#alegeriparlamentare2020Bogdan Huțucă, președinte PNL - „Avem deja în lucru sau urmează să înceapă în lunile următoare investiții de miliarde de euro pentru Constanța”

  • Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, deputat, candidează pentru un nou mandat de pe prima poziție pe listă
  • După ce, în ultimii patru ani petrecuți în Parlamentul României, și-a îndeplinit toate promisiunile făcute în campanie, vine acum în fața dumneavoastră cu un nou mesaj: „Județul Constanța are o șansă extraordinară de a se dezvolta, în următorii patru ani, sub guvernarea PNL”
  • Promisiunea președintelui PNL Constanța are la bază un proiect amplu, care a fost deja prezentat public: Planul Național de Redresare și Reziliență, care prevede obiective optimiste, dar realiste

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, deputat, candidează pentru un nou mandat de pe prima poziție pe listă.

După ce, în ultimii patru ani petrecuți în Parlamentul României, și-a îndeplinit toate promisiunile făcute în campanie, vine acum în fața dumneavoastră cu un nou mesaj: „Județul Constanța are o șansă extraordinară de a se dezvolta, în următorii patru ani, sub guvernarea PNL”.

Noua promisiune a președintelui PNL Constanța are la bază un proiect amplu, care a fost deja prezentat public: Planul Național de Redresare și Reziliență, care prevede obiective optimiste, dar realiste.

„La finalul lui vom avea peste 1.000 de km de autostrăzi construite, cel puțin 3 spitale regionale, alte zeci de spitale și de centre medicale ridicate de la zero și, mai ales, o economie națională suficient de puternică încât să susțină sisteme de educație și de sănătate performante.”, spune liderul PNL.
Constanța nu va fi uitată. Dimpotrivă, județul Constanța va fi o prioritate atât pentru parlamentarii PNL, cât și pentru guvern. De fapt, este deja o prioritate, pentru că proiectele care îl vizează au fost deja demarate.
Primarul liberal, președintele CJ liberal și guvernul liberal deja lucrează la proiecte comune de dezvoltare a județului. O mare parte din cei 80 de miliarde de euro, banii obținuți de președintele Iohannis la Bruxelles, vor veni la noi în județ. Pe lângă aceștia, vom atrage o mare parte din investițiile americane de 8 miliarde de dolari și vom aduce și finanțare de la bugetul național. Bani sunt, dorința de a face lucruri bune există, avem oameni pregătiți care deja lucrează la proiecte – unele au fost deja depuse.”, subliniază Bogdan Huțucă.

Plan clar de investiții în județul Constanța

Acesta a avut deja întâlniri cu primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și cu premierul Ludovic Orban. Împreună au stabilit un plan clar de investiții în județ.
„În primul rând, am stabilit să folosim fondurile europene pentru a veni cu soluții moderne și sustenabile pentru sistemul de termoficare a municipiului Constanța. Apoi, tot cu fonduri europene, vom face un nou spital și o secție de Pediatrie nouă la nivelul județului Constanța.Împreună cu Guvernul vrem să investim în infrastructura portuară, respectiv molul 3. Aceasta este o investiție foarte importantă pentru economia județului. O altă prioritate este sistemul de irigații din județul Constanța, care a suferit enorm în ultimii ani de pe urma secetei pedologice.”, punctează Bogdan Huțucă.
Un alt proiect care a început deja este programul de combatere a eroziunii costiere, pentru care s-au alocat 800 de milioane de euro. Se reabilitează 11 sectoare de plajă și se crește suprafața acestora cu peste 240 de hectare.


Încă două unități la centrala nucleară Cernavodă

Județul Constanța este extrem de atractiv pentru investitorii din energie, care au pregătit deja mai multe miliarde de euro.
„În următorii 4 ani, vom construi alături de partenerii noștri americani, canadieni și francezi reactoarele 3 și 4 și vom moderniza reactorul numărul 1. Această investiție va aduce beneficii uriașe județului, se vor crea mii de locuri de muncă pe orizontală și pe verticală, iar la nivel național vom reuși să avem un plus energetic semnificativ, ceea ce va face din România un jucător regional pe această piață.”, declară Bogdan Huțucă.

Drumuri noi în județ

Toate acestea vor crea multe mii de locuri de muncă bine plătite, vor aduce bani la bugetul local și național.
Liberalii din Constanța și Guvernul PNL au în vedere și investiții în infrastructura rutieră. Vorbim despre Alternativa Techirghiol, un proiect care are finanțare, care are deja studiul de fezabilitate și care presupune construcția unui drum cu o lungime de 22 de kilometri, care să lege municipiul Constanța de sudul litoralului, dar și de o centură ocolitoare pentru municipiul Mangalia, și despre un drumul expres Constanța – Tulcea – Brăila, cu o lungime de 172 km și un cost de 4,33 miliarde de lei. La acestea se adaugă investițiile pentru modernizarea Portului Constanța și pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“.

Gaze offshore pentru români

Un subiect important pentru Bogdan Huțucă este exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, un proiect care primit multe piedici din partea PSD.
„Pesediștii au făcut multe lucruri rele, dar speram că măcar pe chestiuni ce țin de siguranța și securitatea românilor vor face un pas în spate. Unul dintre cele mai grave lucruri făcute de pesediști cât timp au fost la guvernare a fost să alunge din țară companiile din energie care încercau să exploateze gazele naturale de la Marea Neagră.  Dacă am scoate gazul din Marea Neagră, românii ar beneficia de gaze naturale ieftine și sigure. Ca urmare a politicilor PSD-Dragnea, în 2019, România a importat de două ori mai mult gaz de la ruși, comparativ cu anul precedent.  Eu nu vreau să-i îmbogățim pe ruși și nici nu vreau ca românii și companiile românești să consume gaze de la Gazprom. Dar aceste lucruri se vor schimba. Viziunea PNL este clară: gazele românești din Marea Neagră trebuie exploatate și folosite de noi.”, afirmă liderul PNL.

O șansă istorică

Acestea sunt numai câteva dintre proiectele pe care PNL le are pentru Constanța.
„Avem deja în lucru sau urmează să înceapă în lunile următoare investiții de miliarde de euro. Mă doare să văd că, deși au fost bani, în ultimii ani, guvernele pesediste și-au bătut joc de banii românilor.”, conchide Bogdan Huțucă.
Așadar, pe 6 decembrie, județul are o șansă istorică: să voteze pentru dezvoltarea județului și a țării, pentru investiții care să conducă la o creștere economică sustenabilă, pentru responsabilitate, bunăstare și un viitor mai bun. Toate datele arată că, în acest ritm, folosind fondurile de 80 de miliarde de euro atrase de președintele României, dar și creativitatea, munca și dorința de mai bine a românilor, în patru ani de zile putem să ajungem la un nivel de trai apropiat de al țările din Europa Occidentală.

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanța
Mandatar financiar-cod AEP 11200025

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.