale Consiliului Local Constanţa.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 433

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 290

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 1901

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2302

Consiliul Local Agigea, județul Constanța dotează cu mobilier și echipamente digitale unitățile de învățământ preuniversitar din comuna Agigea (DOCUMENT)

17 Apr 2024 352

Amânare de pronunțare în procesul dintre Holiday Club Olimp SRL, din Constanța și Consiliul Local al Comunei Chilia Veche prin primar, comuna Chilia Veche prin primar și primarul comunei Chilia Veche

14 Apr 2024 234

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1194

Primăria caută o firmă care să pună în funcțiune fântânile arteziene şi bazinele ornamentale din municipiul Constanța

12 Apr 2024 356

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1954

Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

08 Apr 2024 620

Justiție Constanța Decizie a instanței în procesul dintre Consiliul Local Mangalia și SC Elima Com SRL

08 Apr 2024 354

Afaceri Constanța Firma Eco Public închiriază și igienizează toaletele ecologice din orașul Eforie. Care este valoarea totală a contractului (DOCUMENTE)

07 Apr 2024 541

Prefectul Județului Constanța și Consiliul Local Bărăganu, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

06 Apr 2024 1139

Cumpărări directe Constanța Comuna Castelu. Infra Plan Consulting SRL, dirigenție de șantier pentru rețeaua de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

06 Apr 2024 834

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 863