UPDATE Dosar penal deschis pentru fraudarea alegerilor. Avea asupra sa cinci buletine de vot. Este vorba de mama primarului Decebal Făgădău. (video)


Incident major la secţia de votare nr.133 din cadrul Agentiei Fiscale nr.1-4 din municipiul Constanţa.
Un membru al secţiei de votare s-a sesizat după ce o femeie a fost suprinsă având asupra sa mai multe buletine de vot pe care intenţiona să le introducă în urna de vot.
Preşedintele secţiei de votare nr.133 a precizat că această speţă a fost prelută de poliţiştii de la secţia nr.2 Poliţie pentru soluţionare. Potrivit preşedintelui secţiei de votare, femeia avea în mână cinci buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, vezi video.Preşedintele secţiei nu a precizat cine i-a dat femeii cele cinci buletine de vot. 
Din primele informaţii ar fi vorba depsre mama primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
Potrivit consilierului său, primarul nu a dorit să comenteze în niciun fel situaţia, precizând că Poliţia va desfăşura o anchetă în acest caz.


UPDATE: Tatăl primarului Decebal Făgădău, a precizat  la ieşirea de la secţia 2 de Poliţie că "membrii secţiei de votare nu au verificat numărul de buletine pe care le-a înmânat soţiei, respectiv cinci. Soţia nu putea să-şi însuşească singură buletinele de vot, având în vedere conjunctura administrativă. Bărbatul nu crede că au fost victimele unei înscenări, ci că la mijloc ar fi vorba despre o simplă eroare de ambele părţi. Soţia e terminată, i s-a făcut rău, nu a mâncat. Îmi pare rău că trage acum cu declaraţii. Copii au vrut să vină, dar le-am spus că stea acasă". 

Preşedintele secţiei de votare nr. 133 este Camelia Aniţei - preşedinte şi Elena Petrică, locţiitor.
Membrii secţiei de votare sunt: Masaru Marian (Pro România), Arsene Alexandrina (PNL), Grigoraş Luminiţa (ALDE), Muşat George (UDMR), Lorincz Miu Adrian (USR-PLUS), Mânjescu Nicoleta (PSD), Martineanu Andreea (ALDE). Unul dintre membrii secţiei au înmânat buletinele de vot. Potrivit declaraţiei preşedintei de secţie, după ce a fost contactată de către cotidianul ZIUA de Constanţa, membrul secţiei Andreea Martinescu ar fi fost cea i-a înmânat femeii un singur buletin de vot. "Cel mai probabil, profitând de aglomeraţia care era la ora aceea în secţia de votare, dintr-o eroare a mai luat nişte buletine de vot de pe masă. A precizat că vrea să voteze doar la europarlamentare. Chiar dacă a cerut un singur buletin de vot pentru alegerile europarlamentare, a semnat şi pentru referendum. Reprezentantul ALDE a fost la rândul lui chestionat de poliţişti, iar femeia a declarat că i-a înmânat Teodorei Făgădău doar un singur buletin de vot şi ştampila. Nu ştie cum a ajuns să aibă restul buletinelor de vot", a precizat Camelia Aniţei, preşedinte SV 133.

Oficial de la MAI
"Polițiștii din Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, la o secție de votare, o femeie ar fi fost surprinsă în timp ce încerca să introducă în urnă mai multe buletine de vot. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală",a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI. Dosarul este deschis pentru infracţiunea de fraudă la vot.

UPDATE
Potrivit preşedintelui BEJ Constanţa, Laura Opariuc-Dan, Biroul Electoral Judeţean nu a fost înştiinţat de incident, ci doar poliţia.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Delegat

29 May, 2019 10:03

Nu i-a dat nimeni 5 buletine de europarlamentare. ..le-a sustras de pe masă de la colega profitând de aglomerație și neatenția ei...Va rog sa nu o mai scoateți din vinovata,victimă ca nu a-ți fost acolo .A greșit, sa-și asume răspunderea. Domnul primar ar trebui să-și dea demisia dacă ar avea coloană vertebrală.

Rauta Florica

26 May, 2019 13:38

i s-a dat intentionat 5 buletine,oricum dinsa nu baga in urna decit unul,restul le dadea celor cu care avea legatura pentru a le folosi in metoda foarfece*adica le dadea la cei care nu stiau sa voteze sa le bage in urna si pe acel buletin pe care il primea il stampila exact ca cel primit de afara si apoi il preda celui care i-a dat votul contra unor foloase)cum dracu de s-a intimplat chiar la mama primarului,ei bine s-a intimplat la ea ca ea era de incredere si o cunosteau membrii sectiei.

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 555

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 411

Cumpărări directe Primăria Constanța a achiziționat prin cumpărare direct materiale pentru secțiile de votare. Vezi de la cine (DOCUMENT)

11 Apr 2024 463

Unde și cum vom putea vota la alegerile din 2024? Află care este secția ta de votare în municipiul și județul Constanța! (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1449

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 444

Secțiunea „Alegeri pentru Parlamentul European - 9 iunie 2024” a fost activată pe pagina de internet a MAE

22 Mar 2024 435

Preşedintele AEP, Toni Greblă Pentru alegerile din data de 9 iunie, europarlamentare şi locale, va exista o singură infrastructură electorală (VIDEO)

08 Mar 2024 713

A început etapa de votare a proiectelor validate în procesul de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța!“

05 Nov 2023 767

​Cetățenii turci din Constanța votează pentru turul doi al alegerilor prezidentiale din țară lor (FOTO)

21 May 2023 1296

Au fost declarate câștigătoare cele 10 proiecte în cadrul proiectului „Tu decizi pentru Constanța”

13 Dec 2022 2070

Constănțenii pot vota proiectele preferate în cadrul programului de bugetare participativă. Iată cele 35 de propuneri intrate în competiție!

08 Nov 2022 1739

Etapa a III-a din cadrul campaniei “Tu decizi pentru Constanța“. Câte proiecte respectă toate criteriile de eligibilitate

01 Nov 2022 1078

Franța. Prezență la vot de 18% până la prânz în primul tur al scrutinului legislativ

12 Jun 2022 1211

Francezii din România îşi aleg preşedintele. Unde au fost amenajate secţii de votare

24 Apr 2022 1360

Sentință definitivă în cazul constănțenilor trimiși în judecată după referendumul pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu, din 2012

18 Oct 2021 2128