#alegerilocale2020 Corina Martin (PER), despre Campusul Olimpic de la Constanța. Renașterea sportului, în municipiu

  • Campusul Olimpic Sportiv este al treilea proiect amplu al Partidului Ecologist Român Constanța
  • Corina Martin vrea să renască disciplinele sportive de la Constanța, prin crearea unui spațiu în care se să defășoare
  • Campusul va fi întins pe o suprafață de 75 de hectare
 
Partidul Ecologist Român, Filiala Constanţa a organizat joi o conferința de presă, în cadrul căreia se lansează cel de-al treilea proiect de impact din Platforma Program a Corinei Martin, candidatul PER la Primăria Constanța.
La eveniment au participat candidatului Corina Martin la Primăria Constanța și Daniel Constantin Moraru, candidatul Partidului Ecologist Român la Consiliul Județean Constanța.
Corina Martin a luat primar cuvântul: "Suntem oameni în politică. Vă mulțumesc pentru că sunteți aici pentru a lansa ultimele dintre proiecte". Pe lângă marele proiect numărul 3 ca prezentare pentru constănțeni, partidul constănțean mai lansează alte două proiecte mici.
În primul rând, Corina Martin a reamintit de primele două proiecte - Mica Veneție și Parcul Modern, pe care le-a promovat până în present ca oaze de relaxare și de impact pe plan local.
Parcările din programul electoral al Corinei Martin au fost prezentate prima oară, cât și un proiect gândit pentru Parcul Tăbăcărie:
Corina Martin a prezentat un scurt filmuleț despre parcările supraetajate pe care dorește să le implementeze. Apoi a prezentat un film despre Parcul Tăbăcărie. Corina Martin dorește un parc eco-smart, cu parcări supraetajate, piste de biciclete, alei pietonale și Teatrul de Vară din parc.

Campus Olimpic Sportiv

Sportul constănțean se află în topul priorităților Corinei Martin pentru Primăria Constanța, fiind o carte de vizită pentru regiune. Așa cum asociațiile și cluburile sportive au oferit campioni lumii, Constanța trebuie să le ofere înapoi ceva. Așa s-a dezvoltat ideea unui Campul Olimpic, care să nu lase în întuneric nicio disciplină sportivă. 75 de hectare de campul ar urma să fie amplasate pe terenul dintre Cora Brătianu și Abator.
"Al treilea proiect mare este sport. La Constanța nu avem facilități și posibilități pentru competiții sportive internaționale. Am adus gale mondiale la Constanța. Am organizat multe gale sau am susținut și cofinanțat cu asociația multe competiții. Așa am putut să aflu nemulțumirile acestor sportivi. Parinții vor să își aducă copiii la un centru bun. Dorim să facem un Campus olimpic sportiv - în zona Cora Brătianu - de 75 de hectare", a punctat Corina Martin.
Vor fi asigurate spații de cazare pentru sportivi, facilități de alimentatie publică, prin accesarea unor fonduri europene. Vor exista clădiri dedicate sporturilor, cât și terenuri și arene, săli polivalente sau bazine olimpice. Vor putea fi organizate competiții sportive naționale, internaționale și mondiale.
„Am avut o întâlnire cu oamenii de sport ai orașului. Deja sportivii și antrenorii sunt interesați. Chiria va fi 0 pentru echipele și asociațiile sportive din Constanța, la fel și utilitățile. Este un proiect ambițios”, spune candidatul PER la Constanța.
A luat cuvântul și Daniel Moraru, candidatul la conducerea Consiliului Județean Constanța.
"Proiectele PER vor fi disponibile pentru toate partidele care doresc să le facă funcționale. Nu venim cu zeci de proiecte. Venim cu cinci proiecte majore pe care dorim să le avem. Pe lângp proiectele bază cu cele trei direcții majore - educație, sănătate și bunăstare, avem și grijă pentru natură și viitor. Aici putem discuta despre o centrală în cogenerare la Constanța - unui nou CET", a spus Moraru.
 
Comandat de PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN
Executat de ZIUA de Constanta
Mandatar financiar 21200195

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 349

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 632

Aura Bozdoacă, fost subprefect al Constanței, candidat din partea AUR la Primăria Hârșova (DOCUMENTE)

17 Mar 2024 1252

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1273

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 982

„ZIUA-n amiaza mare” Oferta lui Mohammad Murad către primarul Vergil Chițac. În ce condiții renunță afaceristul la candidatura pentru primăria Constanța

11 Jun 2022 3200

Candidații Partidului Ecologist de la Constanța încearcă să-și recupereze o parte din contribuțiile din campania electorală din 2020 pe cale judecătorească

01 Jan 2022 1530

Fostul senator Marian Vasiliev îi cere daune lui Constantin Nițe. Procesul, pe rolul Curții de Apel Constanța

18 Feb 2021 3083

Retrospectivă 2020. Două rânduri de alegeri în pandemia de COVID-19. Constănțenii, vot în carantină, mască obligatorie, strângerea de mână între candidați și alegători a devenit istorie

04 Jan 2021 3968

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 3226

Mai mulți membri ai PSD Eforie își vor înapoi mandatele de aleși locali. Tribunalul Constanța urmează să se pronunțe în dosar

14 Nov 2020 2719

Judecătoria Hârşova a validat consilierii locali ai comunei Ciobanu! Iată lista completă

29 Oct 2020 2535

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Horia

29 Oct 2020 2487

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Vulturu

28 Oct 2020 2349

Au fost validați consilierii locali ai comunei Cobadin. Lista completă

28 Oct 2020 4583