UDTTMR are liste proprii pentru CJ şi CLM Constanţa (document)


 
În premieră pentru electoratul constănţean, membrii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România au decis ca la alegerile locale din 5 iunie să intre în competiţia electorală cu liste proprii de candidaţi în mai multe localităţi din judeţ.
 
Totodată, există unităţi administrativ-teritoriale în care UDTTMR are şi candidaţi pentru funcţia de primar.


 
Încă de anul trecut, conducerea UDTTMR susţinea că în alegerile locale din 2016 uniunea va intra în competiţia electorală cu liste proprii de candidaţi şi chiar va avea membri ce vor concura de la egal la egal pentru mandatul de primar în diverse localităţi din judeţ. Ceea ce atunci părea doar o dorinţă, acum este un fapt concret. Atât la Biroul Electoral Municipal Constanţa, cât şi la Biroul Electoral Judeţean Constanţa , UDTTMR a depus liste complete pentru Consiliul Judeţean Constanţa şi, respectiv, Consiliul Local Municipal Constanţa.
 
Spre deosebire de alte formaţiuni politice sau nu care vor să aibă reprezentare în viitorul Legislativ municipal de la malul mării, dar au aşteptat până în ultima zi permisă de lege să îşi depună lista, UDTTMR a ajuns cu documentele la BEM Constanţa încă de pe 24 aprilie. După verificarea listei de candidaţi şi a semnăturilor ce o însoţeau, BEM Constanţa a admis cele 36 de persoane propuse şi susţinute de UDTTMR în bătălia pentru obţinerea celor 27 de mandate de consilieri municipali. Lista UDTTMR pentru CLM Constanţa este deschisă de Ali Beazit.


 
În aceeaşi zi, liderii UDTTMR „au dat de lucru” şi membrilor Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa, depunând dosarele celor 47 de membri ai uniunii care aspiră la un mandat de consilier judeţean. Lista UDTTMR pentru CJC este deschisă de Demiren Caiali şi, spre mirarea multora, numele preşedintelui uniunii, Gelil Eserghep, nu figurează, semn că declaraţia făcută cu mult timp în urmă potrivit căreia el nu va candida a fost perfect adevărată.
 

Cei care vor să vadă componenţa listelor depuse de UDTTMR pentru CJ şi CLM Constanţa o pot face vizualizând documentele ataşate materialului.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 383

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 958

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 894

Deputat de Constanța, cu verdict în așteptare la Judecătorie

22 Jan 2024 676

Judecătoria Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul deschis de Autoritatea Națională pentru Cetățeni unui deputat din Constanța

02 Jan 2024 835

Deputat din Constanța, dat în judecată de Autoritatea Națională pentru Cetățenie! Instanța a rămas în pronunțare

05 Dec 2023 1326

#Dobrogea145 Amet Varol, deputat UDTTMR, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1211

Știri Constanța azi UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei (GALERIE FOTO +VIDEO)

09 Sep 2023 1279

UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei din Constanța

08 Sep 2023 827

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, la final (GALERIE FOTO)

04 Sep 2023 991

Gala Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Sep 2023 1944

Știri Constanța azi Paradă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)

02 Sep 2023 2102

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR

02 Sep 2023 641

UDTTMR anunță deschiderea Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar printr-o conferință de presă (FOTO)

01 Sep 2023 1526

Constanța UDTTMR organizează a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

31 Aug 2023 878