#alegerilocale2020Primarul PNL Dorina-Cicilia Șerbănescu schimbă în bine Casa lui Adam

  • Casa lui Adam, cum i se spune în turcă, comunei constățene Adamclisi, este condusă de o femeie, primarul și candidatul PNL pentru alegerile din 27 septembrie Dorina-Cicilia Șerbănescu
  • Nu regretă că a ales să fie primar la Adamclisi din 2016, deși e foarte mult de muncă, „extraordinar de mult”
  • La Adamclisi, sunt în curs de execuție asfaltare străzi în Zorile, pe PNDL, 8 km, iar alți 8 km în Adamclisi, pe fonduri europene, plus o grădiniță
  •  A fost finalizat proiectul de aducțiune apă în satul Abrud
 
 
Casa lui Adam, cum i se spune în turcă, comunei constățene Adamclisi, este condusă de o femeie, primarul și candidatul PNL pentru alegerile din 27 septembrie Dorina-Cicilia Șerbănescu.
Nu regretă că a ales să fie primar la Adamclisi din 2016, deși e foarte mult de muncă, „extraordinar de mult”.
 

Ce a găsit la Primărie?
„Nu era mai nimic făcut. Nu era asfalt, clădirile publice nu funcționale, școlile la fel”.

 

De unde a început?

 

„Am început cu depunere de solicitări de finanțare pentru proiecte. Și pe fonduri europene, și guvernamentale… Am început să le luăm la rând și să rezolvăm ce se putea atunci. Am obținut finanțări, am început să le și executăm. Avem în curs de execuție asfaltare străzi în Zorile, pe PNDL, 8 km, iar alți 8 km în Adamclisi, pe fonduri europene, plus o grădiniță. A fost finalizat proiectul de aducțiune apă în satul Abrud”.

 

Ce le spune la concetățeni? Alegeți-mă pentru că…

 

„Pentru realizările de până acum, în primul rând: cele două proiecte de asfaltare de care am amintit, toate școlile din comună au fost reabilitate. Căminele culturale: în Adamclisi s-au făcut reabilitarea și modernizarea totală; la Urluia l-am preluat în faza de clădire la roșu și este în utilizare, cu tot ce trebuie; la Zorile este reabilitat pe fonduri europene, stadiul de execuție 40%. Avem în derulare, tot pe bani europeni, construcția unor case mortuare. Pe durata investițiilor creăm și locuri de muncă, e drept temporare”.

 

Gaze aduce în Adamclisi?

 

„Vor fi bani europeni în următorul mandat special pentru racordare la rețeaua de gaze. Conducta principală este departe, dar deja suntem luați în calcul. Toate UAT-urile din zona asta o să facem o asociere, ca să îndeplinim condițiile de eligibilitate. O să începem studiul de fezabilitate”.

 

Care sunt problemele cele mai frecvente pe care i le ridică localnicii?

 

„Întocmirea actelor de proprietate pe terenurile intravilane unde sunt casele. Există o lege care permite să le întocmim acte de proprietate și toată lumea, în ultimul timp, vine cu problema asta. Sunt multe probleme pe care trebuie să le iei în calcul pentru a elibera un astfel de act”.

 

Ce a făcut până să ajungă la Primărie?

 

„Sunt inginer agronom și profesor, am predat la la Liceul Tehnologic din Deleni”.

 

De ce a dat confortul vieții de profesor pe stresul celei de primar?

 

„M-a determinat ideea că locuiesc în această localitate. Am venit aici în 1990, după repartiția de la absolvirea facultății. Fiind cu toată familia aici, inclusiv copilul meu și cei doi nepoței. Primul nepoțel s-a născut fix de alegerile din 2016”.

 
 

Imposibil să nu fie și nemulțumiți…
„Evident, fără ei nu se poate. În primul rând îmi reproșează că nu am stat mai mult printre ei. Însă, pentru a face ceva trebuie să fii permanent în Primărie, să te ocupi efectiv și să prinzi toate oportunitățile. Dacă ai ratat una este foarte greu să revii. Ori eu, propunându-mi să fac o grămadă de chestii, chiar m-am canalizat pe ele. Totuși, am ușa deschisă permanent pentru cetățeni. Eu din Primărie nu lipsesc decât când merg la Prefectură, la Consiliul Județean sau unde trebuie pentru Primărie. Nu am mai plecat în concediu, nu am gătit acasă, nu am mai spălat acasă, nu, nu, nu, multe d-astea”.

 
 

În concluzie, de ce să o realeagă cetățenii pe 27 septembrie?
„Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în comună. Trebuie să continuăm proiectele care sunt în derulare și pe celelalte pe care ni le-am propus pentru a schimba comuna în bine. Sunt dispusă să fac în continuare sacrificii pentru acest scop”.

 
 
Comandat de Partidul National Liberal- Filiala Constanța - Executat de  ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro - mandatar financiar-cod AEP 21200012  


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 1182

Mai mulți membri ai PSD Eforie își vor înapoi mandatele de aleși locali. Tribunalul Constanța urmează să se pronunțe în dosar

14 Nov 2020 1227

Judecătoria Hârşova a validat consilierii locali ai comunei Ciobanu! Iată lista completă

29 Oct 2020 766

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Horia

29 Oct 2020 785

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Vulturu

28 Oct 2020 610

Au fost validați consilierii locali ai comunei Cobadin. Lista completă

28 Oct 2020 2038

Au fost validați consilierii locali ai Orașului Cernavodă. Lista completă

27 Oct 2020 863

Judecătoria Mangalia a validat mandatele consilierilor locali din Costinești. Un singur mandat, invalidat

23 Oct 2020 2473

Fostul primar PNL de la Corbu contestă în instanță mandatul edilului nou ales. Magistrații se vor pronunța astăzi în acest dosar

22 Oct 2020 3439

Sondaj de opinie 59 % dintre respondenți cred că votul lor a contat la alegerile locale din 2020

19 Oct 2020 541

Editorial La Constanța, alegeri au fost, alegeri vor fi. Dar niciodată cu atâta bălăcăreală

15 Oct 2020 4589

Constanța Programul plății indemnizațiilor aferente participării la alegerile locale

13 Oct 2020 1410

Sondaj de opinie Credeți că a contat votul dumneavoastră pentru alegerile locale din 2020?

12 Oct 2020 917

Sondaj de opinie 82% dintre respondenți nu au considerat oportună înscrierea managerilor din învățământ în candidatura la alegerile locale

05 Oct 2020 705

Alegeri locale 2020. Primarii aleși în judeţul Constanţa. Unde sunt alese femei-primar

01 Oct 2020 2194