#alegeriparlamentare2020 Bogdan Huțucă- „PNL propune patru ani de dezvoltare”

Partidul Național Liberal și-a prezentat, joi, programul de guvernare pentru următorii patru ani. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, spune că este un program ambițios, dar realist, care se bazează pe investiții, pe creștere economică durabilă, nu pe demagogie.

„Am fost singurul partid care a avut curajul și priceperea de a-și asuma răspunderea trecerii României prin cea mai gravă criză din ultimele decenii. Când toți au dat din colț în colț, ne-am asumat responsabilitatea guvernării, pentru ca fiecare român să traverseze cu bine această perioadă de încercare. Am ales dezvoltarea României în cel mai dificil an din istoria recentă. Noi am ales să nu lăsăm România la greu.”, spune liderul PNL Constanța.

Anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei de după 1989. Poate cel mai greu. Deși cuvântul de ordine a fost „criză”, PNL a avut câteva reușite extraordinare.

Mai multe locuri de muncă, mai bine plătite

„Guvernul PNL a reușit să păstreze locurile de muncă și să susțină companiile românești care au fost afectate de criza sanitară și economică. Rezultatele se văd. În acest moment, în România sunt cu 15.000 mai mulți angajați decât la începutul anului. Nu numai că sunt mai mulți, dar sunt și plătiți mai bine, pentru că salariul mediu a crescut cu 7,6% față de anul trecut.”, subliniază acesta.

Nu au fost uitați nici pensionarii, nici copiii. Pentru primii, 2020 a însemnat creșterea pensiilor cu 14%. Este cea mai mare creștere din ultimii 20 de ani. Alocațiile copiilor s-au majorat cu 20% în septembrie și s-au indexat cu 3,8%, rata inflației.

Asta nu e tot. Guvernul PNL a eliminat taxele PSD și a reușit să crească veniturile la bugetul de stat.

Măsurile economice corecte au dus și la scăderea inflației, care ajunsese la 5,4% sub conducerea PSD și eroda puterea de cumpărate a românilor. În octombrie, era de numai 2,2%.

80 de miliarde de euro și o șansă istorică

Una dintre principalele realizări ale acestui an rămâne însă atragerea de fonduri europene.

Guvernul PNL a atras de trei ori mai multe fonduri europene decât PSD. A lansat și un plan de investiții fără precedent, „Reclădim România”, care beneficiază de o sumă record, 80 de miliarde de euro bani obținuți de președintele Klaus Iohannis. Este o șansă istorică de a ne dezvolta.

Fonduri europene au atras și primarii PNL, chiar și în acest an de criză. Multe orașe din județul Constanța se schimbă în bine datorită muncii depuse de aceștia.

„Administrațiile liberale au arătat deja că pot să transforme cu finanțare europeană mari orașe, Guvernul PNL a arătat că a putut să treacă România prin cea mai gravă criză și, în același timp, să lanseze și marile șantiere, cu finanțare europeană. Guvernările PSD, dimpotrivă, au însemnat șapte ani ratați, tocmai într-o perioadă fastă pentru economia globală. PSD a ratat marile proiecte pe care le promisese până în 2020 (opt spitalele regionale, autostrada Sibiu-Pitești), a ratat fondurile europene, i-a taxat pe români fără a construi ceva. PSD doar a cheltuit, a lăsat infrastructura să decadă, cu consecințele tragice pe care le vedem astăzi și care se pot repeta dacă nu facem o schimbare radicală. Guvernul PNL a început deja această schimbare radicală: a schimbat paradigma dezvoltării economice, de la consum nesăbuit și risipă către investiții.”, a punctat Bogdan Huțucă.

România nu-și mai poate permite să irosească alți patru ani alături de PSD – partidul stagnării, partidul trecutului care a arătat deja că nu știe și nu vrea să folosească fondurile europene.


„Dacă în 2021 am reveni la modelul învechit al PSD și am rata trendul european al dezvoltării, se vor mări decalajele față de celelalte state UE (care se vor dezvolta cu Planul UE de redresare) și nu vor mai putea fi recuperate. Din contră, soluția liberală a dezvoltării, folosind masiv pentru investiții fondurile europene, va reuși acel salt de care avem nevoie pentru a ajunge la nivelul economiilor dezvoltate din UE.”, adaugă liberalul.

Investiții concrete


Cu majoritate în Parlament, care va susține eforturile Președintelui și Guvernului, schimbarea benefică de curs politic si economic generată de PNL va fi accelerată de măsurile din Programul de guvernare 2021-2024, cu efecte pozitive în viețile oamenilor, în viața fiecărei comunități.

Iată, foarte pe scurt, ce își propune PNL în următorul mandat:

- 80 miliarde euro fonduri europene folosite pentru investiții și dezvoltare;
- cea mai puternică creștere economică din UE, peste 6% în 2024;
- creșterea salariului mediu net cu aproape 50%, 1.000 euro/lună în 2024;
- 560.000 de noi locuri de muncă mai bine plătite până în 2024;
- majorarea valorii punctului de pensie cu 46% până în 2024 față de 2019 (de la 1.265 lei în 2019, la 1.840 lei); pensia medie anuală va crește cu 536 lei până în 2024 față de 2020;
- 970 km de autostrăzi și drumuri expres până în 2024;
- până la 6% din PIB pentru sănătate;
- 3 spitale regionale la Iași, Craiova și Cluj-Napoca și alte 10 unități sanitare noi și extinderi prin programele europene de finanțare;
- 9 miliarde euro – investiții în energie nucleară;
- 21,6 miliarde euro - plăți directe, dezvoltare agricolă, susținerea fermelor de familie;
- 6,5 miliarde euro - investiții în infrastructura de irigații;
- 650 milioane euro - cea mai mare campanie de împădurire a României;
- peste 10 miliarde euro pentru mediul de afaceri, antreprenoriat, digitalizare
- 30 miliarde lei - garanții de stat pentru credite subvenționate prin IMM Invest și Eximbank;
- 1 miliard euro pentru racordarea la rețelele de gaze;
- 8 miliarde lei pentru rețele de apă-canalizare;
- 2.500 de creșe, grădinițe și școli - construcții noi și reabilitări;

„Aceasta este obiectivul pe care ni-l propunem și esența programului de guvernare al PNL: patru ani de dezvoltare, patru ani în care să ne concentrăm pe infrastructura acestei țări, patru ani în care să lăsăm PSD fără armele demagogiei cu care torpilează bugetul țării, patru ani de stabilitate pentru dezvoltare, nu de certuri.”, conchide Bogdan Huțucă.


Comandat de Partidul National Liberal- Filiala Constanța
Executat de  ZIUA de Constanța – portal: www.ziuadeconstanta.ro
CUI mandatar financiar: 11200025

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.