#alegerilocale2020 Stroe Felix, candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER pentru președinția CJC – “Soluția mea pentru creșterea calității vieții locuitorilor județului sunt banii europeni!”



 
  • Stroe Felix este candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER pentru funcția de președinte al Consiliului Județean
  • Din anul 2000 și-a început parcursul administrativ odată cu alegerea în funcția de viceprimar al Constanței, pe care a ocupat-o timp de trei ani
  • Candidatul Alianței Electorale PSD-ALDE-PNȚCD-ADER pentru funcția de președinte al CJC afirmă că în ultimii 17 ani a atras fonduri europene și am implementat proiecte de peste 1,1 miliarde euro
  • Pariul lui Felix Stroe, pentru Constanța este atragerea a 2 miliarde de euro în 4 ani doar din fonduri europene
  • Felix Stroe a admis că actuala conducere a Consiliului Județean Constanța nu a avut exercițiul și experiența pentru atragerea de fonduri pentru marile proiecte
  • Un Spital Regional de Pediatrie este un proiect de care județul Constanța și județele limitrofe au nevoie urgent și la care eu ține foarte mult
  • Felix Stroe vrea să aducă TNOB, acasă. Teatrul se află acum în subordinea Ministerului Culturii
  • Județul Constanța este pe locul 12 pe țară în ceea ce privește valoarea tarifului de apă, cu un tarif de 4.91 lei/mc
  • Direcția de Drumuri și Poduri va fi tranformată în societate pe acțiuni iar Direcția de Pază, reorganizată
  • Felix Stroe, a vorbit și despre dosarul de la CNSAS și a demonstrat cu hârtii oficiale că nu a avut niciun angajament cu Securitatea
Miercuri, 2 septembrie, ora 13.00, a fost invitat Felix STROE, candidatul Alianței electorale PSD-ALDE-PNȚCD-ADER pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Subiectul ediției: ”Pariul de miliarde de euro pentru Constanța”!

Stroe Felix este candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
Felix Stroe s-a născut pe 25 decembrie 1955. În anul 1978 a devenit ofițer în cadrul Marinei Militare și, timp de cinci ani, a fost comandant pe nave de război.

Din anul 2000 și-a început parcursul administrativ odată cu alegerea în funcția de viceprimar al Constanței, pe care a ocupat-o timp de trei ani.

Candidatul Alianței Electorale PSD-ALDE-PNȚCD-ADER pentru funcția de președinte al CJC afirmă că în ultimii 17 ani a atras fonduri europene și am implementat proiecte de peste 1,1 miliarde euro prin programele ISPA, POS Mediu și Programul Operațional Infrastructură Mare.

Pariul lui Felix Stroe, pentru Constanța este atragerea a 2 miliarde de euro în 4 ani doar din fonduri europene!
 

Ceea ce a lipsit Consiliului Județean Constanța a fost o direcție specializată pe fonduri europene

Felix Stroe a admis că actuala conducere a Consiliului Județean Constanța nu a avut exercițiul și experiența pentru atragerea de fonduri pentru marile proiecte de care are nevoie județul Constanța.
„Acești bani europeni sunt temelia dezvoltării și toți banii costă. Astăzi ne confruntăm cu o criză economică, potențată de criza sanitară. Nu se întrevăd rapid soluții, paradigma se schimbă și suntem nevoiți să drămuim fiecare resursă. Din fericire suntem în UE, altfel situația noastră ar fi fost foarte grea. Avem la dispoziție 80 de miliarde de euro. Trebuie să ajungem la ei. Banii au fost mereu acolo, în toate exercițiile financiare. Și știu ce spun pentru că mă pricep foarte bine la mecanismele marilor investiții și la absorbția fondurilor europene. Este nevoie de a ști cum să iei acești bani. RAJA a adus 1.1 miliarde de euro în România și-a făcut cadrul instituțional. Ceea ce a lipsit Consiliului Județean Constanța a fost o direcție specializată pe fonduri europene. La RAJA există o astfel de direcție. Dacă cetățenii ne vor acorda votul lor pe 27 septembrie, primul lucru pe care îl voi face este înființarea unei direcții de fonduri europene cu 142 de salariați. Aceștia oameni vor fi școlarizați permanent cu specialiști. Vrem să aducem de la Bruxelles în patru ani, două miliarde de euro și nu putem să facem asta fără să fim pregătiți. Această direcție o voi coordona direct și vom reuși” a declarat la ZIUA Electorală, Felix Stroe.
 

Proiectele candidatului Alianței Electorale PSD-ALDE-PNȚCD-ADER

Spitalul Regional de Pediatrie Constanța - Un Spital Regional de Pediatrie este un proiect de care județul Constanța și județele limitrofe au nevoie urgent și la care eu țin foarte mult. Acest proiect îl vom realiza împreună cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, partenerul RAJA. BERD va deveni și partenerul CJC.
Spitalul Județean Constanța – Finalizăm lucrările la cea mai mare unitate medicală din județ. Mai avem mai mult de 40% din lucrări de finalizat. Avem nevoie de aparatură de înaltă calitate. Bogăția acestui spital sunt medicii care au rămas aici. Trebuie să le aducem echipamente să lucreze în condiții de performanță.

UPU este o altă prioritate, trebuie să o aducem la standarde cu fonduri europene.

Drumul de mare viteză pe axa Nord-Sud a județului Constanța - Turismul pentru Constanța este extrem de important. Anual, peste 1 milion de turiști ne calcă pragul județului, ceea ce ne situează, fără urmă de îndoială, în topul pe țară.


Școli europene în județul Constanța - Fără să investim acum bugete și eforturi considerabile în domeniul educației, nu vom putea prospera la nivelul pe care ni-l dorim.
Primăriile din județ trebuie să aplice pentru fonduri europene – Direcția de fonduri europene de la nivelul Consiliului Județean trebuie să ajute administrațiile locale să facă proiecte și să atragă banii europeni. De asemenea, CJC va sprijini administrațiile să primească bani pentru cofinanțări de la BERD. Nu doar UAT-urilor vor fi ajutate, ci și privații, cum este cazul fermierilor. Îi vom ajuta de la consultanță până la obținerea cofinanțării necesare.

Voi aduce TNOB Constanța, acasă!Trebuie să lăsăm profitul la o parte. În Constanța am avut instituții de anvergură europeană, care astăzi nu mai există. Trebuie rezolvată și situația juridică a instituțiilor de cultură împreună cu Ministerul Culturii și să sprijinim cetățenii să aibă acces la cultură. Vom reînființa stagiunile de altă dată.
Mi-am propus să aduc Opera, acasă! Am un respect deosebit pentru directorul acestei instituții, Daniela Vlădescu, care a ținut în viață această instituție.
Trebuie să așezăm cultura acolo unde îi este locul! Vom lua bani europeni și pentru acest domeniu de activitate.
Menționăm că în acest moment, Teatrul de Operă și Balet “Oleg Danovski” se află în subordinea Ministerului Culturii.

Domeniul social – Chiar dacă nu intră în atribuțiile Consiliului Județean, președintele Consiliului Județean trebuie să își împartă timpul în două segmente mari: trebuie să stea jumătate de săptămână la Constanța, să le dea de muncă funcționarilor și celelate trei zile, la București, să te bați pentru locuitorii județului, fie că vorbim despre pensii, alocații sau salarii. Dacă Guvernul ar rezolva problemele principale ale țării cu bani europeni, banii de la buget ar fi de ajuns pentru plata pensiilor și alocațiilor .



 

Județul Constanța, locul 12 la prețul apei

Felix Stroe, a explicat că tariful RAJA la apă nu este cel mai mare din România, răspunzând astfel unor critici și întrebărilor cititorilor ZIUA de Constanța.

„Tariful nostru de apă nu este cel mai mare din România. Suntem pe locul 12 în ceea ce privește valoarea tarifului de apă, cu un tarif de 4.91 lei/mc. Dar noi suntem singurul județ în care din 2013, la nu se mai plătește apa pluvială.
Da, este adevărat, cetățenii municipiului Constanța, alți cetățeni din orașe plătesc un tarif la canalizare – epurare. Avem 16 stații de epurare în funcțiune care numai consumă. Consumă energie electrică enormă. Este normal ca aceste costuri să fie într-un tarif. Un pachet de țigări costă 21 de lei. Un cetățean consumă 3.9 mc/apă pe lună, adică mai puțin de un pachet de țigări pe zi. Atât este de scumpă apa”.
 

Direcția de Drumuri și Poduri va fi tranformată în societate pe acțiuni iar Direcția de Pază, reorganizată

Planurile lui Felix Stroe pentru Consiliul Județean nu se opresc la aparatul propriu. Candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER vrea să transforme Direcția Județeană de Drumuri și Poduri în societate pe acțiuni, astfel încât să poată accesa fonduri europene și să devină competitivă în piață. În ceea ce privește Direcția Județeană de Pază, instituție bugetofagă în portofoliul CJC, Felix Stroe spune că această trebuie organizată temeinic și să reglementeze prețurile practicate, astfel încât aceastea să fie mai mici decât societățile comerciale. Profitul Direcției este protecția patrimoniului județului în sine.
 

Felix Stroe, a vorbit despre dosarul CNSAS: “Nu am avut niciodată niciun angajament cu Securitatea”!

Felix Stroe a absolvit Liceul B.P. Hașdeu din Buzău unde cu rezultate școlare foarte bune.
A intrat în atenția Securității în 1972. În notele de constatare emisă de CNSAS se precizează faptul că nu a fost găsit un angajament semnat de Felix Stroe, neputându-i-se atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității: „Ei au încercat să mă racoleze, dar nu am avut niciodată niciun angajament cu ei. M-au întrebat punctual de doi colegi. Despre care am spus că nu cunosc să asculte Europa Liberă, că nu se duc la baruri, pentru că au corigențe și vor să învețe, nu am turnat pe nimeni”, a declarat Felix Stroe.


Strada Felix Stroe din comuna Cumpăna, județul Constanța

Felix Stroe este cetățean de onoare al municipiului Constanța și al comunei Cumpăna. Aceste titluri au rămas onorifice, deoarece, candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER afirmă că a renunțat la orice drept care decurgea din aceste titluri, în fața unui notar public. Cu toate acestea și în 2020 este atacat cu faptul că o stradă din comuna Cumpăna îi poartă numele, urmare a unei decizii a CL al comunei.
“M-au făcut cetățean de onoare de două am refuzat orice drept material cuvenit la notar. Am făcut o scrisoare fiecărui consilier și le-am mulțumit pentru onoarea acestui titlu și că nu pot fi de acord cu strada, i-am rugat frumos să se mai gândească, că nu pot să fiu strada Felix Stroe, că nu e în regulă. Și s-au gândit. Au mai dat o hotărâre. Și a rămas strada Felix Stroe. M-am gândit cum să fac eu să nu se afle. Trec niște ani n-am spus nici familiei. Era o carmangerie la Cumpăna. Fii-miu cu prietenii lui, când mai fac câte un grătar, își iau friptura și mititi de la cârciuma. Mă sună fii-miu: Bătrâne, ești șmecher! Mergi pe burtă, nouă nu ne spui nimic?! Ți-ai tras stradă și noi nu știm?. Și-mi dă poză. N-am mai spus nimic”, a povestit Felix Stroe.


Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21200019

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Document oficial! Câte voturi au strâns candidații la Consiliul Județean Constanța

01 Oct 2020 3355

#alegerilocale2020 Județul Tulcea - lista completă a primarilor. Unde au ales o femeie la conducerea comunității

01 Oct 2020 4301

Când își vor prelua mandatele câștigătorii alegerilor locale de duminică? Procedura pentru primar, președinte CJ, aleși locali și județeni

01 Oct 2020 4328

#alegerilocale2020 Încep negocierile pentru formarea unei majorități la nivelul Consiliului Județean Constanța. Cum vor fi repartizate mandatele în urma votului din 27 septembrie

30 Sep 2020 4154

#alegerilocale2020 Doar trei formațiuni politice intră în Consiliul Local Municipal Constanța. PNL a anunțat că vrea să formeze majoritatea cu USR PLUS

30 Sep 2020 4710

#alegerilocale2020 Echipele USR PLUS din Consiliul Local și Județean vor depune eforturi ca proiectele votate de constănțeni să fie puse în practică

29 Sep 2020 1990

#alegerilocale2020 S-a creat un brand anti PSD. PNL Constanța spune un NU hotărât social-democraților atât în Consiliul Local cât și la Consiliul Județean

29 Sep 2020 4671

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Conferința de presă la PNL Constanța, după câștigarea alegerilor locale

28 Sep 2020 3581

#alegerilocale2020 IPJ Constanța, dosare penale pentru infracțiuni electorale

28 Sep 2020 2570

#alegerilocale2020 Stelian Ion și Remus Negoi (USR), în conferință de presă, după aflarea rezultatelor alegerilor (LIVE VIDEO)

28 Sep 2020 3472

#alegerilocale2020 Primarul din Deveselu, decedat în urmă cu două săptămâni, ales pentru un nou mandat

28 Sep 2020 2073

#alegerilocale2020 Primar mort în județul Dolj, după ce a fost reales

28 Sep 2020 2237

#alegerilocale2020 Stelian Ion - ”Suntem în fața unui moment istoric. În Constanța, scriem istorie!” (video)

28 Sep 2020 3963

#alegerilocale2020 Incidente înregistrate la nivelul județului Constanța pe timpul derulării procesului electoral

28 Sep 2020 3589

#alegerilocale2020 Ce primari au fost aleși în localitățile județului Constanța

27 Sep 2020 15952