Murfatlar, un oraş cu candidaţi care au investit în locuinţe (documente)



În contextul apropierii scrutinului electoral pentru alegerea primarilor, precum şi a membrilor consiliilor locale şi judeţene şi din dorinţa de a informa cititorii înainte de a lua o decizie finală, am considerat de interes să le arătăm acestora cu ce averi ar putea intra în administraţia publică aspiranţii la aceste mandate.

Lista candidaţilor la funcţia de primar al oraşului Murfatlar este deschisă, conform ordinii transmise de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 8, de Serdai Sali (PND). Acesta este urmat de: Gheorghe Cojocaru (PNL), Valentin Saghiu (PSD), Bolat Remzi (PMP) şi independentul Ion Vlădoi.

În schimb, pentru CL Murfatlar şase formaţiuni politice vor cel puţin să aibă reprezentare. Competitoarele sunt: PND (cu 17 candidaţi), PNL (22 de candidaţi), UDTTMR (cu 22 de candidaţi), PSD (cu 22 de candidaţi), PMP (cu 17 candidaţi) şi ALDE (cu 21 de candidaţi).

Candidatul PSD nu deţine casă şi terenuri

Primarul în funcţie şi candidat pentru un nou mandat din partea PSD nu deţine nici locuinţă şi nici terenuri, în schimb, conduce din 2010 un autoturism Range Rover. Valentin Saghiu are trei conturi bancare care însumează 55.500 de lei şi un credit de 80.000 de lei, scadent în 2019. Din salariul de primar, Saghiu are un venit anual de aproximativ 42.000 de lei, în timp ce soţia, angajată la Consiliul Judeţean Constanţa, are un venit de 67.000 lei. Alocaţia de stat a copiilor, în valoare de 1.500 de lei, se adaugă veniturilor familiei Saghiu. Candidatul este asociat cu 50% la o societate comercială, valoarea acţiunilor fiind de 100 de lei. Saghiu este şi preşedinte al PSD Murfatlar.

Cojocaru a înregistrat venituri din munca în străinătate

Candidatul PNL pentru funcţia de primar este un soţ norocos, soţia sa fiind moştenitoarea unei locuinţe şi a unui teren în localitatea Clinceni, judeţul Ilfov. Cei doi soţi deţin şi un apartament în Constanţa. Cojocaru a realizat venituri din munca în străinătate, aproximativ 40.000 de euro, iar din alocaţia copiilor, familia a câştigat aproximativ 600 de lei. Gheorghe Cojocaru este asociat la o societate comercială, valoarea părţilor sociale nu depăşind 190 de lei. Cojocaru este şi preşedintele PNL Murfatlar.

Candidatul PMP, trei autoturisme şi niciun venit

Candidatul PMP pentru primărie deţine un teren intravilan din 2002, o casă din 2010 şi trei autoturisme de producţie autohtonă. Bolat Remzi este asociat cu 5% la o societate comercială.

Serdai Sali, două locuinţe şi două autoturisme

Candidatul PND deţine două locuinţe în Murfatlar şi la Medgidia şi două autoturisme, ani de fabricaţie 2007 şi 2009. Serdai Sali are şi două credite, scadente în 2016 şi 2019, în valoare totală 80.800 de lei, respectiv 7.000 de euro. Din salariul de viceprimar, Sali a câştigat un venit anual de 34.000 lei iar soţia, 20.000 de lei, din activitatea de operator.
 
Menţionăm că declaraţiile de avere şi de interese ale candidatului independent la Primăria Murfatlar, Ion Vlădoi, nu erau publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate până la data publicării acestui material. Cele mai recente informaţii despre situaţia financiară a candidatului datează din 2012.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.