#alegerilocale2020 Nicolae Matei este convins că va câștiga alegerile la Năvodari, iar Ninel Peia vrea să fie un președinte de Consiliu Județean care va reda demnitatea constănțenilor(video)

  • Partidul Neamul Românesc, reprezintă o formaţiune politică național -  conservatoare care îşi asumă responsabilitatea refondării societăţii româneşti

  • Nicolae Matei, candidează pentru Primăria Năvodari din partea Partidului Neamul Românesc, după ce în perioada 2008- 2016, Matei a fost primarul orașului Năvodari

  • În programul său electoral, Matei vrea să reintaureze ordinea și liniștea publică prin reintroducerea instituției sectoriștilor Aqualand, un proiect demarat de acesta, dar abandonat de actualul primar 

  • Matei spune că va câștiga alegerile la Năvodari pentru că este legat de acest oraș, care în ultimii ani nu s-a mai dezvoltat

  • Candidatul Partidului Neamul Românesc, pentru CJC propune construirea metroului Dobrogea Litoral, de la Năvodari la Eforie Sud, în 6 ani

  • Peia vizează și înființarea Băncii Populare Dobrogea, care să acorde credite în condiții avantajoase și rapide și gratuitate sau reducere în funcție de pensie, la transport, pentru pensionari

 

Nicolae Matei și Ninel Peia, candidați pentru primăria orașului Năvodari și CJ Constanța, au fost invitați la ZIUA Electorală. Subiectul ediției a fost schimbarea pe care Partidul Neamul Românesc o propune locuitorilor din Constanța, Năvodari, Cernavodă după 27 septembrie.

Interviul video poate fi urmărit aici:​


Nicolae Matei: “Eu nu am vrut să vând Năvodariul


Candidatul Partidului Neamul Românesc pentru Primăria Năvodari, Nicolae Matei a povestit despre mandatele sale de primar, când s-a opus vânzării orașului, cu prețul libertății sale iar colegul său iar Ninel Peia a subliniat că fostul edil a fost victima statului paralel.
„Sunt reabilitat de drept, pot să candidez, chiar dacă unii și-au dorit să nu se poată. Mi-amintesc, că Ponta(n.r. Victor Ponta, fost premier al României), l-a dat afară din Guvern pe fostul senator Puiu Hașotti (n.r. PNL), pentru că a venit la Năvodari și m-a sprijinit în războiul cu italienii care voiau să transforme orașul în depozit de deșeuri periculoase. Atunci, alături de mine au fost liberalii și nu colegii mei de la PSD. Pe mine, m-a pus pe o listă și am fost arestat în două săptămâni pentru că i-am răspuns în nas. Sunt singurul primar din România arestat și condamnat, care a executat pedeapsa la zi, m-au chinuit ca pe Hristos, m-au plimbat prin toate penintenciarele”.
Matei spune că va câștiga alegerile la Năvodari și nu consideră că se bate cu candidatul PSD, pentru că “PSD nu mai are primar la Năvodari. Actualul edil e primar Covid și mănâncă banii viitorului primar”.
“Voi face alianță cu oricine, dacă îmi ajută orașul”
Întrebat fiind dacă ar lucra din nou cu Florin Chelaru (n.r. primar Năvodari), în cazul în care va câștiga alegerile, Matei spune că sunt șanse foarte puține, deoarece “deși l-am recuperat, după ce a fost dat afară de PNL și a executat sarcinile pe care i le-am dat cât a fost viceprimar, nu vreau să lucrez cu trădătorii. Sper să am viceprimar de la Partidul Neamul Românesc, dar dacă mă ajută PNL sau PSD, voi face alianță cu oricine pentru orașul meu, pentru că am nevoie de sprijin să dezvolt orașul”.
 

Matei: “Sunt supărat că mi-au stricat proiectele’’!


Sunt supărat că mi-au stricat proiectele. Faleza a fost lăsată de izbeliște, Aqualand-ul nu s-a mai realizat, cu toate că s-au plătit în clădire 100 de miliarde de lei. De asta sunt disperați, să-și acopere incompetența. Eu sper ca anul viitor să reușesc să-l fac funcțional, fie cu fonduri din buget, fie printr-un parteneriat public-privat.
Un alt proiect de care mă doare sufletul este drumul Năvodari-Lumina. A dispărut pista de biciclete, care era pe malul Canalului. Să le fie rușine, s-a pierdut și proiectul de iluminat arhitectural al orașului. Iar peste toate aceasta, cel mai mult mă deranjează minciuna și demagogia. Nu au fost în stare să vopsească parapeții actualului pod, dar spun că vor să facă altul nou. E de râs. La Năvodari s-a construit datorită mie. Eu am adus gazele acolo și infrastructura”, a declarat Nicolae Matei.
 

Programul electoral al candidatului, Partidul Neamul Românesc  pentru orașul Năvodari

 
-Vom continua reabilitarea termică a blocurilor și vom reface fațadele acestora.
-Vom asigura iluminatul arhitectural al fațadelor principalelor instituții publice: Casa de Cultură, Biserici, Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu”, școli etc) și Pasarela din dreptul Taberei de copii.
-Refacem iluminatul stradal și iluminatul intrărilor scărilor de bloc.
-Refacem indicatoarele stradale ( vom implementa indicatoare luminoase).
-Refacem indicatoarele rutiere ( care în prezent sunt deteriorate).


-Vom asigura reabilitarea jardinierelor și terasamentelor.
-Vom asigura reabilitarea căminelor și blocurilor de garsoniere ( curățarea și igienizarea subsolurilor).
-Vom reintroduce Instituția Sectoriștilor. Menținerea ordinii și liniștii publice va deveni o prioritate în misiunea noastră. Fiecare familie va avea numărul de telefon al sectoristului zonal și invers.

-Vom moderniza sistemele de colectare și depozitare a gunoiului menajer.
-Vom aduce năvodărenilor PARCUL ACVATIC mult dorit. Aqualand va fi funcțional în maxim un an de zile, proiect ce va fi realizat în parteneriat public-privat.
-Vom relua refacerea și modernizarea Stadionului “Flacăra”,  asigurând condiții demne de Liga I.
Vom identifica cele mai bune soluții pentru construirea unui nou pod peste canal, care va lega Bulevardul Mamaia Nord de Bulevardul Năvodari.
-Vom acorda 500 de loturi de teren în baza legii 15/2003. Aceste terenuri vor fi repartizate tinerilor, după ce vor fi racodate la utilitățile publice ( apa, curent, sistem de canalizare ).
-Cunoscând problemele cu care se confruntă călătorii pe ruta Năvodari-Constanța, avem în analiza asocierea prin parteneriat public-privat cu o companie de transport.
-Analizăm cu luciditate și fezabilitatea variantei CT BUS, dar în prezent, cetățenii trebuie să știe că CT BUS este o societate a Municipiului Constanța și nu s-a făcut până în prezent vreun contract de asociere între Consiliul Local Municipal Constanța și localitățile din Zona Metropolitană.
-Vom continua programul “GHIOZDANUL” (care a fost înființat în 2008), de acordare rechizite școlare tuturor copiilor din Orașul Năvodari la început de an școlar.
-Reintroducem pachetele pentru toți pensionarii din Năvodari.
-Vom acorda locuinte ANL și sociale pentru tineri. În acest sens, analizăm posibilitatea de a construi și în sistem de credit ipotecar.
 

Ninel Peia - “Voi fi un președinte de Consiliul Județean -  mediator’’

 
Ninel Peia, candidatul Partidului Neamul Românesc pentru președinția Consiliului Județean Constanța, vrea să fie un președinte mediator și nu ar avea nicio problemă să le ofere posturile de vicepreședinți ai CJ, celor mai puternici contracandidați ai săi: Felix Stroe(PSD) și Mihai Lupu (PNL).
“Am experință politică și de negociere și o voi exercita în interesul județului Constanța. Am venit să candidez aici, ca să redau demnitatea constănțenilor. Partidul nostru are ca siglă, crucea sf. Apostol Andrei și rog electoratul ca acolo unde vor vedea pe buletinul de vot această siglă, să pună ștampila de vot, pentru că de aici de la Constanța trebuie să recăpătăm consțiința de neam, să cerem ce este al nostru, să nu ne mai fie rușine că suntem ortodocși”, a spus Ninel Peia.
 

Candidatul pentru funcția de președinte al CJC, Ninel Peia vrea să construiască un metrou care să lege nordul și sudul litoralului

 
Potrivit lui Peia, proiectul de prefezabilitate este deja gata, va fi amortizat în 25 de ani și va costa aproximativ 1.5 miliarde de euro. Metroul va deservi 40 de km, va avea aproximativ 80 de stații și în realizarea acestuia, Peia vrea să coopteze piețele asiatice printr-o licitație internațională și prin emiterea de obligațiuni , vezi secțiunea „video”.
 

Alte proiecte ale candidatului Partidului Neamul Românesc vizează:

  •  Înființarea Băncii Populare Dobrogea, cu participarea noastră, a tuturor celor interesați, care să acorde credite în condiții avantajoase și rapide, celor care vor să deschidă o afacere de familie în turism și agricultură ecologică.

  • Ieftinirea apei, al cărei preț, în județul nostru este printre cele mai mari din țară, chiar dublu.

  • Cazare și transport gratuit pentru cadrele didactice, la sate!

  • Gratuitate sau reducere în funcție de pensie, la transport, pentru pensionari!

 
 
 

”Partidul Neamul Românesc propune schimbarea”!


Partidul Neamul Românesc, reprezintă o formaţiune politică național -  conservatoire dar novatoare, de sinteză modernă, care prin principiile şi opţiunile sale programatice îşi asumă responsabilitatea refondării societăţii româneşti, în deplină consonanţă cu spiritul şi valorile pozitive ale civilizaţiei europene, prin punerea în aplicare a tuturor strategiilor integratoare, precum şi a proiectelor, programelor şi soluţiilor sectoriale, indiferent de paternitatea şi specificul ideologic al acestora, care pot produce şi întreţine o nouă şi sănătoasă viaţă socială, morală şi civică, dar şi o viaţă prosperă, individuală şi naţională.
 
Comandat de Partidul Neamul Românesc, filiala Constanța
- Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
- mandatar financiar-cod AEP 21200040
 
 

Citește și:

#alegerilocale2020 Candidatul Partidului Neamul Românesc, Nicolae Matei vrea să se întoarcă la Primăria Năvodari. Cu chef de muncă și proiecte de dezvoltare

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Document oficial! Câte voturi au strâns candidații la Consiliul Județean Constanța

01 Oct 2020 3305

#alegerilocale2020 Județul Tulcea - lista completă a primarilor. Unde au ales o femeie la conducerea comunității

01 Oct 2020 4213

Când își vor prelua mandatele câștigătorii alegerilor locale de duminică? Procedura pentru primar, președinte CJ, aleși locali și județeni

01 Oct 2020 4289

#alegerilocale2020 Încep negocierile pentru formarea unei majorități la nivelul Consiliului Județean Constanța. Cum vor fi repartizate mandatele în urma votului din 27 septembrie

30 Sep 2020 4130

#alegerilocale2020 Doar trei formațiuni politice intră în Consiliul Local Municipal Constanța. PNL a anunțat că vrea să formeze majoritatea cu USR PLUS

30 Sep 2020 4681

#alegerilocale2020 Echipele USR PLUS din Consiliul Local și Județean vor depune eforturi ca proiectele votate de constănțeni să fie puse în practică

29 Sep 2020 1969

#alegerilocale2020 S-a creat un brand anti PSD. PNL Constanța spune un NU hotărât social-democraților atât în Consiliul Local cât și la Consiliul Județean

29 Sep 2020 4629

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Conferința de presă la PNL Constanța, după câștigarea alegerilor locale

28 Sep 2020 3546

#alegerilocale2020 IPJ Constanța, dosare penale pentru infracțiuni electorale

28 Sep 2020 2549

#alegerilocale2020 Stelian Ion și Remus Negoi (USR), în conferință de presă, după aflarea rezultatelor alegerilor (LIVE VIDEO)

28 Sep 2020 3439

#alegerilocale2020 Primarul din Deveselu, decedat în urmă cu două săptămâni, ales pentru un nou mandat

28 Sep 2020 2042

#alegerilocale2020 Primar mort în județul Dolj, după ce a fost reales

28 Sep 2020 2207

#alegerilocale2020 Stelian Ion - ”Suntem în fața unui moment istoric. În Constanța, scriem istorie!” (video)

28 Sep 2020 3936

#alegerilocale2020 Incidente înregistrate la nivelul județului Constanța pe timpul derulării procesului electoral

28 Sep 2020 3561

#alegerilocale2020 Ce primari au fost aleși în localitățile județului Constanța

27 Sep 2020 15897