Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

 
Ziele trecute, în contexul unei conferințe de presă, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a declarat că municipiul Constanța are un buget de supraviețuire și că investitorii aleg să-și deruleze afacerile în orașul Ovidiu.
 
Ulterior, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a ținut să precizeze: „Dacă investitori înseamnă Boroianu (deputatul PNL Robert Boroianu) și Dragomir (Gheorghe Dragomir – fostul președinte al PNL Constanța) și se mută la Ovidiu este ok! Eu spun că anul trecut am finalizat o investiție de 40 de milioane în Port, una de 50 de milioane de euro tot în Port, ambele cu firme private. Să le cereți părerea despre relația cu Municipalitatea și este încă o investiție planificată de alte câteva zeci de milioane de euro. Fug investitorii de Constanța ceva de groază, îi vedem în Ovidiu, care s-a dezvoltat foarte mult, seamănă cu Negru Vodă”.
 
În replică, primarul orașaului Ovidiu George Scupra a transmis următoarele: „Critica să fie și amară, numai să fie dreaptă!, spunea Titu Maiorescu. Nu sunt nici avocatul lui Boroianu nici a lui Dragomir. Suntem onorați că dl. primar Făgădău simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu. Este ca și când compari merele cu perele. Când vorbim de Constanța, nu putem să nu ne gândim la ce investiții se fac în Cluj, Sibiu, Oradea, Timișoara sau Iași. Robert Boroianu reprezintă, ca deputat, județul Constanța, nu orașul Ovidiu. Tot în Ovidiu locuiește și Ștefan Mihu, deputat PSD. Ne bucurăm că aceștia, împreună cu fostul deputat Gheorghe Dragomir, dar și cu mulți alți constănțeni, din toate domeniile profesionale și categoriile sociale, au ales să se mute în Ovidiu. Aici beneficiază de tot confortul pe care îl poate oferi un oraș, începând de la liniște și curățenie, până la o rată scăzută a infracționalității și la spații verzi, un capitol la care orașul Constanța suferă”.
 
Zeci de investiții
 
Reprezentanții autorității publice locale din Ovidiu susțin că s-au investit foarte mulți bani în programele sociale, necesare persoanelor nevoiașe. Spre exemplu, anul trecut au fost oferite 1.856 de pachete cadou pentru toți elevii din Ovidiu, Culmea și Poaina. Pentru al treilea an consecutiv s-au acordat buse de merit pentru copii cu rezultate deosebite la învățătură, finanțate din bugetul local al primăriei Ovidiu.
Ca o noutate, au fost acordate burse pentru elevii și profesorii  cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale și internationale, acestea fiind sustinute tot din bugetul local al primăriei Ovidiu, aprobate prin HCL 78/16.06.2017.
 
A fost lansată Asociația Poiana lui Ovidiu
 
Tot anul trecut, la inițiativa primarului George Scupra, a fost lansată Asociația Poiana lui Ovidiu, asociație din care fac parte 52 de producători agricoli locali. Aceasta s-a înființat pentru realizarea unor activități în interesul producătorilor agricoli locali, în scopul dezvoltării activității specifice, motivării acestora, creșterii performanțelor, susținerii material și promovarea imaginii producătorilor locali. De asemenea, anul trecut a avut loc cea de-a doua întâlnire cu Sfatul Bătrânilor din localitate. Acest consiliu al seniorilor este format din 17 persoan, adică pensionari care provin din diferite categorii socio-profesionale și care sunt implicați activ în viața comunității din localitățile Ovidiu, Culmea și Poiana. Faleza din Ovidiu, realizată cu fonduri europene, este comparabilă cu orice faleză dintr-un oraș european.
 

Investiții private
 
În localitatea Ovidiu există și investiții private, cum ar fi Spitalul Ovidius Clinical Hospital, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, o fabrică de ciocolată, parcul industrial în dezvoltare.

 
Buget participativ
 
Din acest an, Primăria Ovidiu a implementat și așa-numitul buget participativ, așa cum o fac marile orașe europene și numai Clujul, în Constanța. Practic, oamenii sunt întrebați în ce vor să investească o parte din bugetul orașului.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Scupra, primarul ales al orașului Ovidiu, declarație de avere

07 Oct 2020 2912

#alegerilocale2020 George Scupra, candidat PNL – “Proiectele nu se realizează într-o lună de campanie, ci în timp. Orașul Ovidiu este în dezvoltare!” (video)

20 Sep 2020 1620

Proiectul cultural „Sărbătorile Europei“, lansat la pavilionul expozițional de pe malul lacului Ovidiu

16 Sep 2020 2134

Primăria Ovidiu, anunț de interes general – „Prin înțelegere și colaborare, toți locuitorii din oraș vor primi Lumina Sfântă a Paștelui“

16 Apr 2020 1129

Zeci de activități desfășurate de compartimentele administrative Primăria Ovidiu a publicat raportul de activitate pe luna martie

09 Apr 2020 1196

Persoanele de peste 65 ani, monitorizate de voluntari din oraşul Ovidiu Primarul George Scupra – „Consider că rolul nostru, al tinerilor, este de a ajuta persoanele în vârstă“

06 Apr 2020 804

Mesaje de interes public Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra – „Sunt sigur că împreună putem depăși cu bine aceste momente!“

24 Mar 2020 2464

A fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu. Iată măsurile luate

22 Mar 2020 1050

Primarul George Scupra, anunţ către locuitorii orașului Ovidiu „Vă sigur că facem tot posibilul ca familiile noastre să fie în siguranță“

15 Mar 2020 1042

Cine a urcat pe podiumul Campionatului de tenis de masă amatori, organizat de Primăria şi Clubul Sportiv Ovidiu

25 Feb 2020 1256

Structura Consiliului de Administraţie al Ovi-Protect SRL, firmă deţinută de Primăria Ovidiu, modificată

27 Jan 2020 988

Noi denumiri de străzi Locuitorii satului Culmea, oraşul Ovidiu, au primit cărţi de identitate noi (galerie foto)

24 Jan 2020 1403

Primăria Ovidiu i-a premiat pe sportivii campioni ai oraşului. Ionuţ Tucă, două medalii de aur şi două recorduri la Europene!

25 Dec 2019 1528

Primăria Ovidiu susţine educaţia şi competitivitatea. Burse de performanţă pentru elevi şi profesori

20 Dec 2019 1318

Cărţi şi dulciuri, în prag de Crăciun, de la Primăria Ovidiu pentru toţi copiii

18 Dec 2019 1812