Competitori în mediul rural Politicieni vs. independenţi, femei vs. bărbaţi (galerie foto)



Pentru a aduce la cunoştinţa cititorilor noştri numele competitorilor care îşi vor disputa mandatele de primar şi pe cele de aleşi locali, am trimis adrese către toate birourile electorale de circumscripţie din judeţ. Doar la o parte însă am primit răspuns.
 
În comuna Ciobanu, pentru a ocupa fotoliul de primar s-au înscris în competiţia electorală numai doi candidaţi: primarul în funcţie, Tudorel Gurgu (fost membru PNL, actual reprezentant al PSD), şi Săndel Coroiu, propus şi susţinut de PNL. Şi pentru a alcătui viitorul Consiliu Local Comunal bătălia va avea doar doi protagonişti, PSD şi PNL, ambele formaţiuni politice având depuse liste complete a câte 17 candidaţi.

Patru-patru pentru administraţia din Târguşor

Paritatea se păstrează şi la nivelul comunei Târguşor, însă numărul competitorilor creşte, păstrându-se egalitatea: patru la patru. Aşadar la funcţia de primar candidează trei activişti de partid - Viorel Petre (PNL), Maria Ştefan (PSD) şi un independent, Mădălina Negru. Situaţia se repetă şi la Consiliul Local Comunal Târguşor: PSD, PNL şi PMP au liste complete a câte 14 candidaţi, acestora încercând să le facă faţă şi independentul Mădălina Negru.

Câte un independent pe fiecare palier 

În scrutinul electoral din 5 iunie, pentru a obţine mandatul de edil-şef al comunei Topalu se vor înfrunta doi politicieni - Ion Jipa, propus de PSD, şi Valentin Stanciu, susţinut de PNL, dar şi un candidat independent, Constantin Baltă.
Pentru funcţiile de consilieri locali în CL Topalu, disputa se va da între veşnicii rivali politici - PSD şi PNL -, formaţiuni cu liste complete în care sunt trecuţi câte 14 candidaţi. De asemenea, în bătălia pentru viitorul legislativ comunal a fost „validat“ de către Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 65 Topalu şi candidatul independent Marian Dobreanu.

Gheorghe la puterea a treia, la Chirnogeni

Pentru funcţia de primar al comunei Chirnogeni sunt patru candidaţi, toţi înregimentaţi politic. Gheorghe Manta îşi doreşte un nou mandat din partea PSD, Gheorghe Popa este candidatul PND pentru funcţia de primar, în timp ce Nicolae Gheorghe Tudose candidează din partea PNL. Lor li se alătură şi Valentin Bogdan Niţă, care a intrat în cursa electorală din partea PMP. Aceleaşi partide au depus şi liste pentru Consiliul Local. PMP are 13 candidaţi, PNL - 16, PSD - 17, iar PND - 13. Toţi candidaţii pentru funcţia de primar deschid şi lista de consilieri pentru partidul din care fac parte.

De trei ori femeie, la Ion Corvin

Dacă la Chirnogeni 75% dintre candidaţi poartă numele de Gheorghe, la Ion Corvin acelaşi procent este reprezentat de femeile care aspiră la funcţia de primar. Rămasă din anul 2014 fără primar, după ce defunctul ales a fost suspendat de prefect pentru că nu şi-a putut onora îndatoririle din motive medicale, comuna Ion Corvin va avea, din 5 iunie, primar. Unul dintre candidaţi este chiar soţia fostului primar.
 
Aşadar, s-au aliniat la startul electoral Valeriu Matei, din partea PNL, Florina Nedea, din partea ALDE, Tudoriţa Floros, din partea UNPR, şi Marcela Rădulescu, de la PSD. Aceleaşi persoane deschid şi lista de candidaţi pentru Consiliul Local. Astfel, PNL are 13 candidaţi, ALDE şi PSD au câte 14, iar UNPR are 11.
 
Şi Lipniţa este o altă localitate unde primarul ales în anul 2012 nu şi-a dus la bun sfârşit mandatul. Fostul gospodar-şef, Florin Georgel Onescu, a demisionat în vara anului trecut, din motive personale. Astfel, fotoliul de primar este râvnit acum de patru candidaţi: Gelu Cercel, din partea PMP, Virgil Carp, de la PNL, Florin Crăciun, din partea PSD, şi Marin Neacşu, candidat al PNŢCD. Aceleaşi partide au depus şi liste pentru Consiliul Local: PMP are 17 candidaţi pe listă, PNL şi PSD au câte 16, iar PNŢCD are şase nume pe listă, fiecare dintre cei care candidează la funcţia de primar fiind şi cap de listă pentru Consiliul Local din partea partidelor pe care le reprezintă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 392

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 475

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 aprilie 2024

11 Apr 2024 510

ZIUA LIVE Gabriel Ciobanu, candidatul Alianței pentru Agigea la primăria din comună – „Aducem în plus unitate în Agigea!” (VIDEO)

02 Apr 2024 659

„Prioritatea numărul unu sunt utilitățile“ ZIUA LIVE. Candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu prezintă planurile sale pentru administrația locală (VIDEO)

02 Apr 2024 599

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1089

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1144

Cumpărări directe Constanța Primăria Ciobanu, contract de 45.000 de euro cu Danezu Music SRL pentru un festival de trei zile (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 594

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

11 Mar 2024 932

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 970

Când se vor pronunța magistrații în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea ?

27 Feb 2024 792

Cumpărări directe Constanța Comuna Ciobanu. Firma Amiras C&L Impex SRL se ocupă de eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public

13 Feb 2024 771

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 februarie 2024

02 Feb 2024 899

Justiție Constanța Primăria Ciobanu, proces cu o firmă cu acționariat chinez!

25 Jan 2024 842

ABADL, dată în judecată de Lescaci Com SRL, compania care câștigase contractul pentru lucrările de consolidare a falezelor, în Eforie Nord și Sud

21 Jan 2024 988