Alegeri europarlamentare

Oana Ţoiu, secretar de stat în Guvernul Cioloş, vine miercuri la Constanţa

Oana Ţoiu a gestionat incluziunea socială şi antreprenoriatul social ca secretar de stat în Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în Guvernul Cioloş.
Oana Ţoiu, candidată pe lista Alianţei 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare, se va întâlni miercuri, 8 mai, începând cu ora 15.00, cu locuitorii municipiului Constanţa, pe faleza Cazinoului. Însoţită de membri ai celor două partide, Oana Ţoiu va discuta cu cetăţenii şi va identifica împreună cu aceştia, într-un cadru informal, soluţii ale problemelor cu care se confruntă comunitatea locală.

Oana Ţoiu este fondator al Social Innovation Solutions, organizaţie care oferă consultanţă şi training în inovare socială şi trenduri de viitor, aplicate în afaceri sociale, politici publice şi educaţie antreprenorială.
În România, Oana Ţoiu a susţinut desfăşurarea a două competiţii, Social Impact Award şi Future Makers, care încurajează şi premiază ideile inovatoare ale tinerilor pentru viitoare afaceri sau pe cele care oferă soluţii sustenabile pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă România.

Oana Ţoiu a fost inclusă, de către Foreign Policy Romania, în lista celor 101 oameni care schimbă România şi a fost singurul antreprenor social român invitat la Davos, în 2019.
În urmă cu câteva săptămâni, Oana Ţoiu a susţinut că este inacceptabil ca în România anului 2019, după 12 ani de absorbţie a fondurilor europene şi câteva semestre de cea mai mare creştere economică, procentual, din UE, unele şcoli să nu aibă toaletele înăuntru, iar tragediile ca cea din satul Buda, judeţul Iaşi, unde un copil de 3 ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea unităţii de învăţământ, să existe în continuare.

„În România sunt peste 2.400 de şcoli fără toalete înăuntru, dintre care în Bihor sunt 74. Am copilărit într-o curte cu WC de scânduri şi am început grădiniţa aşa. Unde am mers la baie nu m-a împiedicat nici să ajung la facultate, nici secretar de stat în guvernul tehnocrat. De atunci au trecut însă 30 de ani, timp în care generaţia părinţilor mei şi apoi generaţia mea am muncit şi am plătit taxe, ca din ele să ne fie tuturor mai bine şi să se construiască şi toalete pentru cei 230.000 de copii care nu au acces în clădirea şcolii sau a
grădiniţei la ele azi, în 2019.

Au trecut 12 ani de fonduri europene şi câteva semestre de cea mai mare creştere economică, procentual, din UE, şi copiii din sate încă nu au peste tot dreptul la demnitate, deşi au existat toate resursele să repare asta. La şcoala din satul în care am copilărit a apărut un WC cu apă curentă, din bani europeni.
A fost ţinut sub cheie luni în şir dintr-un conflict între directorul şcolii şi primar, până la concursul de
directori, nepolitizat, organizat de noi în 2016, pentru prima dată după opt ani. Avem toate resursele ca să
reparăm asta, fără soluţii de compromis, scumpe şi neigienice cum sunt containerele propuse acum, dacă vom avea oamenii buni care să le folosească în interesul copiilor. Când am copilărit eu, aia era
normalitatea, acum e inacceptabil să fie altceva decât istorie”, a susţinut Oana Ţoiu.

Precizăm că un copil de 3 ani din satul Buda, comuna Brăeşti, a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea grădiniţei unde se afla. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au deschis o anchetă penală, iar directoarea grădiniţei şi-a dat demisia.

Despre Alianţa 2020 USR PLUS


Alianţa 2020 USR PLUS este o alianţă electorală formată în anul 2019 între USR (Uniunea Salvaţi
România) şi PLUS (Partidul Unităţii, Libertăţii şi Solidarităţii). Alianţa propune pentru alegerile
europarlamentare din 26 mai cea mai bună listă de candidaţi pe care a prezentat-o vreodată un partid la
acest tip de alegeri.
Mai multe despre candidaţii USR PLUS: www.usrplus.ro
 
Material comandat de USR PLUS, cod unic de identificare: 41190006.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Probleme pentru Iohannis?! USR PLUS anunţă că vor avea candidaţi comuni la toate alegerile viitoare

28 May 2019 558

„Regalitatea ne-a lăsat moştenire Castelul din Mamaia, care a fost vândut la preţul unui apartament“

11 May 2019 1377

A fost lansat Manifestul Alianţei 2020 USR PLUS pentru Europa Viitorului

09 May 2019 507

Alianţa 2020 USR PLUS organizează primul miting electoral în capitala Ardealului, la Cluj

04 May 2019 219

Nicu Ştefănuţă, candidat al Alianţei 2020 USR PLUS, vine duminică la Constanţa

04 May 2019 542

Deputatul Robert Turcescu, despre „omul nou”, promovat de Alianţa 2020!

17 Mar 2019 567

USR - PLUS, în turneu electoral prin ţară Copreşedinţii Cioloş şi Barna vin la Constanţa

14 Mar 2019 685

Dacian Cioloș Judecătorii de la ÎCCJ au votat în favoarea Alianţei 2020 USR PLUS

08 Mar 2019 420