Administratie

Judeţul Constanţa, înfrăţire cu regiunea Cantabria Componenţa delegaţiei Consiliului Judeţean care pleacă pe coasta de nord a Spaniei

La sfârşit de an, când se presupune că eşti ostenit de oboseală şi de muncit pe brânci, o relaxare este întotdeauna binevenită. Evident, când ţi-o permiţi sau când faci parte din executiv sau când eşti funcţionar şi trebuie să te ocupi din punct de vedere tehnic de ceea ce presupune o înfrăţire între două comunităţi.
Judeţul Constanţa se înfrăţeşte cu regiunea Cantabria din Spania. Momentul va fi marcat printr-o deplasare a constănţenilor, care, timp de patru zile (n.r. 11-14 decembrie), vor reprezenta judeţul în faţa oficialităţilor spaniole. Sau cel puţin aşa ar trebui, fiindcă altfel ar fi cel puţin deplasat ca domnii consilieri, care nu sunt deloc nişte sărăci, dacă le consultăm declaraţiile de avere, „să se bucure la bomboane”.
Când eşti ales local, sau judeţean în cazul nostru, indemnizat în slujba celor care te-au votat, cel mai potrivit este să eviţi plimbările pe banii publici.
Dar când eşti nominalizat chiar de preşedintele Consiliul Judeţean să pleci în deplasare, probabil nu ai de ales, sau ai, aşa cum au procedat reprezentanţii PMP. Preşedintele formaţiunii, Claudiu Palaz care deţine şi o funcţie de vicepreşedinte, a spus că nu este de acord cu astfel de deplasări din bani publici, acesta fiind motivul pentru care niciun consilier PMP nu va face parte din delegaţia care pleacă săptămâna viitoare în Cantabria, Spania.
În schimb, alţii au primit bucuroşi invitaţia, de vreme ce figurează printre delegaţi.
Astfel, din partea PNL, vor pleca consilierii judeţeni Marian Cruşoveanu şi Costel Stanca (n.r. ultimul candidează în interiorul PNL şi pentru o nominalizare pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa); de la PSD vor pleca Nicoleta Bercaru (n.r. profesor şi director al Şcolii Nicolae Tonitza din Constanţa) şi Gheorghe Donţu.
Din delegaţie mai face parte şi Dumitru Daniel Learciu, vicepreşedinte al CJC şi consilier independent, după ce ALDE a anunţat clar că nu vor să-l mai reprimească în partid.
Din partea executivului CJC, vor face deplasarea în Spania preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu, secretarul judeţului, Mariana Belu, şi directorul direcţiei juridice, Leila Banciu.
Facem menţiunea că această deplasare nu a fost aprobată în cadrul şedinţelor CJC, probabil că nu este nevoie şi nici nu a fost adusă la cunoştinţa tuturor aleşilor judeţeni.

Cantabria - prezentare, informaţii şi câteva recomandări pentru „turiştii” din CJC

Cantabria este o regiune a Spaniei, aflată pe coasta de nord. Punctul central al regiunii este oraşul Santander, cu 180.000 de locuitori. 
Provincia istorică oferă atracţii diverse, de la satele de pescari de pe coastă, până la piscurile înzăpezite ale lanţului muntos Picos de Europa. În această perioadă, temperaturile ating 9-10 grade Celsius.
Provincia Cantabria este aproape neatinsă de turismul în masa prezent pe coasta Mediterană, din cauza vremii instabile. Însă în lunile de vara marea este suficient de caldă pentru a putea face o baie, iar soarele străluceşte. 
Cantabria a făcut parte din vechea Castilie şi a fost un bastion conservator între înclinările separatiste ale vecinilor de pe coastă. Capitala modernă Santander este o staţiune elegantă şi destul de convenţională. Alături de capitală se află şi alte staţiuni precum: Castro Urdinales la est, Comillas, San Vicente de la Barquera la vest, dar şi Santanilla del Mar, pline de vile de culoarea mierii şi turişti. 
În interiorul provinciei se află mai multe peşteri preistorice.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Tulcea, înfrățit cu Raionul Soroca din Republica Moldova (galerie foto)

14 Aug 2018 629

Comuna Cumpăna și localitatea Cazangic de peste Prut s-au înfrățit. Primarul Mariana Gâju a primit în dar o ie de la edilul-șef Ion Guțu (galerie foto)

14 Jul 2018 821

Acord de infrățire între comuna Cumpăna și localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova (galerie foto)

13 Jul 2018 679

Comuna Cumpăna, acord de infrățire cu localitatea Cazangic din Republica Moldova

12 Jul 2018 530

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)

03 Jul 2018 1004

Parteneriatele între oraşe trebuie să treacă proba timpului Înfrăţirile municipiului Constanţa, încremenite în mandatele lui Mazăre! (galerie foto+document)

16 Apr 2018 2011

Comunicat de presă Oraşele Ovidiu şi Sulmona din Italia s-au înfrăţit. Acordul, semnat de Annamaria Casini şi George Scupra (galerie foto)

21 Nov 2017 1237

Municipiul Constanţa şi oraşul Ningbo fac astăzi primul pas spre înfrăţire!

30 Oct 2017 1086

Acord de înfrăţire între comuna Cumpăna şi comuna Mahala din regiunea Cernăuţi, Ucraina

25 Jul 2017 1657

Oraşul Ovidiu s-a înfrăţit cu Sulmona din Italia (galerie foto)

06 Mar 2017 1792

Zece orașe românesti sunt înfrățite cu orașe din SUA. Printre ele și Constanța

05 Aug 2016 1995

Ședință de îndată la Primăria Constanța Consilierii locali merg în deplasare în Turcia. Vor semna un act de înfrățire (document)

09 Sep 2015 1480

Cinci ani de la semnarea acordului de înfrăţire Reprezentanţii comunei Budeşti, de dincolo de Prut, oaspeţi de seamă la Cumpăna (galerie foto)

27 Jan 2015 1099

După vizita preşedintelui Chinei, de acum 36 de ani Un alt înalt demnitar chinez a semnat în Cartea de Onoare a comunei Cumpăna (galerie foto)

04 Dec 2014 1255

Oraşul Ovidiu a primit oaspeţi de seamă Autorităţile locale din Küçükkuyu, la masă cu Gheorghe Hagi (galerie foto)

22 Nov 2014 1197