Dezamăgit de rezultate Candidatul PSD la Primăria Cernavodă, Ştefan Pleşa - „Nu ne învăţăm minte că trebuie să respectăm legea“ (galerie foto + video)



Ziua de ieri a început cu scandal la secţia de votare nr. 284 din Cernavodă, din cauza unei sesizări înregistrate la ora 7.30, pe motiv că există neconcordanţe între buletinele de vot şi numărul de persoane de pe listele de votare. Reprezentanţii PSD au cerut renumărarea voturilor, din cauza neregulilor depistate. În paralel, a fost depusă şi o plângere la Poliţia Cernavodă. Mai exact, nu ieşeau la socoteală 30 de buletine de vot. Precizăm că la secţia 284 Cernavodă au votat 778 de persoane dintre cele de 1.438 de pe listele de votare.
 

„Am fost sesizaţi că la secţia 284 nu ies socotelile. Am venit să vedem care sunt neregulile. Am constatat că cei din secţia de votare aveau un alt număr de participanţi la vot, numărul celor care semnaseră pe listele electorale permanentă era mai mic faţă de numărul de buletine pentru primar. S-a dovedit a fi o eroare de calcul şi o numărătoare greşită, din cauza oboselii.
 
În schimb, am făcut sesizare către BEJ şi, în continuare, se reia numărătoarea pentru Consiliul Local, unde s-au găsit alte nereguli - sperăm să aflăm care sunt acestea -, dar şi pentru Consiliul Judeţean se reia numărătoarea şi sperăm că pentru primar se va proceda la fel“, a spus Robert Nicolau, candidat PSD la Consiliul Local Cernavodă.

 
La faţa locului a ajuns şi procurorul Mihai Alexandru Stanciu, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa, preşedintele Biroului de Circumscripţie 5 Cernavodă, care a declarat: „Pentru Consiliul Local, s-au găsit două buletine în plus faţă de numărul persoanelor care au votat efectiv. Iar la Consiliul Judeţean, trei buletine de vot în minus. La primar, totul e în regulă“.
 
Candidatul PSD la Primăria Cernavodă, Ștefan Pleşa, a formulat, ieri, o contestaţie la BEC, solicitând renumărarea voturilor din toate secţiile. „Sunt dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă. După închiderea secţiilor de votare şi numărarea buletinelor de vot, am primit telefon şi am fost informat despre modul în care se desfăşoară numărarea voturilor în interior, a buletinelor de vot. Sunt dezamăgit pentru că am fost anunţat câştigător, iar după un minut, două, a fost anunţat alt câştigător (n.r. candidatul PNL, Liviu Negoiţă).
 
Consider că s-a făcut o fraudă. Nu numai într-o secţie, ci şi în celelalte. Neregulile au plecat de la BEC, pentru că n-au fost instruiţi cei din secţii sau au făcut-o intenţionat. Nu ne învăţăm minte nici în ceasul al 12-lea că trebuie să respectăm legea. Cred că s-a făcut cu bună ştiinţă. S-au găsit multe buletine anulate, după care s-a revenit, s-au găsit buletine nenumărate. E de neadmis şi cer verificarea tuturor buletinelor, şi la primar, Consiliul Local şi Judeţean. Totul a fost premeditat cu mult timp înainte. Oamenii din secţii au fost nominalizaţi, nu de mine, ci de fostul primar. Mă dezavantajează această situaţie şi e nedrept. Am făcut o campanie curată, alţii, aşa cum au crezut şi au abuzat de fel de fel de intervenţii la votanţi. Îmi pare rău că n-au fost prinşi“, a declarat Ştefan Pleşa.
„Aşteptăm ca factorii de decizie să refacă numărătoarea în toate secţiile. Am informaţii că nu toate buletinele au fost consemnate la timp“, a completat Pleşa.
 
Ulterior, Mihai Alexandru Stanciu a declarat că nu a fost admisă contestaţia PSD pentru renumărarea voturilor. „Vom centraliza toate voturile şi procesele-verbale, şi, în funcţie de rezultat, vom vedea dacă se impune renumărarea voturilor. Soluţionarea acestei contestaţii formulate de PSD este de competenţa biroului de circumscripţie, adică a noastră, nu a BEJ“, a declarat Stanciu.
 
Prin urmare, Primăria Cernavodă a fost câştigată de candidatul PNL, Liviu Negoiţă.

 





Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au fost validați consilierii locali ai Orașului Cernavodă. Lista completă

27 Oct 2020 3476