Administratie

Primăria Constanţa prelungeşte termenul până la care puteţi trimite propuneri pentru Planul Urbanistic Zonal „Lac Tăbăcărie“

Primăria Constanţa a decis să prelungească termenul până la care constănţenii pot trimite observaţii şi propuneri cu privire la elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Zona Lac Tăbăcărie”, iniţiat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Decizia a fost luată de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi de arhitectul-şef Mihai-Radu Vânturache, ca urmare a interesului mare manifestat de constănţeni.
 
Cei interesaţi sunt invitaţi să transmită, în continuare, sugestiile în format electronic, pe adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro. De asemenea, pot fi depuse recomandările cu privire la acest subiect la Centrul de Informare Cetăţeni situat în incinta City Park Mall sau prin poştă, la adresa bulevardul Tomis nr. 51.
 
Precizăm că, iniţial, termenul consultării era 25 noiembrie. Ionela Barboi, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Constanţa spune că municipalitatea va reveni cu amănunte în momentul în care consultarea se va apropia de momentul final.
 
Vă reamintim că, la sfârşitul lunii septembrie, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a dat aviz de oportunitate PUZ-ului lacului Tăbăcărie, iniţiat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral. Proiectantul general al PUZ-ului este societatea Mas-Art Design SRL. Avizul de oportunitate pentru modificarea HCL nr. 415/2003 privind aprobarea PUZ-ului Parc Tăbăcărie, iniţiator Administraţia Bazinală de apă Dobrogea - Litoral, vizează modificarea conceptului propus.

Din documentaţia depusă de ABADL reiese că sunt admise numai funcţiunile de oglinzi de apă şi canale, precum şi activităţile legate de sporturile nautice. Pe malul lacului se admit circulaţii pietonale amenajate cu locuri de odihnă, relaxare, promenadă şi mobilier urban adecvat, circulaţii de întreţinere a malurilor lacului Tăbăcărie, obiecte decorative, elemente de artă plastică, fântâni, foişoare, mici umbrele, debarcadere, mici nuclee de închiriat echipament nautic, circulaţii pietonale, din care unele doar ocazional carosabile, pentru întreţinerea spaţiilor plantate, mobilier urban, amenajări pentru odihnă, relaxare, locuri de joacă pentru copii.

Printre utilizările interzise se numără: orice acţiune care contravine legilor şi normelor în vigoare, localizarea tonetelor şi tarabelor prin decuparea spaţiilor, plantări adiacente circulaţiilor pietonale, deversări de ape uzate în lac, spălatul maşinilor pe malul lacului, pescuitul în lac, scăldatul şi înotul în lac, depozitarea în parc a deşeurilor, a gunoaielor şi a molozului, păşunatul, distrugerea copacilor şi a florilor, accesul mijloacelor de transport în parc, realizarea de foc pe teritoriul parcului, precum şi alte acţiuni care pot cauza prejudicii acestei zone.
 

Citeşte şi:

PUZ-ul lacului Tăbăcărie, în dezbatere Deputatul USR Stelian Ion trage un semnal de alarmă şi invită constănţenii să-şi spună punctul de vedere (document)


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferință națională de asistență socială, la Constanța (galerie foto)

19 Sep 2019 130

Primăria Constanța, mesaj pentru șoferii care parchează autoturismele pe trotuar (galerie foto)

19 Sep 2019 294

Delegație a Camerei de Comerț din Eskisehir - Turcia, vizită la Primăria Constanţa

19 Sep 2019 327

Delegaţi din mai multe ţări se află în aceste zile la Constanța, în cadul proiectului european ALT/BAU

19 Sep 2019 329

Editorial Cum se va aplica amnistia fiscală pregătită de Primăria Constanţa sau calea către un nou mandat pentru primarul Făgădău

19 Sep 2019 551

Constănțenii, îndemnați să meargă pe jos sau cu bicicleta „Săptămâna europeană a mobilității“, în plină derulare la Constanța

18 Sep 2019 655

Amenzi pentru cei care nu respectă legea Primăria Constanța a demarat campania „Constanța colectează selectiv“

18 Sep 2019 573

UPDATE Primarul Făgădău pregătește facilități fiscale pentru persoanele fizice și juridice din municipiul Constanța (document)

18 Sep 2019 665

Proiectul „Creșterea capacității administrative”, încheiat de Primăria Municipiului Constanța

18 Sep 2019 270

Mai multe străzi din Constanţa vor fi consolidate şi amenajate (galerie foto)

18 Sep 2019 479

Primăria Constanţa despre proiectul ,,Oraşul meu din mozaic" „Lucrările de artă de la trecerile de pietoni vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă" (galerie foto)

18 Sep 2019 497

Constănţenii, consultaţi cu privire la PUZ-ul iniţiat de Elemo SRL pentru teritoriul din zona Vârful cu Dor

18 Sep 2019 418

Primăria municipiului Constanţa achiziţionează echipamente de control al parcărilor

18 Sep 2019 372

Răspunsul primit de Ave Tebia de la Primăria Constanţa privind blocul ridicat pe bulevardul Mamaia, în zona hotelului Flora

18 Sep 2019 444

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu, dotat cu o ambulanţă (galerie foto)

18 Sep 2019 425