Judeţul Constanţa, înfrăţire cu regiunea Cantabria Componenţa delegaţiei Consiliului Judeţean care pleacă pe coasta de nord a Spaniei

La sfârşit de an, când se presupune că eşti ostenit de oboseală şi de muncit pe brânci, o relaxare este întotdeauna binevenită. Evident, când ţi-o permiţi sau când faci parte din executiv sau când eşti funcţionar şi trebuie să te ocupi din punct de vedere tehnic de ceea ce presupune o înfrăţire între două comunităţi.
Judeţul Constanţa se înfrăţeşte cu regiunea Cantabria din Spania. Momentul va fi marcat printr-o deplasare a constănţenilor, care, timp de patru zile (n.r. 11-14 decembrie), vor reprezenta judeţul în faţa oficialităţilor spaniole. Sau cel puţin aşa ar trebui, fiindcă altfel ar fi cel puţin deplasat ca domnii consilieri, care nu sunt deloc nişte sărăci, dacă le consultăm declaraţiile de avere, „să se bucure la bomboane”.
Când eşti ales local, sau judeţean în cazul nostru, indemnizat în slujba celor care te-au votat, cel mai potrivit este să eviţi plimbările pe banii publici.
Dar când eşti nominalizat chiar de preşedintele Consiliul Judeţean să pleci în deplasare, probabil nu ai de ales, sau ai, aşa cum au procedat reprezentanţii PMP. Preşedintele formaţiunii, Claudiu Palaz care deţine şi o funcţie de vicepreşedinte, a spus că nu este de acord cu astfel de deplasări din bani publici, acesta fiind motivul pentru care niciun consilier PMP nu va face parte din delegaţia care pleacă săptămâna viitoare în Cantabria, Spania.
În schimb, alţii au primit bucuroşi invitaţia, de vreme ce figurează printre delegaţi.
Astfel, din partea PNL, vor pleca consilierii judeţeni Marian Cruşoveanu şi Costel Stanca (n.r. ultimul candidează în interiorul PNL şi pentru o nominalizare pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa); de la PSD vor pleca Nicoleta Bercaru (n.r. profesor şi director al Şcolii Nicolae Tonitza din Constanţa) şi Gheorghe Donţu.
Din delegaţie mai face parte şi Dumitru Daniel Learciu, vicepreşedinte al CJC şi consilier independent, după ce ALDE a anunţat clar că nu vor să-l mai reprimească în partid.
Din partea executivului CJC, vor face deplasarea în Spania preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu, secretarul judeţului, Mariana Belu, şi directorul direcţiei juridice, Leila Banciu.
Facem menţiunea că această deplasare nu a fost aprobată în cadrul şedinţelor CJC, probabil că nu este nevoie şi nici nu a fost adusă la cunoştinţa tuturor aleşilor judeţeni.

Cantabria - prezentare, informaţii şi câteva recomandări pentru „turiştii” din CJC

Cantabria este o regiune a Spaniei, aflată pe coasta de nord. Punctul central al regiunii este oraşul Santander, cu 180.000 de locuitori. 
Provincia istorică oferă atracţii diverse, de la satele de pescari de pe coastă, până la piscurile înzăpezite ale lanţului muntos Picos de Europa. În această perioadă, temperaturile ating 9-10 grade Celsius.
Provincia Cantabria este aproape neatinsă de turismul în masa prezent pe coasta Mediterană, din cauza vremii instabile. Însă în lunile de vara marea este suficient de caldă pentru a putea face o baie, iar soarele străluceşte. 
Cantabria a făcut parte din vechea Castilie şi a fost un bastion conservator între înclinările separatiste ale vecinilor de pe coastă. Capitala modernă Santander este o staţiune elegantă şi destul de convenţională. Alături de capitală se află şi alte staţiuni precum: Castro Urdinales la est, Comillas, San Vicente de la Barquera la vest, dar şi Santanilla del Mar, pline de vile de culoarea mierii şi turişti. 
În interiorul provinciei se află mai multe peşteri preistorice.
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Workshop de sprijin în procesul de înfrățire a unor primării din județul Constanța cu primării din Republica Moldova (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2023 1515

#citeșteDobrogea Constanța și Sulmona, înfrățite de Ovidius

06 Jun 2022 2113

Reacție neobișnuită a primarului Chișinăului, după ce Primăria Constanța a anulat înfrățirea celor două municipii. Ce a scris acesta pe Facebook

12 Apr 2022 1774

Ceremonia de semnare a acordului de înfrățire a municipiului Constanța cu municipiul Chișinău, anulată

11 Apr 2022 1668

Premieră Acorduri de înfrățire între Constanța și municipiile Chișinău și Cahul din Republica Moldova

31 Aug 2021 1943

30 de ani de la înfrăţirea orașelor port Odesa şi Constanţa. Ședință festivă a Consiliului Local Constanța

12 Jul 2021 1787

Epigonii de la Primăria Constanța. 53 de ani de la înfrățirea orașelor care și-l împart pe Ovidius Publius Naso

07 Jun 2021 2261

Înfrăţire simbolică între consiliile judeţene Constanţa şi Harghita. Tabere de schimb în perioada vacanţelor şi oportunităţi de dezvoltare (document)

14 Feb 2020 1970

Moment important pentru justiția din Dobrogea! Baroul Constanța se va înfrăți azi cu Baroul Hauts-de-Seine din Franța

08 Oct 2019 2465

Județul Tulcea, înfrățit cu Raionul Soroca din Republica Moldova (galerie foto)

14 Aug 2018 1786

Comuna Cumpăna și localitatea Cazangic de peste Prut s-au înfrățit. Primarul Mariana Gâju a primit în dar o ie de la edilul-șef Ion Guțu (galerie foto)

14 Jul 2018 2262

Acord de infrățire între comuna Cumpăna și localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova (galerie foto)

13 Jul 2018 2051

Comuna Cumpăna, acord de infrățire cu localitatea Cazangic din Republica Moldova

12 Jul 2018 1842

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)

03 Jul 2018 2500

Parteneriatele între oraşe trebuie să treacă proba timpului Înfrăţirile municipiului Constanţa, încremenite în mandatele lui Mazăre! (galerie foto+document)

16 Apr 2018 4247