Liderul PRO România, Victor Ponta, prezent în localitatea tulceană Baia. „Cum facem să luăm bani europeni?“ (galerie foto)

Luni, 6 mai, liderul PRO România, Victor Ponta, primul care deschide listele pentru alegerile europarlamentare din această lună, a fost prezent în localitatea Baia, judeţul Tulcea, alături de colegii de partid, în faţa localnicilor. Pe de o parte, principalul scop a fost să vadă cu ce poate partidul condus de el să vină în sprijinul locuitorilor pentru a putea accesa fonduri europene şi pentru ca localitatea să aibă un parcurs european prielnic. De altfel, cu prilejul alegerilor europarlamentare, Victor Ponta şi-a completat agenda priorităţilor pentru Constanţa şi Tulcea, aflând despre problemele aferente Dobrogei.
 
La eveniment au fost prezenţi Constantin Iacov - secretar executiv, Răzvan Filipescu - secretar executiv, Victor Ponta - preşedintele PRO România şi coordonatorul regional pe judeţul Tulcea al Pro România - Ștefana Zibileanu.
 
„În primul rând, bună ziua, şi mulţumesc că aţi venit atât de mulţi într-o zi lucrătoare de luni. Vreau să vă spun câteva cuvinte şi să vă ascult. Hristos a înviat! Că tot suntem la o săptămână după Paşte. Am venit de fiecare dată în Dobrogea, ca să nu mai încurcăm Tulcea cu Constanţa, de fiecare dată cu lucruri concrete de făcut, cu proiecte, cu bani, cu ceea ce oamenii au nevoie în zonă. Ştiu foarte bine zona şi ştiu că oamenii muncesc pentru banii lor şi pentru ceea ce au de făcut. Ştiu de asemenea că după ce muncesc, ţin la banii lor. Nu îi cheltuie aşa ca bucureştenii care vin la Mamaia să arunce cu banii. Dacă câştigi banii uşor, îi cheltui uşor. Dacă câştigi banii prin muncă, ai grijă de ei. Ştiu că în zonă foarte mulţi lucraţi în agricultură, aveţi ferme, aţi investit bani. Mă gândeam că, dacă era în altă parte a României, trebuia să îl iau cu mine pe Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii, care în 2012-2016 mi-a fost alături în toate programele. Dar, în acelaşi timp, ştiind şi cum este zona, cred că mai bine o luam pe mama, căci ea, fiind şi din familie, găseam mulţi machidoni pe care să îi convingă. Am şi eu 25% doar din sânge machidonesc.
 
Dincolo de aceste lucruri, vreau să vă spun că mi-aş dori să discutăm despre cum să facem să puteţi accesa fondurile europene mai uşor, cum să facem să fie mai multe fonduri europene pentru zona de dezvoltare a agriculturii, pentru agricultura bio. Voiam să întreb cum să facem să nu mai avem atât de multe produse venite din afară în supermarketuri. Aici există un mod de a rezolva problema şi un mod de a da vina pe alţii. Modul de a da vina pe alţii l-aţi văzut în ultima perioadă. Vine domnul Dragnea şi spune că se otrăvesc… astea sunt pentru... nici copiii mici nu cred că cineva ne otrăveşte legumele şi fructele. Ceea ce crede orice om cu mintea la el este faptul că, dacă nu sunt sprijiniţi fermierii români, atunci cei din Polonia, Turcia, Franţa vor avea preţuri mai mici la produse. Atunci, în supermarketuri, cei care au preţuri mai mici intră înaintea celorlalţi. Eu cred că noi, cei care vrem să facem ceva, ar trebui să găsim o soluţie la chestiunea asta. În 2013, aveam aceeaşi problemă. Se cumpărau mai mult din import decât din producţie. M-am întâlnit cu cei care lucrau în zona agriculturii şi industriei agroalimentare şi am întrebat de ce se întâmplă chestia asta. Şi primul lucru mi-au spus că dacă TVA-ul este 24% nu au cum să intre. Cum mulţi furau TVA-ul, iar alţii dacă nu furau nu puteau să vândă. În momentul în care am redus TVA-ul la 9% s-au schimbat lucrurile. În momentul în care am mărit subvenţiile şi am alocat mai mulţi bani pentru programe europene, s-au schimbat lucrurile”, a spus Victor Ponta.
 
„Am văzut că din România iau produsul în vrac, îl duc în Austria sau Germania şi scriu pe el „Made in Germany, origin from Romania”. De ce nu reuşeşte nimeni să facă produsul până la capăt?“, a spus Ponta în legătură cu problema preţurilor produselor bio de la raft. 
 
Tineretul este o categorie importantă pentru viitorul României, după cum subliniază preşedintele PRO România, Victor Ponta. El doreşte ca tinerii să rămână în România şi să îşi câştige banul din muncă în oraşele natale.
 
„Cum facem să îi ţinem pe cei tineri să nu plece din ţară? O să rămânem cei bătrâni şi ajutoarele sociale. În fiecare lună guvernul se împrumută de bani. Cine o să dea banii înapoi? Dacă cei tineri pleacă, dacă ceilalţi nu produc mai mult, o să tot adunăm datorii. Banii europeni sunt cei mai buni. Eu văd cum foştii colegii se ceartă cu UE, dar de unde o să vină banii? din Teleorman. Cei care aţi accesat fonduri europene ştiţi că aceşti bani sunt cei mai buni. Despre PRO România, după 2 ani şi jumătate, am zis să mai vorbim şi de altceva în afară de dosarul lui Dragnea. Nu vorbim de şcoli? De subvenţii?
 
Eu nu am înţeles de ce Iohannis nu l-a graţiat pe Dragnea şi să ne punem să muncim. Îmi place de Iohannis cum îmi place şi de Dragnea. Noi ne uităm cum se ceartă şi pe lângă noi trec anii şi banii. Alături de Corina Creţu am semnat pentru a veni un miliard de euro pentru judeţul Tulcea. A venit doamna Olguţa şi a spus că se triplează pensiile. Voi o credeţi? Nu sunt bani. Cum poţi minţi pensionarii să le spui că în 2021 le triplezi pensiile? Adevărul e altul“, a adăugat Victor Ponta. 
 

Cei prezenţi spun că soluţia este păstrarea tinerilor fermieri în ţară, mai ales prin alocarea de buget în judeţul Tulcea, pentru a putea susţine programele de ajutor pentru agenţii economici, pentru a angaja oameni. Oamenii se mai plâng de problema terenurilor şi de preţul produselor cu provenienţă animală şi agricolă. În final, Victor Ponta a reiterat faptul că noua generaţie trebuie să rămână în Baia pentru un viitor mai bun.  
 
PARTIDUL PRO ROMANIA, MFC: 41190009
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu revin pe sticlă! Cei trei sunt juraţii sezonului 9 MasterChef România

16 Apr 2024 1495

Doliu în diplomație Soția ambasadorului Federației Ruse în România a murit

09 Apr 2024 491

Undă verde de la Mediu Magazinul Metro din Constanța se va extinde

15 Mar 2024 936

Europarlamentarul Corina Creţu a anunțat că va demisiona din formațiunea PRO România

05 Mar 2024 781

Prefectul județului Constanța „Răzvan Filipescu, împreună cu alți membri ai Pro Romania, sunt, de azi, parte a familiei liberale“

10 Feb 2024 800

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1681

Negocieri intense Liderii Pro România Constanța discută în aceste zile despre un „transfer” la PNL

09 Feb 2024 1000

Consilierul județean Răzvan Filipescu de la PRO România și-a depus raportul de activitate pentru 2023 (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 1019

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 942

Fostul premier Victor Ponta, achitat definitiv în dosarul care a dus la demisia sa din fruntea PSD și, ulterior, din funcția de prim ministru

28 Dec 2023 895

Când începe Survivor România 2024?

27 Dec 2023 5975

Victor Ponta, reales președinte al Pro România

25 Nov 2023 991

Gioland Sport SRL, din Năvodari, specializată jocuri de noroc și pariuri, a intrat în faliment!

27 Sep 2023 1032

Tudor Popescu, important dramaturg din Constanța cu studii în actorie

08 Sep 2023 1209

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Vasile Rizea, consilier județean PRO România (DOCUMENTE)

30 Jul 2023 1210