Administratie locala

Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

 
Ziele trecute, în contexul unei conferințe de presă, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a declarat că municipiul Constanța are un buget de supraviețuire și că investitorii aleg să-și deruleze afacerile în orașul Ovidiu.
 
Ulterior, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a ținut să precizeze: „Dacă investitori înseamnă Boroianu (deputatul PNL Robert Boroianu) și Dragomir (Gheorghe Dragomir – fostul președinte al PNL Constanța) și se mută la Ovidiu este ok! Eu spun că anul trecut am finalizat o investiție de 40 de milioane în Port, una de 50 de milioane de euro tot în Port, ambele cu firme private. Să le cereți părerea despre relația cu Municipalitatea și este încă o investiție planificată de alte câteva zeci de milioane de euro. Fug investitorii de Constanța ceva de groază, îi vedem în Ovidiu, care s-a dezvoltat foarte mult, seamănă cu Negru Vodă”.
 
În replică, primarul orașaului Ovidiu George Scupra a transmis următoarele: „Critica să fie și amară, numai să fie dreaptă!, spunea Titu Maiorescu. Nu sunt nici avocatul lui Boroianu nici a lui Dragomir. Suntem onorați că dl. primar Făgădău simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu. Este ca și când compari merele cu perele. Când vorbim de Constanța, nu putem să nu ne gândim la ce investiții se fac în Cluj, Sibiu, Oradea, Timișoara sau Iași. Robert Boroianu reprezintă, ca deputat, județul Constanța, nu orașul Ovidiu. Tot în Ovidiu locuiește și Ștefan Mihu, deputat PSD. Ne bucurăm că aceștia, împreună cu fostul deputat Gheorghe Dragomir, dar și cu mulți alți constănțeni, din toate domeniile profesionale și categoriile sociale, au ales să se mute în Ovidiu. Aici beneficiază de tot confortul pe care îl poate oferi un oraș, începând de la liniște și curățenie, până la o rată scăzută a infracționalității și la spații verzi, un capitol la care orașul Constanța suferă”.
 
Zeci de investiții
 
Reprezentanții autorității publice locale din Ovidiu susțin că s-au investit foarte mulți bani în programele sociale, necesare persoanelor nevoiașe. Spre exemplu, anul trecut au fost oferite 1.856 de pachete cadou pentru toți elevii din Ovidiu, Culmea și Poaina. Pentru al treilea an consecutiv s-au acordat buse de merit pentru copii cu rezultate deosebite la învățătură, finanțate din bugetul local al primăriei Ovidiu.
Ca o noutate, au fost acordate burse pentru elevii și profesorii  cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale și internationale, acestea fiind sustinute tot din bugetul local al primăriei Ovidiu, aprobate prin HCL 78/16.06.2017.
 
A fost lansată Asociația Poiana lui Ovidiu
 
Tot anul trecut, la inițiativa primarului George Scupra, a fost lansată Asociația Poiana lui Ovidiu, asociație din care fac parte 52 de producători agricoli locali. Aceasta s-a înființat pentru realizarea unor activități în interesul producătorilor agricoli locali, în scopul dezvoltării activității specifice, motivării acestora, creșterii performanțelor, susținerii material și promovarea imaginii producătorilor locali. De asemenea, anul trecut a avut loc cea de-a doua întâlnire cu Sfatul Bătrânilor din localitate. Acest consiliu al seniorilor este format din 17 persoan, adică pensionari care provin din diferite categorii socio-profesionale și care sunt implicați activ în viața comunității din localitățile Ovidiu, Culmea și Poiana. Faleza din Ovidiu, realizată cu fonduri europene, este comparabilă cu orice faleză dintr-un oraș european.
 
Investiții private
 
În localitatea Ovidiu există și investiții private, cum ar fi Spitalul Ovidius Clinical Hospital, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, o fabrică de ciocolată, parcul industrial în dezvoltare.
 
Buget participativ
 
Din acest an, Primăria Ovidiu a implementat și așa-numitul buget participativ, așa cum o fac marile orașe europene și numai Clujul, în Constanța. Practic, oamenii sunt întrebați în ce vor să investească o parte din bugetul orașului.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suită de evenimente, organizate de autoritatea publică locală cu prilejul Zilelor Oraşului Ovidiu

23 May 2019 549

Spectacol inedit de cântec popular autentic, la Ovidiu Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, la cea de-a XII-a ediţie

18 May 2019 496

Primăria oraşului Ovidiu promovează cultura Spectacolul „Lacul lebedelor“, jucat în aer liber, pe scena debarcaderului de pe lacul Siutghiol

15 May 2019 467

S-a stabilit cine se va ocupa de reconstituirea şi punerea în circuitul turistic a Castrului roman din oraşul Ovidiu (document)

07 May 2019 884

Primăria Ovidiu susţine sportul Zeci de sportivi, la competiţia oficială la lupte greco-romane „Cupa Ovidiu“ - ediţia I (galerie foto)

08 Apr 2019 538

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, premiat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România (galerie foto)

26 Mar 2019 573

Suită de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso, organizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

21 Mar 2019 534

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, la Summitul Partidului Popular European (galerie foto)

18 Mar 2019 1039

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 719

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1761

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 790

Comunicat de presă Zece cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate

21 Jan 2019 994

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 648

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 730

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 733