Promisiuni legate de spitalul regional Bani pentru aparatură şi modernizare, pentru Spitalul Judeţean. Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea, în vizită la Constanţa

Vizită de gradul zero la Constanţa! În plin sezon estival, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, au fost în mai multe locuri din judeţul Constanţa. După deplasarea de la Eforie, o conferinţă de presă a fost organizată la Spitalul Judeţean Constanţa.

După ce reprezentanţii Guvernului, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, şi reprezentanţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa au inaugurat Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud, delegaţia s-a deplasat spre Spitalul Judeţean Constanţa, unde a avut loc o conferinţă de presă. Aceasta a început după ce şefii de secţii medicale au purtat discuţii libere cu cei doi miniştri invitaţi.

„Serviciile medicale din judeţul Constanţa trebuie modernizate. Am afirmat în multe rânduri că vreau să modificăm unităţile medicale din judeţul Constanţa! Azi am profitat de prezenţa celor doi miniştri ca să le arăt pentru ce le cer sprijinul. De aceea au făcut această vizită în SCJU. Am fost în câteva secţii, secţii mai puţin modernizate şi am vorbit despre ce ar fi de făcut pe viitor. În şedinţa anterioară, cu şefii de secţii, s-au discutat lucruri punctuale, realizabile“, a spus preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

Au fost prezenţi şi Mirela Matichescu, Cătălin Grasa şi senatorul Nicolae Moga. Preşedintele CJC a anunţat că s-au alocat 12 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean, bani care vor fi investiţi în Secţia Obstetrică Ginecologie, dar şi în renovarea şi modernizarea Secţiei de Neurologie.
 
„În afară de cele 12 milioane, ministerul Sănătăţii alocă 8 milioane de lei pentru aparatura medicală“, a spus ministrul Sorina Pintea. De asemenea, aceasta a precizat că va aloca 8 milioane de lei, sumă pe care spitalul o va folosi pentru achiziţionarea de aparatură necesară.
 
Un alt punct sensibil atins de ministrul Sănătăţii este problema numărului de ambulanţe. În prezent, sunt două contestaţii în instanţă la licitaţie. Vor fi purtate discuţii cu Raed Arafat pentru a se găsi o soluţie. „Serviciul Judeţean de Ambulanţă este în subordinea Ministerului Sănătăţii, dar achiziţia de ambulanţe este făcută de departamentul de urgenţă. Mai exact, de către Raed Arafat. Din informaţiile pe care le am eu, va trebui să mai detaşăm ambulanţe“, a punctat Sorina Pintea. Ministrul Sănătăţii a precizat că nu sunt suficiente ambulanţele SMURD care au venit la SAJ şi a înţeles că, în plin sezon, acest fapt este o reală problemă. „Din 2 iulie până pe 31 august, am detaşat pe litoral o echipă de inspectori care au efectuat 121 de controale deja, în unităţi de alimentaţie publică, unităţi de cazare şi şcolare, precum taberele şcolare. Se lucrează. S-au dat amenzi pentru nerespectarea normelor de sănătate publice“, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Eugen Teodorovici a vorbit de proiectul înfiinţării la Constanţa a spitalului regional. Nicolae Moga, senator de Constanţa, a subliniat faptul că acesta este unul dintre principalele sale proiecte şi pe care vrea să îl vadă dus la bun sfârşit. Atât Pintea, cât şi Teodorovici au spus că este important să se facă toate demersurile necesare astfel încât, la finele lui 2020, Constanţa să aibă spital regional. „Este esenţial să fie construit la Constanţa, dar trebuie puse la punct mai multe probleme. Spre exemplu, nu o să fie o achiziţie publică clasică, ci ca zonă de infrastructură critică“, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de 3,2 milioane de euro la Spitalul Județean Constanța! Licitație deschisă pentru un sistem robotic dedicat intervențiilor ortopedice (DOCUMENT)

12 Apr 2024 488

Cumpărări directe Constanța Spitalul Județean Constanța, asigurat prin Omniasig Vienna Insurance Group SA (DOCUMENT)

31 Mar 2024 567

Ședință CJ Constanța Se modifică structura organizatorică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța

26 Mar 2024 611

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 493

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța cumpără oxigen medical lichid. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

06 Mar 2024 694

Cel mai nou şi performant sistem de chirurgie robotică a genunchiului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

21 Feb 2024 774

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1457

UPDATE Atac cibernetic masiv în spitalele din țară! Sunt afectate Spitalul Județean Constanța și Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu" Constanța

12 Feb 2024 1497

Averea și interesele Marietei Stași, membru supleant în CA al Spitalului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 717

Declarații de avere Enache Bucovală, de la Bueno Comp SRL, membru CA al Spitalului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 1053

Declarații de avere Constanța Valerica Constantin, director financiar contabil la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“, averea și interesele (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 917

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la ora bilanțului! Peste 76.000 de pacienți tratați în 2023

10 Jan 2024 679

Tragedie A murit eleva grav rănită după prăbușirea internatului de la Odorheiu Secuiesc

09 Jan 2024 872

SCJU Constanța 15 bebeluși s-au născut în prima zi din anul 2024!

03 Jan 2024 868

Trei tineri răniți într-un accident rutier în județul Sibiu

02 Jan 2024 845