#alegerilocale2020 Locuitorii din Murfatlar își doresc aducerea gazelor în localitate. Acesta este și provocarea lui George Cojocaru, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului!

  • Potrivit unui sondaj realizat de Partidul Național Liberal  - 79.3% dintre locuitorii orașului Murfatlar s-au declarat nemulțumiți de administrația social-democrată aflată la conducere în ultimii opt ani
  • Aproape 48% dintre cei chestionați au indicat ca sursă a nemulțumirii lor, lipsa gazelor la nivelul unității administrativ-teritoriale
  • Alți aproape 27% , sunt nemulțumiți de starea drumurilor, 13% de lipsa locurilor de muncă, 11% de nivelul scăzut de trai și 10.7% de dezinteresul administrației publice locale
  • Aducerea gazelor în Murfatlar este pariul lui George Cojocaru, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului

George Cojocaru este candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Murfatlar, pe care l-a mai condus și în perioada 2008-2012.
Cojocaru a prezentat la ZIUA Electorală o parte dintre proiectele propuse locuitorilor din Murfatlar și Siminoc.

Interviu video poate fi urmărit aici:

Potrivit unui sondaj realizat de Partidul Național Liberal la începutul acestui an, 79.3% dintre locuitorii orașului Murfatlar s-au declarat nemulțumiți de administrația social-democrată care a condus în ultimii opt ani orașul.
Aproape 48% dintre cei chestionați au indicat ca sursă a nemulțumirii lor, lipsa gazelor la nivelul unității administrativ-teritoriale.
Alți aproape 27% , sunt nemulțumiți de starea drumurilor, 13% de lipsa locurilor de muncă, 11% de nivelul scăzut de trai și 10.7% de dezinteresul administrației publice locale.

Aducerea gazelor în Murfatlar este pariul lui George Cojocaru

 
Cojocaru propune ca soluție pentru Murfatlar realizarea conductei de gaze în cadrul proiectului de extindere a rețelei în localitățile vecine, Valu lui Traian sau de la Poarta Albă sau într-un alt scenario, de la Cobadin.
Abia în anul 2013 s-a lucrat la rețeaua de gaze în Valu lui Traian. În mod normal în 2014 trebuia să avem gaze în Murfatlar. Primăria din Murfatlar nu s-a implicat în continuarea acestui proiect ”, spune George Cojocaru.

Proiectul va fi depus prin Programul Operațional de Infrastructure Mare – POIM.
 
Totodată, candidatul PNL vizează înființarea unei societăți în subordinea Consiliului Local pentru gestiunea directă a unor servicii de utilitate publică, a mai explicat George Cojocaru.
Curățenia și igienizarea orașului Cojocaru afirmă că acestea se vor realiza prin măsuri de verificare a contractului cu firma de salubrizare în vede-rea respectării întocmai a acestuia; monitorizare și controlul prestării serviciilor, chiar cu posibilitatea rezilierii contractului pentru neîndeplinirea lui; respectarea cadenței în ridicarea gunoiului; mărirea numărului de angajați folosiți pentru măturat stradal și spații verzi, precum și folosirea judicioasă a zilelor de prestație a asistaților sociali.

Totodată, Cojocaru vizează înființarea unei societăți în subordinea Consiliului Local pentru gestiunea directă a unor servicii de utilitate publică, dar care va prelua și o parte din lucrările de întreținere, reparații și construcții pentru borduri, trotuare, podețe și rigole pentru ape pluviale, școli, grădinițe, etc. 

Ecarisaj 


Dacă va ajunge din nou primar, George Cojocaru vrea să utilizeze firme specializate pentru activitatea de ecarisaj. Ulterior are în vedere construcția unui adăpost împreună cu Valul lui Traian și Poarta Albă în care câinii vor sta separați și vorfi hrăniți corespunzător. 
 

Reabilitarea unități de învățământ


Câteva dintre obiectivele candidatului PNL pentru primăria orașului Murfatlar, sunt consolidarea structurii de rezistență a construcțiilor existente; crearea unor laboratoare de diverse specializări; modernizarea cabinetului stomatologic școlar; reducerea costurilor de funcționare necesare, prin folosirea energiei regenerabile și completarea dotării cu echipamente educaționale, etc.


Centrul de informare turistică transformat în after school
 


Având în vedere că la finele anului 2020, când cei 5 ani de acreditare vor expira, destinația acestei locații poate fi schimbată, explică George Cojocaru, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Murfatlar. 

Înființarea de noi parcuri și locuri de joacă 


George Cojocaru și-a propus construcția altor locuri de joacă, pe grupe de vârstă și cu covor cauciucat; reabilitarea parcurilor existente- instalații de irigare, iluminat, mobilier urban modern precum  și construcția unui parc în centrul satului Siminoc. 

Punere în valoare a potențialului turistic 

 
Candidatul PNL afirmă că acest aspect va fi posibil prin parteneriate cu societățile care dețin obiectivele turistice și agențiile de turism, precum și promovarea acestora dar și înființarea unor puncte gastronomice, unde familii din localitate vor pregăti masa tradițională dobrogeană sau a minorităților.
Tot la capitolul turism, Cojocaru vrea să pună în valoare complexului rupestru prin cooptarea Ministerului Culturii și a Consiliului Județean, în vederea realizării unui proiect de anvergură privind amenajarea unui muzeu în apropierea bisericuțelor de cretă, cu replici ale acestora, care să devină în scurt timp un loc de pelerinaj al turiștilor români și străini.

Fabrica de cretă are nevoie de retehnologizare


Continuarea activității fabricii de cretă  și retehnologizarea acesteia sunt alte obiective ale candidatului PNL pentru primăria Murfatlar. Cojocaru a explicat că în calitate de primar poate susține că se impune cel puțin înlocuirea filtrelor care captează doar pulberea, astfel încât sănătatea locuitorilor să nu fie pusă în pericol.

Fabrica de cretă din Murfatlar funcţionează de la începutul anilor '60 şi este cea mai mare din România. Are două cariere din care extrage materia primă, iar principalul produs se numeşte carbonat de calciu, folosit în industria farmaceutică, în agricultură sau construcţii.

Comandat de Partidul National Liberal- Filiala Constanța
- Executat de  ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro
- mandatar financiar-cod AEP 21200012
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 354

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 638

Aura Bozdoacă, fost subprefect al Constanței, candidat din partea AUR la Primăria Hârșova (DOCUMENTE)

17 Mar 2024 1256

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1275

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 983

„ZIUA-n amiaza mare” Oferta lui Mohammad Murad către primarul Vergil Chițac. În ce condiții renunță afaceristul la candidatura pentru primăria Constanța

11 Jun 2022 3203

Candidații Partidului Ecologist de la Constanța încearcă să-și recupereze o parte din contribuțiile din campania electorală din 2020 pe cale judecătorească

01 Jan 2022 1530

Fostul senator Marian Vasiliev îi cere daune lui Constantin Nițe. Procesul, pe rolul Curții de Apel Constanța

18 Feb 2021 3085

Retrospectivă 2020. Două rânduri de alegeri în pandemia de COVID-19. Constănțenii, vot în carantină, mască obligatorie, strângerea de mână între candidați și alegători a devenit istorie

04 Jan 2021 3968

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 3228

Mai mulți membri ai PSD Eforie își vor înapoi mandatele de aleși locali. Tribunalul Constanța urmează să se pronunțe în dosar

14 Nov 2020 2719

Judecătoria Hârşova a validat consilierii locali ai comunei Ciobanu! Iată lista completă

29 Oct 2020 2537

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Horia

29 Oct 2020 2488

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Vulturu

28 Oct 2020 2351

Au fost validați consilierii locali ai comunei Cobadin. Lista completă

28 Oct 2020 4585