Administratie

Încă cinci ani de haos urbanistic. Consultarea populaţiei s-a realizat în 2016. Consilierii locali, chemaţi să prelungească, pentru a patra oară, Planul Urbanistic General (document)

La sfârşitul anului 2015, aleşii locali din mandatul trecut aprobau cu simţ de răspundere prelungirea valabilităţii PUG-ului (Plan Urbanistic General) şi a regulamentului local de urbanism aferent. Ulterior, Primăria a început să analizeze, pe bucăţi, Constanţa.
A început cu Planul Urbanistic General pentru zona Baba Novac. Apoi, cu „Elaborare PUZ - extravilan municipiul Constanţa“ şi cu cel al zonei peninsulare. Niciunul dintre aceste obiective nu au fost finalizat.
 
Săptămâna aceasta, consilierii locali municipali sunt chemaţi să mai prelungească încă o dată valabilitatea Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa şi a Regulamentului local de urbanism aferent, până Ia intrarea în vigoare a noului plan urbanistic general, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023. Mai exact, PUG-ul, valabil pentru anii 90 şi care expiră în decembrie 2018, se prelungeşte pentru următorii cinci ani.
 
Acest lucru este posibil dar nu neapărat de bun augur, în temeiul OUG nr. 51/21.06.2018.
Actualizarea PUG-ului Constanţei este în durerile facerii, după ce, anul acesta, în luna iunie, Primăria îşi făcea cunoscută intenţia să actualizare a Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa în vigoare, aprobat prin HCL nr. 653/1999, cu valabilitate prelungită prin HCL nr. 77/2011, HCL nr. 81/2013 şi HCL nr. 327/18.12.2015.

Documentaţia de actualizare a Planului Urbanistic General va fi elaborată în baza contractului nr. 26594/19.02.2016 şi a documentelor anexe actualului PUG, aprobat prin HCL nr. 653/1999.

Iată ce spune municipalitatea referitor la stadiul procedurii de atribuire a contractului de proiectare pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa: „Caietul de sarcini a fost definitivat în colaborare cu experţii Băncii Mondiale; în luna octombrie a anului 2017, între reprezentanţii UAT Constanţa şi cei ai Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - BIRD a fost încheiat un acord pentru servicii de asistenţă tehnică privind Programul de dezvoltare urbană a municipiului Constanţa, cu următoarele componente: planificarea şi gestionarea investiţiilor de capital, gestionarea activelor municipale şi de regenerare urbană, o îmbunătăţire a competitivităţii zonei metropolitane. Componenta de regenerare urbană include studii referitoare la: o dezvoltarea strategiei oraşelor inteligente de gestionare a activelor, o asistenţă în elaborarea unui plan integrat de amenajare a teritoriului pentru zona metropolitană, facilitarea activităţilor de regenerare urbană, facilitarea elaborării unei strategii de reabilitare a cartierelor de blocuri de apartamente. 
 
Proiectul mai este implementat în perioada octombrie 2017 - iunie 2020, după un calendar bine stabilit de predare a livrabilelor convenite de cele două părţi prin acord. Din echipa de lucru fac parte specialişti în dezvoltare urbană, arhitecţi, urbanişti, economişti, specialişti GIS. Echipa Băncii Mondiale va colabora cu municipalitatea pentru elaborarea unui chestionar în vederea culegerii de informaţii esenţiale cu privire Ia priorităţile în materie de dezvoltare ale cetăţenilor municipiului Constanţa, asigurându-se astfel contribuţia cetăţenilor Ia stabilirea priorităţilor de dezvoltare ale oraşului”.
În secţiunea „Documente”, puteţi consulta proiectul privind prelungirea pentru următorii 5 ani a PUG-ului Constanţei şi a regulamentului de urbanism aferent.
 
Citeşte şi:
 
Primăria vrea să actualizeze Planul Urbanistic General al municipiului Constanţa

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rectificarea bugetară vine cu bani pentru RAEDPP şi pentru Handbal Club Dobrogea Sud

23 May 2019 696

Consilierii locali municipali au dat aviz favorabil Care sunt fundaţiile din Constanţa ce primesc subvenţie de la bugetul local

16 May 2019 512

Situația financiară a RAEDPP, în atenția consilierilor locali

15 May 2019 337

Senatorul este nemulţumit de cum arată bugetul oraşului Vergil Chiţac - Cine conduce Constanţa? Întâmplarea!

27 Apr 2019 720

Prefectura Constanța pierde procese pe bandă rulantă pe motiv de tardivitate! Cauza - nu are specialiști în PUZ-uri și stă la „mâna“ Inspectoratului în Construcții, care face verificări

25 Apr 2019 1291

Constanţa. Majorări de taxe şi impozite locale pentru anul viitor. Primăria dă vina pe legislaţia fiscală! (document)

24 Apr 2019 1179

În Săptămâna Patimilor Palaz vrea ca terenul de pe strada Munţii Tatra să fie preluat de CLM de la Arhiepiscopie. Acolo trebuia relocată biserica din Brătianu

23 Apr 2019 869

CLM, chemat în judecată Asociația „Piața Ovidiu“ a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară

19 Apr 2019 1247

După doi ani de la ultimul vot împotrivă Făgădău le cere consilierilor să aprobe transmiterea către Arhiepiscopie a terenului pentru Capela Tinerilor din Mamaia (document)

17 Apr 2019 1185

OMV Petrom Marketing cumpără trei terenuri de la Primăria Constanţa (documente)

17 Apr 2019 1203

O nouă parcare va fi amenajată în Tomis III. Terenul fusese cedat cu titlu de folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului (document)

17 Apr 2019 1569

Un teren situat în municipiul Constanța va fi vândut către SC Mol România Petroleum Products SRL. Iată de ce! (document)

16 Apr 2019 895

UPDATE CLM Constanţa retrage dreptul de folosinţă acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra unui teren de pe strada Munţii Tatra, unde trebuia ridicat un centru social (documente)

15 Apr 2019 1422

Joaca de-a aderarea După un an, Consiliul Local Constanţa se retrage din Asociaţia „Xarxa FP“ Barcelona!

13 Apr 2019 310

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1154