#alegerilocale2020 Enache Perifan, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Istria - „Vom rezolva problema apei potabile din comună“

  • Enache Perifan este candidatul PNL la funcția de primar al comunei Istria
  • „Fondurile europene ar fi soluția salvatoare pentru noi“
 
Comuna Istria a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani atât la nivelul infrastructurii, cât mai ales la nivelul serviciilor oferite locuitorilor. Candidatul PNL la Primăria Istria, Enache Perifan, a declarat că va continua proiectele începute pe raza comunei pentru a crește nivelul de trai al locuitorilor.
 
Candidatul PNL a amintit că, sub conducerea PNL, în Istria au fost asfaltate 90% din drumuri, a fost înființat și asfaltat un drum de legătură între localitățile Istria și Nuntași, au fost construite grădinițe, au fost reabilitate școlile și au fost construite terenuri de sport în cele două sate. De asemenea, au fost construite și reabilitate cele două biserici din Istria și Nuntași și a fost reabilitată Casa Agronomului din localitatea Istria.
 
În privința obiectivelor sale, Enache Perifan a precizat că una dintre problemele cele mai grave pe care o va rezolva imediat după preluarea mandatului de primar va fi aceea prin care apa care ajunge la robinetele oamenilor să fie bună de băut. „Rețeaua de alimentare cu apă este una relativ nouă, însă pentru că cei de la RAJA nu au întreținut-o, ci doar au exploatat-o, fără investiții minime, apa care ajunge la oameni nu este potabilă. Prin urmare, ori se vor investi acei bani necesari pentru furnizarea unor servicii de calitate ori renunțăm la serviciile RAJA și ne vom asigura singuri distribuția apei“, a declarat Enache Perifan.
 
Un proiect pentru care va fi mobilizată întreaga echipă a Primăriei Istria este cel privind amenajarea rețelei de gaze naturale din comună. Guvernul a lansat de curând Programul național de introducere a gazelor naturale în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, iar administrațiile locale trebuie să scrie proiecte și să le depună pentru a primi finanțate europeană pentru amenajarea rețelelor de gaze naturale. „Este un proiect de care avem nevoie pentru a le asigura locuitorilor toate condițiile necesare unui trai decent. Vom întocmi documentația și sperăm ca în scurt timp să primim și răspunsurile pe care le așteptăm, mai ales că o asemenea investiție este una foarte mare pentru bugetul comunei noastre, iar fondurile europene ar fi soluția salvatoare pentru noi“, a mai spus Perifan.
 
Candidatul PNL își mai propune ca în mandatul 2020-2024 să asfalteze restul de 10% din drumurile comunei, să construiască un cămin cultural nou în localitatea Istria, să-l reabiliteze pe cel existent în satul Nuntași și să construiască o sală de sport pentru elevii din comună. Toate aceste proiecte sunt deja scrise și depuse la Compania Națională de Investiții, care va aloca banii necesari și se va ocupa de lucrările de investiții.
 
„Ne mai propunem extinderea rețelelor de alimentare cu apă în Istria și Nuntași, construirea de trotuare în localitatea Nuntași și înființarea unui Centru Medical în localitatea Istria (Casa Agronomului). De asemenea, având în vedere potențialul turistic al zonei, voi propune acordarea de facilități societăților care vor să dezvolte o afacere la noi în zonă, pentru că în felul asta vom crea și locuri de muncă și vom aduce și bani la bugetul local“, a completat Enache Perifan.
 
Comandat de Partidul National Liberal- Filiala Constanța
- Executat de  ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro
- mandatar financiar-cod AEP 21200012

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 348

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 632

Aura Bozdoacă, fost subprefect al Constanței, candidat din partea AUR la Primăria Hârșova (DOCUMENTE)

17 Mar 2024 1251

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1273

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 982

„ZIUA-n amiaza mare” Oferta lui Mohammad Murad către primarul Vergil Chițac. În ce condiții renunță afaceristul la candidatura pentru primăria Constanța

11 Jun 2022 3200

Candidații Partidului Ecologist de la Constanța încearcă să-și recupereze o parte din contribuțiile din campania electorală din 2020 pe cale judecătorească

01 Jan 2022 1530

Fostul senator Marian Vasiliev îi cere daune lui Constantin Nițe. Procesul, pe rolul Curții de Apel Constanța

18 Feb 2021 3083

Retrospectivă 2020. Două rânduri de alegeri în pandemia de COVID-19. Constănțenii, vot în carantină, mască obligatorie, strângerea de mână între candidați și alegători a devenit istorie

04 Jan 2021 3968

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 3226

Mai mulți membri ai PSD Eforie își vor înapoi mandatele de aleși locali. Tribunalul Constanța urmează să se pronunțe în dosar

14 Nov 2020 2719

Judecătoria Hârşova a validat consilierii locali ai comunei Ciobanu! Iată lista completă

29 Oct 2020 2535

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Horia

29 Oct 2020 2487

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Vulturu

28 Oct 2020 2349

Au fost validați consilierii locali ai comunei Cobadin. Lista completă

28 Oct 2020 4583