Protagonişti ai scrutinului electoral în mediul rural constănţean (galerie foto)

 
 
Pentru a aduce la cunoştinţa cititorilor noştri numele competitorilor care îşi vor disputa mandatele de primar şi pe cele de aleşi locali, am trimis adrese către toate birourile electorale de circumscripţie din judeţ. Doar la o parte însă am primit răspuns. Continuăm seria prezentării aspiranţilor la mandatele de primar şi la cele de consilieri locali în comunităţile din mediul rural din judeţul Constanţa.

Cinci concurenţi pentru un fotoliu de edil-şef

O bătălie electorală mai intensă se anunţă în comuna Ostrov. Şi asta pentru că, datorită potenţialului economic şi turistic al localităţii, atât fotoliul de primar, cât şi mandatele de consilieri sunt râvnite de mai mulţi competitori. Lista candidaţilor la funcţia de primar, conform răspunsului emis de Biroul Electoral de Circumscripţie Ostrov, este deschisă de Daniel Căciulan, din partea ALDE, şi continuă cu Nicolae Gheorghe (PNL), Niculae Dragomir (PSD), Maria Purcărea (PRM) şi Stelian Necunoscutu (PMP). Pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Ostrov, alegătorii vor găsi tot cinci sigle. 
 
Mandatele de aleşi se vor a fi cât mai multe în „vitrinele“ următoarelor formaţiuni: ALDE, PNL, PSD, PRM şi PMP, fiecare depunând liste a câte 19 candidaţi.

Câte trei pentru primăriile Ciocârlia, Vulturu şi Tortoman

Doar unul dintre cei trei candidaţi admişi în competiţia pentru funcţia de primar al comunei Ciocîrlia îşi va vedea visul împlinit, desigur, prin votul acordat de concetăţenii săi. Trioul concurenţial este alcătuit aici din: Traian Dragomir (PSD), Niculae Marghiol (PNL) şi Constantin Pitorac (PNŢCD). Aceleaşi partide vor, de asemenea, să fie reprezentate în viitorul legislativ comunal, doar că numărul aspiranţilor la mandatele respective diferă.
 
Dacă PSD are „formula“ completă de 17 candidaţi, PNL are cu doi mai puţini, în timp ce PNŢCD a găsit doar opt aspiranţi la funcţiile de consilier local.
 
Situaţie la indigo şi în comuna Vulturu. Pentru ocuparea „cabinetului nr. 1“ din Primărie s-au înscris la linia de start a scrutinului electoral din 5 iunie Daniel Ţigău (PMP), Marius Eugen Berbec (PSD) şi Petruş Dragomir (PNL).
Cei mai dornici de a activa în viitorul CL Vulturu par a fi cei de la PSD, această formaţiune având o listă depusă cu 12 candidaţi. Ierarhia doritorilor este continuată de PMP, cu zece candidaţi, şi de PNL, cu doar nouă aspiranţi la mandatele de consilieri locali.
 
Competiţia pentru obţinerea mandatului de edil-şef al comunei Tortoman îi are ca protagonişti pe: Gheorghe Grosu (PNL), Lucian Chitic (PSD) şi Gabriel Cateliu, cel care a preferat să-şi încerce norocul din ipostaza de candidat independent.
În viitorul Consiliu Local Comunal Tortoman se vor a fi reprezentate doar trei formaţiuni politice: PNL, PSD şi Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, fiecare având depuse liste complete, a câte 14 candidaţi.

Cinci formaţiuni vor consilieri la Amzacea 

Cifra trei pare să caracterizeze alegerile din mare parte a comunelor constănţene. Şi la Amzacea, disputa pentru Primărie se va da între: Laura Larisa Danilov (PNL), Constantin Radu (PSD) şi Vasile Alexa (PRM).
 
În ceea ce priveşte mandatele de consilier ce vor rămâne vacante, acestea au generat mult mai mult interes. Aşa se explică implicarea în competiţia electorală a cinci formaţiuni: PNL şi PSD, cu câte 14 candidaţi, UDTTMR, cu 11 candidaţi, PMP, cu opt candidaţi, şi PRM, cu doar şase candidaţi.

Competiţie limitată la Gârliciu

Biroul Electoral de Circumscripţie Gârliciu a admis dosarele a doi aspiranţi la mandatul de primar: Iulian Şerban, din partea PNL, şi Constantin Cinpoiaşu, propus de PSD. Spre deosebire de alte comune din judeţ, la Gârliciu, competiţia pentru Consiliul Local va avea aceiaşi protagonişti: PSD (cu 14 candidaţi pe listă) şi PNL (cu 11 candidaţi înscrişi pe listă).

Confruntare PSD - PNL - PMP

La Mereni, atât pe buletinele de vot pentru alegerea viitorului primar, cât şi pentru cele pe baza cărora se va stabili componenţa următorului Consiliu Local, oamenii vor vedea aceleaşi însemne electorale. La fotoliul de primar râvnesc Gheorghe Chiriac (PNL), Silviu Florentin Gărea (PSD) şi Vasile Simonca (PMP), iar la mandatele de consilieri locali aspiră câte 14 candidaţi de la fiecare partid politic ce luptă şi pentru Primărie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 390

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța cumpără mobilier pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocârlia (DOCUMENT)

17 Mar 2024 515

Se întrerupe furnizarea energiei electrice în Constanța, Năvodari, Ciocârlia de Jos, Nisipari și Valu lui Traian. Lista străzilor vizate

12 Mar 2024 895

Razie de amploare a polițiștilor IPJ Constanța în Medgidia și alte patru comune din județ (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 497

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 846

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, vinde mai multe terenuri intravilane. Licitația are loc în luna martie

15 Feb 2024 3234

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, cumpără distribuție de gaze naturale

07 Feb 2024 1616

#citesteDobrogea Campania militară din 1916 din Dobrogea

16 Jan 2024 2164

Județul Constanța Un șofer fără permis, urmărit în trafic pe DN3 de polițiști! În încercarea de a scăpa de oamenii legii a intrat cu mașina într-un canal de irigații

20 Dec 2023 835

ISU Constanța Mașină intrată într-un stâlp în Ciocîrlia de Jos

10 Dec 2023 800

Cod Galben de vreme rea la Constanța Pene de curent în tot județul Constanța!

04 Nov 2023 2694

Decizii importante luate de unicul asociat al firmei Omega Livestock SRL Constanța

28 Oct 2023 930

In memoriam Corneliu Marinescu, un profesor de seamă al județului Constanța

17 Oct 2023 1266

Accident rutier pe Autostrada A2! Un autoturism a intrat în parapet. Două victime (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 2981

UPDATE Trei mașini implicate într-un accident rutier în județul Constanța

05 Sep 2023 1320