#alegerilocale2020 Horia Constantinescu (PPU-SL) lansează petiția online „Dispensar medical, în cartierul tău!”

  • Horia Constantinescu (PPU-SL) lansează petiția online „Dispensar medical, în cartierul tău!”
  • Dispensarele vor fi de tip modular, din structuri ușoare (containere)
  • Atașat dispensarului va funcționa, de asemenea, un birou de poliție locală
Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria municipiului Constanța, a lansat ieri, 15 septembrie, petiția online „Semnează pentru Dispensar medical, în cartierul tău!”
Pentru început, proiectul propune înființarea a nouă unități medicale - cu regim de funcționare non stop și servicii medicale gratuite - pentru tratarea urgențelor minore, amplasate în zone cheie ale orașului, astfel încât să fie acoperite toate cartierele Constanței.Dispensarele vor fi de tip modular, din structuri ușoare (containere), dotate cu toată aparatura necesară tratării unei cazuistici diversificate, dar cu acest specific, de urgențe minore. Luăm în calcul dotarea fiecărui dispensar cu un autoturism dedicat transportului de pacienți în situații speciale. Fiecare unitate medicală va fi deservită de o echipă medicală (medic+ asistent).
„Ideea acestui proiect pleacă, în primul rând, de la miile de experiențe, unele dintre ele traumatizante, trăite de mamele din Constanța, în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Aceste femei, disperate în cele mai multe cazuri, îngrijorate pentru micuții de lângă ele, au petrecut ore întregi așteptând să intre la consultație, pe holurile spitalului. Sunt femei care, de multe ori, nu au bani să plătească o consultație într-un cabinet privat de pediatrie ( de altfel, unul singur, cu program non stop, la nivelul municipiului). Ei bine, pentru toate aceste mame, cu prioritate, vrem să creăm aceste dispensare medicale la nivelul cartierelor. Mult mai aproape de casă, gratuit și foarte important, fără timp mare de așteptare. Numai ideea că, oricând în noapte, în cartierul tău, ai la dispoziție un medic ce poate veni în ajutorul copilului tău, că îi poți face acestuia tratamentul injectabil, fără să plătești costuri exorbitante în privat, este reconfortantă și conferă încredere. Ne dorim ca, în aceste dispensare medicale de cartier, prioritate să aibă cei mici, urmați îndeaproape de seniori și ulterior de toți cei care au nevoie de un medic, în situații de urgențe minore”, a declarat Horia Constantinescu, candidat PPU-SL, la Primăria Constanța.
Există 4 mari avantaje ale implementării unui astfel de proiect:• Eliminăm timpul pierdut pe holurile Serviciului de Urgență, degrevând activitatea medicilor din Spitalul Județean de Urgență și lăsând loc cazurilor considerate, cu adevărat, urgențe.
• Beneficiarii au la dispoziție un act medical de calitate, gratuit, în regim non stop.
• Este redusă, semnificativ, distanța de deplasare până la unitatea medicală
• Este un proiect facil de implementat (timp de realizare estimat, aproximativ 6 luni), care nu necesită un efort financiar extraordinar. Spitalul Regional Constanța s-a dovedit a fi, din păcate, o utopie iar Constanța are nevoie de un proiect realist care să răspundă nevoilor cetățenilor.

Atașat dispensarului de cartier va funcționa, de asemenea, un birou de poliție locală, pentru a preîntâmpina derapajele comportamentale din zona respectivă.
Ca sursă de finanțare propunem bugetul local, plusând cu o cofinanțare obținută în urma unor parteneriate publice-private.
Petiția poate fi semnată aici:
Comandat de Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal, filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
mandatar financiar-cod AEP 21200022
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectivă 2020. Două rânduri de alegeri în pandemia de COVID-19. Constănțenii, vot în carantină, mască obligatorie, strângerea de mână între candidați și alegători a devenit istorie

04 Jan 2021 2354

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 1461

Mai mulți membri ai PSD Eforie își vor înapoi mandatele de aleși locali. Tribunalul Constanța urmează să se pronunțe în dosar

14 Nov 2020 1400

Judecătoria Hârşova a validat consilierii locali ai comunei Ciobanu! Iată lista completă

29 Oct 2020 927

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Horia

29 Oct 2020 928

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Vulturu

28 Oct 2020 748

Au fost validați consilierii locali ai comunei Cobadin. Lista completă

28 Oct 2020 2269

Au fost validați consilierii locali ai Orașului Cernavodă. Lista completă

27 Oct 2020 1046

Judecătoria Mangalia a validat mandatele consilierilor locali din Costinești. Un singur mandat, invalidat

23 Oct 2020 2599

Fostul primar PNL de la Corbu contestă în instanță mandatul edilului nou ales. Magistrații se vor pronunța astăzi în acest dosar

22 Oct 2020 3580

Sondaj de opinie 59 % dintre respondenți cred că votul lor a contat la alegerile locale din 2020

19 Oct 2020 790

Editorial La Constanța, alegeri au fost, alegeri vor fi. Dar niciodată cu atâta bălăcăreală

15 Oct 2020 4727

Constanța Programul plății indemnizațiilor aferente participării la alegerile locale

13 Oct 2020 1549

Sondaj de opinie Credeți că a contat votul dumneavoastră pentru alegerile locale din 2020?

12 Oct 2020 1163

Sondaj de opinie 82% dintre respondenți nu au considerat oportună înscrierea managerilor din învățământ în candidatura la alegerile locale

05 Oct 2020 937