#alegeriparlamentare PSD Constanța, declarații după anunţarea exit poll-ului


La ora 21.00, a fost anunţat exit poll-ul pentru alegerile parlamentare din 06 decembrie 2020.

​Primele rezultate la alegerile parlamentare 2020 sunt cele exit-poll CURS-Avangarde, prezentate, imediat după închiderea urnelor: PSD - 30,6%, PNL - 29,1 %, USR-PLUS - 15,9%.

La aflarea rezultatului, Felix Stroe, candidatul PSD pentru Senatul României, a declarat că, speră ca noul Parlament să le ofere mai mult românilor, inclusiv locuri de muncă pentru a nu mai pleca în străinătate și …fericire. 

Deasemenea, Stroe a mai menționat și că, după numărarea voturilor, PSD-ul să aibă în Parlament minim doi senatori și 3-4 deputați.

Felix Stroe a mai precizat în cadrul declarațiilor oferite că, într-adevăr a fost o prezență mică la vot, mai mică decât la alegerile parlamentare din anul 2016.

„Bună seara. Vă mulțumesc pentru interesul pe care îl manifestați față de rezultatul Partidului Social Democrat. Este un interes legitim. Suntem un partid cu o largă majoritate a populației și ne-am zbătut ca prezența la vot, rezultatul să fie cât mai bune pentru PSD.

Și aș putea să comentez ca și certitudine este prezența la vot. Astăzi, prezența la vot la nivel național a cetățenilor a fost de numai 31,94% - o prezență foarte scăzută. Dacă am compara cu prezența la vot la alegerile generale din 2016, când a fost o prezență de 39,4%. Constatăm o diferență de 8 procente - populația în mod firesc, speriată, suntem în plină pandemie, într-o pantă crescătoare în această pandemie și pe bune dreptate populația a fost speriată. Prezența a fost afectată din această cauză. La nivel județului nostru, prezența a fost de 31,6%.

Eu aș vrea să pun o întrebare și prin intermediul vostru, aș vrea să aduc această întrebare în fața populației, spunea domnul președinte, în repetate rânduri, că datorită faptului că la votul din 2016, la constituirea Parlamentului a fost o prezență de 39,4% - această prezență nu a fost în măsură să ofere o largă legitimitate Parlamentului care a funcționat în ultimii 4 ani. Atâta vreme cât repet, voturile au fost reprezentate de 31,94% dintre români. A spus dânsul că trebuie neapărat ținute aceste alegeri pe 6 decembrie, că nu mai pot fi amânate până pe 15-30 martie deoarece Parlamentul de 39,4% nu este un Parlament legitim. Și atunci, mă întreb, dacă nu a fost legitim cu 39,4%, noul Parlament va constitui o prezență de 31,9%, cum va fi apreciat? Va fi un Parlament legitim sau nelegitim?


Este o întrebare foarte grea pe care doar domnul Președinte ne-o poate scoate. Eu îi felicit pe cetățenii care au venit la vot. Îmi pare rău că prezența nu a fost mai mare. În ceea ce ne privește, am încercat în campania pe care am făcut-o să convingem cetățenii să vină în număr cât mai mare la vot.

Dacă mă întrebați despre campania PSD organizată de Constanța, suntem mulțumiți de campania pe care am făcut-o. Am făcut o campanie foarte bine organizată, consistentă ca și conținută, bună ca și mesaje. Am avut un număr record de prezență în televiziune, radiouri, media online. Am avut o activitate foarte bună pe Facebook. Am fost prezenți între oameni.

Am difuzat materiale, am tipărit materiale. Am încercat și cred că am reușit să facem cunoscut programul de guvernare al PSD, foarte bine structurat, coerent și care a fost apreciat de cei cărora vi l-am prezentat. În continuare, așteptăm numărătoarea finală a voturilor, probabil că până mâine dimineață o să cunoaștem rezultatul exact și vom avea un Parlament constituit în mod democratic, după părerea mea legitim”, a declarat Felix Stroe. 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 448

Oficial de la MAE despre votul prin corespondență la alegerile pentru Președintele României și cele parlamentare

11 Mar 2024 401

Oficial Alegerile locale și cele europarlamentare, comasate. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență

08 Mar 2024 610

Calendarul alegerilor ce vor avea loc în 2024! Ce au decis liderii coaliției PSD-PNL

22 Feb 2024 843

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 933

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 841

Surse Alegerile prezidenţiale 2024 ar putea fi organizate în luna septembrie

21 Feb 2024 410

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 498

Lumea politică rămâne deocamdată o lume a bărbaților Ce a afirmat Alina Gorghiu în legătură cu legea ce prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor

26 Jan 2024 673

Primăria Constanța Licitație pentru închiererea unui spațiu pentru depozitarea materialelor folosite în alegerile din 2024

26 Jan 2024 688

Primăria Constanța se pregătește de alegeri Vrea să închirieze un spaţiu cu destinația de depozit pentru materialele necesare desfăşurării celor patru cicluri electorale!

15 Jan 2024 650

Serbia Mii de persoane au cerut, la Belgrad, anularea alegerilor parlamentare şi locale

24 Dec 2023 808

George Simion, lider AUR despre posibile alianțe de după alegeri „Discutăm cu toată lumea, în afară de PSD”

16 Dec 2023 828

Sondaj INSCOP Estimare participare vot alegeri parlamentare

04 Dec 2023 919

PNL şi-a desemnat echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare. Lucian Bode – şef de campanie

20 Nov 2023 959