Primarul Micu vrea gradinita si cresa la Tuzla

Tuzla_primar_Micu_Constantin_02.jpgAdministraţia locală din Tuzla continuă proiectele importante pentru comunitate

Primarul Constantin Micu s-a deplasat, ieri, la Bucureşti, pentru a obţine finanţare pentru două proiecte pe care le consideră de maximă necesitate pentru comuna pe care o reprezintă.

Este vorba mai exact despre construirea unei grădiniţe cu program prelungit şi a unei creşe. Edilul intenţionează să amplaseze aceste obiective pe terenul şcolii vechi. „Merg la Ministerul Învăţământului pentru a obţine sprijin în vederea construirii grădiniţei cu program prelungit. Creşa o vom construi cu fonduri proprii", ne-a declarat primarul Constantin Micu. Potrivit acestuia, creşa şi grădiniţa cu program prelungit vor avea fiecare o capacitate de câte o sută de locuri.
O prioritate a autorităţii locale din Tuzla o reprezintă şi continuarea pietruirii drumurilor din localitate. „Pietruim chiar şi pe vremea aceasta. Până acum am reabilitat aproximativ trei kilometri. Mai avem", a afirmat edilul, adăugând că străzile ce vor fi reabilitate măsoară o lungime totală de 25 km.

Cimitir ca la oraş

Primăria a terminat de împrejmuit cimitirul din localitate. A fost înlocuit gardul vechi, care, potrivit primarului, se afla într-o avansată stare de degradare. Pentru ca cimitirul să fie mai bine întreţinut, Constantin Micu intenţionează să-l dea în administrare unei firme specializate. „Am avut discuţii în acest sens cu reprezentantul unei firme din Constanţa. I-am spus să-şi depună scrisoarea de intenţie şi toate celelalte documente şi vom supune la vot în Consiliul Local", a spus primarul Micu. El a precizat că vrea să aducă cimitirul din Tuzla la nivelul Cimitirului Central din Constanţa, care este administrat, de câţiva ani, de către o firmă privată. De asemenea, Primăria Tuzla intenţionează să amenajeze şi o casă mortuară, în centru, lângă biserica mare.

„Electrica să se apuce odată de treabă"


Un obiectiv important pentru primarul Micu îl constituie şi racordarea cartierelor noi la reţeaua de energie electrică. Potrivit edilului, este vorba despre cartierul de tineret şi de cel situat după calea ferată. „A fost organizată licitaţia, iar contractul de racordare a fost adjudecat pentru două miliarde şi nu pentru patru, aşa cum se estimase iniţial. Să vedem cum or face reţeaua. Măcar să se apuce odată de treabă", a afirmat primarul cu privire la reprezentanţii Electrica, despre care a spus că au câştigat contractul.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 399

Ministerul Educației Normele privind stabilirea salariilor de bază ale directorilor de școli, în dezbatere publică

04 Jan 2024 934

BPN al PNL se reunește la Sinaia Se discută sondajele realizate în fiecare județ și participarea pe liste proprii la europarlamentare

02 Nov 2023 931

Proiect de lege privind cinematografia, în dezbatere publică. Anunțul Ralucăi Turcan

23 Oct 2023 806

Chestionar de evaluare a gradului de incredere în IPJ Constanța. La ce întrebări trebuie oferit un răspuns

22 Sep 2023 1157

Polițist de la Rutiera Constanța mușcat în misiune! Altul, lovit cu capul în zona nasului. Dosarul, în apel

20 Aug 2023 1139

Consiliul Local Municipal Medgidia, întrunit în ședință ordinară a lunii în curs. Ce decizii s-au luat

28 Jun 2023 1090

Felix Stroe pune capăt speculațiilor privind cooptarea lui Mihai Lupu în partid „Acest subiect nu există și nu a existat în PSD Constanța”!

25 Jun 2023 1982

Firme Constanța Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Socep SA, convocată. Ce puncte se află pe ordinea de zi

15 Jun 2023 1408

LIVE VIDEO+TEXT Ședință ordinară a Consiliului Local Constanța. Se votează eliberarea din funcție a viceprimarului Florin Cocargeanu (DOCUMENTE+VIDEO)

26 May 2023 2033

LIVE UPDATE. CL Constanța, convocat în ședință extraordinară. A fost adoptată modificarea proiectului pentru casarea mașinilor uzate din Constanța

20 Apr 2023 1323

Compania Crucea Power Park vrea să modernizeze drumurile de exploatare din Crucea, pentru parcul eolian. Răspunsul APM Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2023 1164

Anunț de ultimă oră de la MApN! Vizat sistemul unitar de pensii publice

20 Mar 2023 3658

LIVE Consiliul Local Constanța, convocat în ședință extraordinară. Doar două proiecte pe ordinea de zi (VIDEO)

14 Feb 2023 1479

Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Comunei Saligny și a listei de investiții pe anul 2023

10 Jan 2023 1254