#alegerilocale2020 Costin Răsăuțeanu, candidat din partea PSD pentru CLM Constanța - “Ca om de stânga, întotdeauna voi sprijini întreprinzătorii mici și mijlocii să se dezvolte”

  • Actual viceprimar al municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu deschide lista consilierilor locali municipal ai Partidului Social Democrat
  • Candidează pentru un alt treilea mandat de ales local și în cadrul unui interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța, viceprimarul a vorbit despre ce au însemnat acești ani petrecuți atât în executivul cât și în legislativul local, dar și despre proiectele de viitor
 Actual viceprimar al municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu deschide lista consilierilor locali municipal ai Partidului Social Democrat. Candidează pentru un alt treilea mandat de ales local și în cadrul unui interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța, viceprimarul a vorbit despre ce au însemnat acești ani petrecuți atât în executivul cât și în legislativul local, dar și despre proiectele de viitor.
 

-Candidați pentru un al treilea mandat de consilier local, după 5 ani în care ați ocupat funcția de viceprimar. De ce?

-După 3 ani în care am activat în Consiliul Local Municipal, Decebal Făgădău mi-a oferit șansa să devin viceprimarul municipiului Constanța. M-a onorat și obligat în același timp această propunere, iar cei 5 ani care au urmat au reprezentat pentru mine o oportunitate fantastică de a pune umărul la dezvoltarea orașului. Nu a fost mereu ușor. Am muncit mult și m-am bucurat pentru fiecare reușită, indiferent de dimensiunea acesteia. Sunt un perfecționist, iar asta mă face să caut întotdeauna cea mai bună soluție atunci când sunt pus în fața unei provocări. Am întâlnit peste 3500 de constănțeni în cadrul audiențelor săptămânale pe care le-am susținut în fiecare zi de joi. Le-am ascultat tuturor păsurile și am încercat să găsesc rezolvări, chiar și atunci când problema nu ținea neaparat de primărie. Am reușit să rezolv peste 85% din problemele care mi-au fost aduse la cunoștință. Cei care lucrează în administrație trebuie să înțeleagă un singur lucru: oamenii nu vin niciodată la primărie de placere, ci din nevoie. Le-am cerut mereu colegilor mei din subordine să aibă răbdare și să empatizeze cu fiecare persoană care ne calcă pragul. Rolul administrației publice locale este îndeplinit atunci când înțelegem că ne aflăm în slujba fiecărui constănțean. Îmi place ceea ce fac și mă încarc cu energie pozitivă la fiecare problemă rezolvată. Am demarat împreună cu primarul Decebal Făgădău zeci de proiecte în acești ani. Unele au fost duse la bun sfârșit și asta mă bucură. Altele se află în diferite stadii de implementare, iar nerăbdarea este, probabil, cea cu care ne luptăm mai ales noi, echipa, pentru că ne dorim ca rezultatele finale să se vadă cât mai repede.
Astfel, viziunea noastră, ca oameni de stânga-social-democrați, nu înseamnă doar dezvoltarea orașului din punct de vedere al infrastructurii, extrem de importantă de altfel, ci și continuarea tuturor parteneriatelor externe și interne pe care administrația Făgădău le-a inițiat în acest mandat și în care eu cred foarte mult: NATO, UE, Portul Constanța, Universitățile constănțene, mediul de afaceri, dar și cu misiunile diplomatice în România. Trebuie să întărim relațiile tradiționale pe care România le are și să identificăm împreună, prin cooperare, oportunități de dezvoltare.
Aceste parteneriate se traduc prin decizii comune, respectând principiul guvernării locale participative, un principiu pe care îl susțin cu tărie.
Constanța are multe exemple de succes: în antreprenoriat, în educație, tineri cu inițiativă. Constanța a fost desemnată, nu întâmplator, Capitala Tineretului din România 2020-2021.
Un proiect de suflet care mi-a confirmat lecția importantă a rezilienței și a misiunii de reprezentant al constănțenilor, de urmărit obiectivul fără abatere, chiar dacă pare imposibil, a fost reabilitarea Cazinoului.

- Pentru că ați amintit de mediul de afaceri, iar acesta a fost un an dificil, cu multe provocări pentru investitori, vă voi adresa următoarea întrebare: Poate sau nu autoritatea publică locală să vină în sprijinul acestora?


- Din punctul meu de vedere, avem obligația să fim alături de mediul de afaceri, mai ales acum, când pandemia globală a produs efecte devastatoare pentru mulți dintre agenții economici. Trebuie să înțelegeți că o afacere nu înseamnă doar patronul sau profitul, ci mai ales păstrarea și asigurarea locurilor de muncă.
Astfel, trebuie să avem grijă ca orice business să reziste pe piață. Oamenii de afaceri trebuie sprijiniți continuu, prin măsuri concrete, așa cum a făcut administrația Făgădău printr-o serie de facilități fiscale, reducând considerabil taxele și astfel, presiunea pusă pe agenții economici.

M-am așteptat ca și Guvernul să ia măsuri concrete pentru sprijinirea mediului de afaceri, dar nu a facut-o.
Ca om de stânga, întotdeauna voi sprijini întreprinzătorii mici și mijlocii să se dezvolte și le voi acorda o atenție deosebită.
Un social-democrat își va dori mereu o clasă de mijloc puternică, majoritară, care să genereze și să asigure un standard de calitate al vieții. Fără o clasă de mijloc în creștere și consolidată, nu putem vorbi de dezvoltare economică și de bunăstare generală. Cred că ăsta este scopul.
Rolul nostru este acela de a fi, în același timp, și aproape de sindicate. Trebuie să ne asigurăm că drepturile salariale, drepturile angajaților, sunt respectate. Și aici mă refer la românii care muncesc cu adevărat, care sunt gospodari și stau, de fapt, la baza funcționării economiei. Nu la cei care pierd timpul.

- Un mesaj, un gând pe care doriți să îl transmiteți constănțenilor acum, înaintea alegerilor locale.

- Îi invit pe constănțeni să aleagă oameni serioși, onești, să aleagă înțelept, dar să cântărească atent experiența tuturor candidaților și, mai ales, să deosebească impostorii de oamenii valoroși. Le doresc multă sănătate și să treacă cu bine peste această pandemie.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța 
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro 
CUI mandatar financiar coordonator: 21200019  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Document oficial! Câte voturi au strâns candidații la Consiliul Județean Constanța

01 Oct 2020 1556

#alegerilocale2020 Județul Tulcea - lista completă a primarilor. Unde au ales o femeie la conducerea comunității

01 Oct 2020 1573

Când își vor prelua mandatele câștigătorii alegerilor locale de duminică? Procedura pentru primar, președinte CJ, aleși locali și județeni

01 Oct 2020 2868

#alegerilocale2020 Încep negocierile pentru formarea unei majorități la nivelul Consiliului Județean Constanța. Cum vor fi repartizate mandatele în urma votului din 27 septembrie

30 Sep 2020 2968

#alegerilocale2020 Doar trei formațiuni politice intră în Consiliul Local Municipal Constanța. PNL a anunțat că vrea să formeze majoritatea cu USR PLUS

30 Sep 2020 3461

#alegerilocale2020 Echipele USR PLUS din Consiliul Local și Județean vor depune eforturi ca proiectele votate de constănțeni să fie puse în practică

29 Sep 2020 746

#alegerilocale2020 S-a creat un brand anti PSD. PNL Constanța spune un NU hotărât social-democraților atât în Consiliul Local cât și la Consiliul Județean

29 Sep 2020 3203

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Conferința de presă la PNL Constanța, după câștigarea alegerilor locale

28 Sep 2020 1958

#alegerilocale2020 IPJ Constanța, dosare penale pentru infracțiuni electorale

28 Sep 2020 1226

#alegerilocale2020 Stelian Ion și Remus Negoi (USR), în conferință de presă, după aflarea rezultatelor alegerilor (LIVE VIDEO)

28 Sep 2020 1844

#alegerilocale2020 Primarul din Deveselu, decedat în urmă cu două săptămâni, ales pentru un nou mandat

28 Sep 2020 832

#alegerilocale2020 Primar mort în județul Dolj, după ce a fost reales

28 Sep 2020 954

#alegerilocale2020 Stelian Ion - ”Suntem în fața unui moment istoric. În Constanța, scriem istorie!” (video)

28 Sep 2020 2424

#alegerilocale2020 Incidente înregistrate la nivelul județului Constanța pe timpul derulării procesului electoral

28 Sep 2020 2043

#alegerilocale2020 Ce primari au fost aleși în localitățile județului Constanța

27 Sep 2020 13622