Partidul Mișcarea Populară Constanța cere renumărarea voturilor. Ce mai contestă PMP Constanța

  • PMP Constanța a solicitat renumărarea și verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local Constanța.

Aseară pe adresa redacției noastre a sosit un comunicat prin care Partidul Mișcarea Populară Constanța își arată nemulțumirea față de modul de desfășurarea alegerilor din 27 septembrie.

Astfel „avand in vedere modul in care s-au desfasurat alegerile locale organizate ieri, 27.09.2020, precum si rezultatele partiale, Partidul Mișcarea Populară a formulat mai multe contestații în județul Constanța, considerând că nu trebuie permis să planeze suspiciuni asupra niciunui vot exercitat de vreun cetățean, acest drept fundamental fiind necesar a fi apărat de fiecare actor de pe scena politică, de fiecare dată când se consideră că este posibilă modificarea nedorită a opțiunii alegătorilor”, se arată în comunicat.
 

În acest sens, PMP Constanța a solicitat renumărarea și verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local Constanța, precum și a buletinelor de vot pentru Consiliul Local neutilizate in sectiile de votare de pe raza Municipiului Constanta, pentru a se constata corectitudinea sau incorectitudinea „cheii” si renumararea si verificarea buletinelor de vot pentru Consiliul Local Cumpana, avand in vedere ca 195 de buletine au fost declarate nule.

 
Principalele motive invocate de PMP Constanta au avut in vedere, pe de o parte faptul ca mai multi alegatori ne-au atras atentia ca fiind patru buletine de vot, tusul de pe stampila „VOTAT” nu a fost suficient pentru imprimarea exacta a formei stampilei pe toate buletinele de vot, aspect care ar conduce la riscul anularii voturilor, cu toate ca intentia de vot este vizibila si incontestabila.

Pe de alta parte, ni s-a semnalat faptul ca in unele sectii de votare alegatorii au primit cate doua buletine de vot pentru Consiliul Judetean si nu au primit buletine de vot pentru Consiliul Local.
 

Totodata, in ceea ce priveste rezultatele de la Mangalia, PMP considera ca procesul electoral a fost viciat de mai multe nereguli care au dus la un cumul de motive pentru a formula contestatie, pornind de la numeroasele presiuni exercitate de diversi competitori asupra candidatilor PMP, precum blocarea de catre primarul in functie a accesului auto locuitorilor din zona Fluvileg Mangalia, ingradind dreptul de a vota, punerea in aplicare a metodei de fraudare „suveica”, identificarea intr-o sectie de vot a mai multor buletine de vot pentru Primar decat numarul persoanelor care si-au exprimat votul, iar in alta sectie de vot disparitia unor buletine de vot, precum si binecunoscutul eveniment in care a fost implicat un autoturism apartinand gupului de firme detinut de candidatul Mohammad Murad, maximizarea aparitiilor media ale acestui presupus incident electoral pentru a se instaura incertitudinea ca Murad, candidat sustinut de PMP, ar mai putea fi votat se mai arată în același document.

 
PMP Constanta nu va accepta niciodata ca asupra unui rezultat obtinut in urma exercitarii de catre cetateni a unui drept fundamental sa existe suspiciuni, considerand ca astfel de incidente nu fac altceva decat sa stirbeasca increderea romanilor in autoritati, ceea ce nu ar fi deloc benefic pentru intreaga societate.

Din aceste considerente, PMP asteapta cu interes solutionarea contestatilor depuse si are incredere in profesionalismul reprezentantilor in BEC si BEJ.
 
Comunicatul este semnat de PMP Constanta.

Sursa foto: Facebook/PMP Constanta

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aura Bozdoacă, fost subprefect al Constanței, candidat din partea AUR la Primăria Hârșova (DOCUMENTE)

17 Mar 2024 780

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 996

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 762

„ZIUA-n amiaza mare” Oferta lui Mohammad Murad către primarul Vergil Chițac. În ce condiții renunță afaceristul la candidatura pentru primăria Constanța

11 Jun 2022 3148

Candidații Partidului Ecologist de la Constanța încearcă să-și recupereze o parte din contribuțiile din campania electorală din 2020 pe cale judecătorească

01 Jan 2022 1491

Fostul senator Marian Vasiliev îi cere daune lui Constantin Nițe. Procesul, pe rolul Curții de Apel Constanța

18 Feb 2021 3032

Retrospectivă 2020. Două rânduri de alegeri în pandemia de COVID-19. Constănțenii, vot în carantină, mască obligatorie, strângerea de mână între candidați și alegători a devenit istorie

04 Jan 2021 3932

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 3158

Mai mulți membri ai PSD Eforie își vor înapoi mandatele de aleși locali. Tribunalul Constanța urmează să se pronunțe în dosar

14 Nov 2020 2661

Judecătoria Hârşova a validat consilierii locali ai comunei Ciobanu! Iată lista completă

29 Oct 2020 2500

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Horia

29 Oct 2020 2448

Judecătoria Hârșova a validat consilierii locali ai comunei Vulturu

28 Oct 2020 2318

Au fost validați consilierii locali ai comunei Cobadin. Lista completă

28 Oct 2020 4448

Au fost validați consilierii locali ai Orașului Cernavodă. Lista completă

27 Oct 2020 3412

Judecătoria Mangalia a validat mandatele consilierilor locali din Costinești. Un singur mandat, invalidat

23 Oct 2020 4256