UPDATE 2. E oficial! Prefectul vorbeşte despre o simplă reorganizare Subprefectul Ersun Anefi, „uşurat de atribuţii”?!



Stă Prefectura Constanţa pe un butoi de pulbere care se va detona în următoarele zile? Din informaţiile noastre, ieri, prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, ar fi emis un ordin prin care i-ar fi reorganizat activitatea subprefectului Ersun Anefi (UDTTMR). Contactat telefonic, prefectul judeţului a explicat, fără să ofere amănunte, că ar fi vorba despre o reorganizare a activităţii la nivelul instituţiei şi în fişa postului mai multor salariaţi.
 

„Împărţirea atribuţiilor s-a făcut echitabil şi pentru eficientizarea funcţionării activităţii Instituţiei Prefectului, nu este vorba despre nimic spectaculos”, a precizat Nicolaescu.

 
La rândul său, Anefi spune că nu a primit nicio hârtie oficială până la ora redactării acestui material, însă „este şi mâine o zi”! „Nu a ajuns niciun ordin la mine, nu există un conflict între mine şi prefect, însă nu iese fum fără foc. Deocamdată, nu sunt în posesia unei hârtii care în mod oficial să-mi schimbe activitatea”, a comentat Ersun Anefi.
 
Subprefectul judeţului are în coordonare Serviciul Juridic şi Comisariatul Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Drepturilor de Proprietate.
 
Din informaţiile noastre, prin ordinul prefectului Nicolaescu, subprefectul Anefi nu va mai coordona Serviciul Juridic al Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa. Coordonarea ar intra, începând de astăzi, în atribuţia unui funcţionar al instituţiei. Vom reveni.

UPDATE 2, ora 10.11

Ersun Anefi susţine că, în această dimineaţă, a primit ordinul de prefect privind revocarea ordinului 453 din 1 octombrie 2015, emis de fostul prefect Ion Constantin, prin care îi încetează calitatea de coordonator al Serviciului Juridic şi de Achiziţii din cadrul Prefecturii Constanţa.
 
De asemenea, Ersun Anefi susţine că în acest moment i-a încetat şi calitatea de preşedinte al comisiei de disciplină al secretarilor UAT-urilor, comisie care a devenit funcţională tot de la 1 octombrie 2015, prin ordinul fostului prefect 454.
 

„Până la acel moment (1 octombrie 2015 – n.r.) nu a funcţionat această comisie de disciplină, deşi erau diverse reclamaţii legate de activitatea secretarilor care trebuiau verificate. La acest moment, se invocă implicat ordinul 454 din 1 octombrie 2015 prin care eu conduceam această comisie. De la momentul înfiinţării şi până în prezent, comisia a verificat şi sancţionat trei secretari (Eforie, Deleni şi Pantelimon) şi era în curs de cercetare un al patrulea secretar de la Mereni. Consider că în acest moment domnul prefect trebuie să rezolve această problemă a comisiei de disciplină, pentru că atribuţiile de preşedinte al acestei comisii nu le poate reveni conform legii HG 1344 art. 6 alin. 2 decât înalţilor funcţionari publici, mai exact subprefectului care are în atribuţii serivicul de legalitate din cadrul Prefecturii, şi nu unui simplu funcţionar. Această atribuţie trebuie să-mi revină ori mie, ori colegului meu subprefect Levent Accoium", a spus Ersun Anefi.

UPDATE 1, ora 9.56
 
Este oficial! În această dimineaţă, subprefectul Ersun Anefi a primit ordinul prin care i se reorganizează activitatea, în sensul că nu va mai coordona Serviciul Juridic şi Achiziţii. Anefi era şi coordonatorul Comisiei de disciplină a secretarilor de UAT-uri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 528

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 392

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 457

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 368

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3389

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 643

Primarii și secretarii UAT-urilor din județul Constanța, instruiți pentru organizarea alegerilor din 9 iunie (FOTO)

03 Apr 2024 596

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 426

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 495

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 635

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 2945

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 608

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 455

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 609

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 568