#alegeriparlamentare USR PLUS a dat startul campaniei pentru alegerile legislative. Stelian Ion a vorbit despre justiție

  • Alianța USR PLUS a dat startul campaniei pentru alegerile legislative, printr-un eveniment în cadrul căruia deputatul Stelian Ion a prezentat, alături de colegi, progrmaul pentru o Românie fără hoție!
  • Stelian Ion a vorbit despre Justiție, stâlpul de susținere al democrației
  • Deputatul Stelian Ion deschide lista pentru Camera Deputaților a organizației USR PLUS de la Constanța
 
Alianța USR PLUS a dat startul campaniei pentru alegerile legislative, printr-un eveniment în cadrul căruia deputatul Stelian Ion a prezentat, alături de colegi, planul pentru o Românie fără hoție!

Stelian Ion a vorbit despre Justiție:
“Justiția reprezintă stâlpul de susținere al democrației. Fără justiție avem haos și avem arbitrariu. Orice domeniu al vieții economice și sociale poate fi afectat, așa cum s-a văzut în ultimii 30 de ani, de hoție. Nu vom avea niciodată o justiție independentă și eficientă dacă cei care fac regulile și cei care trebuie să ia decizii în statul român nu respectă ei înșiși legea. De aceea, pentru noi este de o importanță majoră ca inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice” să devină realitate.
Lupta împotriva corupției trebuie să continue și trebuie să fie și mai fermă. Dar nu prin implementarea unor structuri precum Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, concepută de PSD pentru a intimida magistrații onești și pentru a-i ocroti pe cei receptivi la semnalele politice. Un obiectiv major pentru noi este desființarea acestei structuri odioase.
Priorități pentru noi sunt și digitalizarea actului de justiție și creșterea numărului de magistrați. Procesele trenează și durează, uneori, ani și ani, pentru că judecătorii, procurorii și personalul auxiliar sunt sufocați de numărul imens de dosare.
Desigur, și DNA va avea tot sprijinul logistic, mijloacele tehnice și personalul specializat necesare realizării celor mai complicate anchete posibile. Iar procurorii trebuie scoși de sub autoritatea și sfera de inflență a ministrului justiției, pentru a fi departe de orice ingerință politică. De asemenea, procurorii de rang înalt trebuie să fie numiți printr-o procedură în afara oricărei influențe politice. Nu este normal ca oamenii politici să aibă ultimul cuvânt în aceste situații. Secția pentru procurori a CSM trebuie să dețină rolul principal în numirea procurorilor de rang înalt.
Poate că, aparent, nu au legătură cu justiția, dar pensiile speciale sunt tot o formă de hoție. Noul parlament are obligația morală să elimine pensiile speciale. Iar în situațiile în care, din motive de constituționalitate, pensiile speciale nu pot fi eliminate, e clar că ele trebuie drastic limitate. De altfel, prin programul nostru de guvernare ne-am propus să eliminăm privilegiile și imunitățile fără limite acordate parlamentarilor. Pe viitor, parlamentarii trebuie să fie protejați doar pentru votul și opiniile politice exprimate. Parlamentul României nu mai trebuie să rămână un paravan după care se ascund tot felul de infractori”.
Acestea sunt doar câteva dintre propunerile USR PLUS pentru domeniul justiției. Toate au un singur obiectiv: o Românie fără hoție, o țară în care dreptatea și corectitudinea reprezintă valori esențiale.
 
Deputatul Stelian Ion deschide lista pentru Camera Deputaților a organizației USR PLUS de la Constanța.
 
Comandat de USR PLUS Organizația Județeană Constanța 
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro 
Cod unic de identificare: 11200021

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Alegeri parlamentare în Republica Moldova 515 persoane au votat, până la ora 13.30, la Constanța (galerie foto)

11 Jul 2021 3255

Tu știi, constănțeanule, ce face parlamentarul tău?

11 Feb 2021 4026

Retrospectivă 2020. Două rânduri de alegeri în pandemia de COVID-19. Constănțenii, vot în carantină, mască obligatorie, strângerea de mână între candidați și alegători a devenit istorie

04 Jan 2021 3941

Constanța Începe plata indemnizațiilor aferente participării la alegerile parlamentare

22 Dec 2020 2643

A fost publicată în Monitorul Oficial Lista senatorilor și deputaților de Constanța. Avem o premieră în politica românească

18 Dec 2020 4199

#alegeriparlamentare2020 Ei sunt viitorii deputați și senatori. Cum s-a votat în municipiile și orașele din județul Constanța?

08 Dec 2020 4650

Cum se împart mandatele de parlamentar la Constanța, înainte de redistribuire

07 Dec 2020 5175

Rezultate oficiale parțiale după numărarea voturilor din 98,44% din secții

07 Dec 2020 4752

Anunțul nopții în politica românească. Retragere șoc după eșecul de la parlamentare

07 Dec 2020 3301

#alegeriparlamentare2020 Au lipsit și alegătorii, și incidentele - tabloul scrutinului de duminică în județul Constanța

07 Dec 2020 2728

#alegeriparlamentare PSD Constanța, declarații după anunţarea exit poll-ului

06 Dec 2020 3566

#alegeriparlamentare USR PLUS Constanța, declarații după anunţarea exit poll-ului

06 Dec 2020 3786

#alegeriparlamentare 2020 PNL Constanța, declarații după anunțarea exit poll-ului

06 Dec 2020 3251

#alegeriparlamentare 2020 Exit poll- Rezultatele alegerilor parlamentare 2020

06 Dec 2020 2806

#alegeriparlamentare 2020 Ultimele 30 de minute, până la închiderea urnelor. Situația la nivel național

06 Dec 2020 1752