„Zilele de naştere sunt încărcate cu memoriile de ieri, cu bucuriile de azi şi cu visele de mâine“ Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, la ceas aniversar (galerie foto)



Şeful administraţiei locale de la Peştera, Valentin Vrabie, îşi serbează, astăzi, ziua de naştere. Sărbătoritul împlineşte 49 de ani.

Şi această zi îl găseşte pe primarul de la Peştera în mijlocul problemelor locuitorilor săi, aşa cum s-a întâmplat în ultimii şase ani, de când se află la cârma destinelor comunei. Implicat în viaţa comunităţii unde s-a născut, el a început să se facă remarcat în administraţia publică locală încă din anul 2004, când a devenit viceprimar. Ulterior, a fost ales primar în anul 2008, cu o majoritate covârşitoare: 93% dintre alegători i-au acordat votul de încredere. În primii patru ani ai mandatului de primar, comuna şi-a schimbat complet aspectul, astfel că şi la următoarele alegeri, din vara anului 2012, când a ales să candideze independent, localnicii au fost din nou alături de el, încredinţându-i votul în proporţie de 95%.
 
Pentru a-i arăta încă o dată că sunt alături de el, primarul comunei Peştera a primit, ieri, vizita elevilor din comuna Peştera, care au dorit să fie primii ce îi urează „La mulţi ani!“, întorcându-se astfel cu recunoştinţă către cel care, în tot ceea ce întreprinde, îi pune pe cei tineri pe primul loc. „Astăzi, pentru o clipă, am vrut să opresc timpul în loc... Pentru a trăi cât mai mult bucuria imensă de care am avut parte. Copiii din comună, însoţiţi de câţiva dascăli, au venit să-mi ureze anticipat «La mulţi ani!». O surpriză care face cât toate darurile din lume şi care m-a lăsat cu lacrimi în ochi! Sinceritatea urărilor, zâmbetele senine, fericirea şi încrederea de pe chipurile lor încununează în aceste momente speciale răsplata pentru eforturile mele din aceşti ani. Vă mulţumesc din suflet şi sunt mândru de voi!“, a declarat primarul Valentin Vrabie, după vizita primită. De la directorul şcolii până la colegii din primărie, cu toţii au sărbătorit ziua de naştere a prietenului, omului, a primarului Valentin Vrabie.

Sărbătoritul zilei a renunţat, în 2012, la calitatea de membru al PSD, fiind total nemulţumit de politica partidului. Mai mult, de atunci, el militează pentru o depolitizarea instituţiilor publice. Trebuie precizat că, anul trecut, cei mai mulţi consilieri locali ai comunei Peştera, care erau până atunci membri PSD, şi-au dat demisia, arătând astfel că sunt alături de primarul comunei.
Valentin Vrabie este cunoscut printre colegii primari şi pentru realizările sale, pentru refuzul de a face compromisuri şi pentru curajul de a implementa proiecte locale fără sprijin bănesc de la Consiliul Judeţean, Guvern sau Uniunea Europeană. A atras investiţii de milioane de euro, a transformat radical faţa localităţii, obiectivul său fiind acela de a face din Peştera o adevărată comună europeană, independentă financiar.
Fără a avea sprijin extern, primarul Valentin Vrabie a renovat două biserici, a construit o geamie, a pietruit drumurile în satele Ivrinezu şi Izvorul Mare, a reabilitat dispensarul, Primăria şi casa parohială din Peştera, a racordat comuna la fibră optică, a ridicat cea mai modernă şcoală din judeţ şi a iniţiat un proiect unic la nivelul judeţului privind construirea de cişmele, reţeaua hidrografică a comunei fiind foarte bogată. A reuşit să readucă la normal faţa comunei după inundaţiile din vara lui 2013, când pagubele produse de viitură s-au ridicat la peste 1 milion de euro. Suma este una imensă pentru o comună, dar, econom din fire, primarul a reuşit să reducă unele cheltuieli şi a repus pe picioare aspectul localităţii, după acest episod trist. Însă primarul constănţean este vestit în toată ţara pentru petrecerile date an de an de Ziua Comunei Peştera, intitulată „Sărbătoarea florii de salcâm“, ce se sărbătoreşte luna mai.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Florina

04 Apr, 2015 06:19

La mulți ani!

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Valentin Vrabie „Nu vreau să rămân cu această etichetă de condamnat. În ceea ce privește o candidatură, nu știu ce să spun” !

02 Nov 2023 1832

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, detalii despre activitatea derulată ca edil al municipiului Medigidia înainte de condamnare. „Nu mă consider vinovat cu nimic“ (VIDEO)

02 Nov 2023 1658

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, primul interviu după încetarea mandatului de primar al municipiului Medgidia!

01 Nov 2023 1899

Definitiv Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a câștigat procesul pe care i-l intentase Comuna Peștera (MINUTA)

17 Feb 2023 6833

Judecătorii de la Curte s-au pronunțat în dosarul în care Valentin Vrabie l-a chemat în judecată pe Primarul comunei Peștera

17 Jan 2023 4737

Curtea de Apel, amânare de pronunțare în dosarul în care Valentin Vrabie l-a chemat la judecată pe Primarul comunei Peştera

04 Jan 2023 1562

Comuna Peștera a declarat apel în procesul cu fostul edil, Valentin Vrabie

10 Jun 2022 2343

Proces deschis de Primarul Comunei Peștera lui Valentin Vrabie. Care a fost decizia instanței

27 Apr 2022 2841

„Feeria de lumini“, în instanţă Valentin Vrabie, dat în judecată de Primăria pe care a condus-o două mandate. La cât se ridică prejudiciul. Ce spun părţile implicate

07 Mar 2018 11063

Membrii Organizației Locale ALDE Peștera au demisionat în bloc din partid. De ce au luat această decizie

12 Feb 2018 3476

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, la ceas aniversar

04 Apr 2017 5392

Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Peştera

31 Mar 2016 2610

Mâine, de la ora 18.00, sunteţi invitaţii primarului Valentin Vrabie Lumini de sărbătoare vor lumina „Parcul Bucuriei“ de la Peştera.

04 Dec 2015 4639

Primarul Valentin Vrabie susţine cu pasiune şi sportul CS Peştera scrie istorie în fotbalul constănţean (galerie foto)

09 Jun 2015 5136

„Viitorul unei naţiuni depinde de nivelul de educaţie“ Primarul Valentin Vrabie a oferit 500 de tablete, de Ziua Copilului (galerie foto)

02 Jun 2015 3655