#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PRO România Constanța își lansează trei candidați noi în cursa electorală pentru primăriile din județ (galerie foto+video)

În aceste momente, coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre și secretarul general adjunct Răzvan Filipescu, susțin o conferință de presă în incinta Hotel Del Mar.

Vor fi anunțați candidații PRO România pentru funcția de primar în localitățile Cobadin, Crucea și Mihail Kogălniceanu și se vor dezbate probleme locale și naționale.

 Candidatul la Primăria Constanța, Mircea Dobre:  Aș vrea să intrăm într-o temă națională. Mai exact COVID. Am observat ieri că s-a dat hotărârea CNSU începând de când vrea fiecare prefect trebuie să purtam măștile în spațiile publice. Trebuie să mergem cu documente la plajă. Nu stiu ce se întamplă cu bunicii care se duc cu nepoții la plajă. Asta înseamna să omorâm economia, turismul, agricultura e sub pământ. Continuă aceste acțiuni, care sunt impotriva operatorilor economici. As vrea sa îl întreb pe perfectul George Niculescu dacă ați urmărit OUG 78/2020, în care ei au spus ca se vor acorda măști gratuite. Nu s-a întâmplat acest lucru.

Ceea ce este de remarcat este că vor da 230 milioane de lei pentru a cumpăra măști pentru persoanele de la art. 1. Știm că s-au luat 115 milioane de masti. Costul ar fi de 2 lei masca. Cam mult!, a mai spus Mircea Dobre. 

El a mai spus că primăria și Consiliul Județean trebuia să facă o listă, unde initiator a fost Mircea Ciolacu pentru acordarea de măști gratuite pentru persoanele cu venituri. Legea e în vigoare din 27 iulie, iar în trei zile UAT- urile și CJ erau obligate să realizeze liste pe care să le dea mai departe DSP-urile.

Horia Țuțuianu, ai vorbit cu primarii celor 70 de primării? Domnule Decebal Făgădau, ați intocmit listele?, a întrebat Dobre.

Nu există sancțiune, dupa cum spune Dobre.

Ține de bun simț, desigur, a continuat Dobre.

Candidatul la Primăria Constanța, Mircea Titus Dobre, a mai facut referire și la tratamentele folosite în tratarea persoanelor bolnave de coronavirus. Cantitățile mici de pastile și promisiunile făcute de Ministerul Sănătății lasă de dorit.

De asemenea, el a mai spus că se discută doar de distanțare socială. De altfel, Dobre a mai subliniat faptul că ministrul sănătății nici nu a pornit procedura achiziției vaccinului antigripal.

Este o lipsă crasă de organizare în sistemul de sănătate, iar Nelu Tataru este îndrumat de Orban, a conchis Dobre.

Răzvan Filipescu prezintă candidații.

Eu vreau să vă mulțumesc că ați onorat cu prezenta. Avem trei colegi, antreprenori, oameni gospodari care au reușit în afacerile initiate, oameni care cunosc necesitățile localnicilor. Îl avem pe Ionuț Pascu, la Mihail Kogălniceanu, fermier, urmează Iulian Bubuioc, candidat la Crucea și Mihai Miron, colegul de la Cobadin, a precizat Filipescu. 

Ionuț Pascu - Am decis să accept propunerea lui Răzvan pentru ca trebuie un suflu nou de tineri care vor sa își dezvolte localitatea. În Mihail Kogălniceanu sunt multe probleme care trebuie rezolvate. Suntem focusați pe educația copiilor. Vrem să punem accent pe voluntariat, pe ecologizare, reciclare. Vrem să promovăm absorbția de fonduri europene în rândul localnicilor.

El a mai spus ca are o idee privind energia electrică să fie verde la primărie și școli.

Sunt instalate unele doar de frumusețe, a mai spus Pascu. 

El dorește să fie cât mai mulți dezvoltatori locali.

Iulian Bubuioc: Sunt cetățean al localității Crucea. Am terminat liceul la Hârșova. Proiectele mele pentru comuna Crucea - doresc să reabilitez cele trei lacuri de acumulare din comună. Digitalizarea comunei, acordarea de tablete și laptopuri pentru copii - în contextul corona s-a facut școală sau nu. Ajutăm copiii să poată învața. Tot pentru cei mici, căci ei sunt baza și viitorul nostru, doresc să construim terenuri sintetice în fiecare sat. Avem 6 sate. Vrem să poată juca cei mici handbal, baschet etc. De asemenea doresc și urgentarea proiectelor actuale. Mai doresc noi investitori în comună.


Mihai Miron: Aș începe prin a ura un Bayram fericit musulmanilor. Ce m-a determinat să iau decizia de a candida a fost pentru a face lucrurile cum trebuie. Am fost împins de multi cețăteni din Cobadin. Atunci am luat aceasta decizie. M-am gândit la lipsurile din comună: un dispensar permanent cu tot ce trebuie, o creșă pentru cei micuți, care este o necesitate. Este binevenită și baza sportivă care lipsește.

  Mircea Dobre prezintă în aceste momente un nou proiect.

Primăria trebuia să gândească ca ceea ce fac primarii din localitatile mai mici. Luăm exemplu Cumpăna, Valu lui Traian. Ei s-au extins spre Constanța. Toate localitățile s-au extins spre granița cu municipiul. Trebuie municipiul să se extindă și să realizeze puz-uri în extravilan să le introducă în intravilan. Primăria trebuie să aibă această politică  publică, a spus Dobre.

Avem cartierul Tomis Plus. Trebuie realizată o conexiune cu Poiana, pentru a descărca circulația pentru a ajunge pe A4.

Bulevardul Lăpușneanu, Soveja și Aurel Vlaicu sunt trei artere importante, din ce spune Dobre.

Propunem o centură alternativă pentru Aurel Vlaicu. Să se înțepe in DN3 și în drumul spre Poiana, dar și în Bulevardul Tomis", a mai spus Dobre.


 Mai multe detalii despre proiect veți afla în ediția de mâine.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu revin pe sticlă! Cei trei sunt juraţii sezonului 9 MasterChef România

16 Apr 2024 1425

Doliu în diplomație Soția ambasadorului Federației Ruse în România a murit

09 Apr 2024 486

Undă verde de la Mediu Magazinul Metro din Constanța se va extinde

15 Mar 2024 933

Europarlamentarul Corina Creţu a anunțat că va demisiona din formațiunea PRO România

05 Mar 2024 770

Prefectul județului Constanța „Răzvan Filipescu, împreună cu alți membri ai Pro Romania, sunt, de azi, parte a familiei liberale“

10 Feb 2024 795

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1676

Negocieri intense Liderii Pro România Constanța discută în aceste zile despre un „transfer” la PNL

09 Feb 2024 988

Consilierul județean Răzvan Filipescu de la PRO România și-a depus raportul de activitate pentru 2023 (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 1008

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 935

Fostul premier Victor Ponta, achitat definitiv în dosarul care a dus la demisia sa din fruntea PSD și, ulterior, din funcția de prim ministru

28 Dec 2023 892

Când începe Survivor România 2024?

27 Dec 2023 5960

Victor Ponta, reales președinte al Pro România

25 Nov 2023 986

Gioland Sport SRL, din Năvodari, specializată jocuri de noroc și pariuri, a intrat în faliment!

27 Sep 2023 1029

Tudor Popescu, important dramaturg din Constanța cu studii în actorie

08 Sep 2023 1203

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Vasile Rizea, consilier județean PRO România (DOCUMENTE)

30 Jul 2023 1207