Alegeri parlamentare 2020

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu și secretarul general PMP, Ioana Constantin, în conferință de presă, la Constanța

Partidul Mișcarea Populară organizează astazi, 18 noiembrie, o conferință de presă susținută de Ioana Constantin, secretar general adjunct, Elena Băsescu, candidat la Camera Deputatilor și Claudiu-Iorga Palaz, candidat la Senatul Romaniei.

Tema discuției o reprezintă alegerilor parlamentare.

Claudiu Palaz a deschis conferința de presă și a precizat că va prezenta părerile din campanie.

 Am onoarea să fie prezentă alături de organizația din Constanța, Ioana Constantin, alături de Elena Băsescu, a spus Palaz.

Elena Băsescu a spus că se pune accent pe reducerea numărului de parlamentari la 300, digitalizare instituțiilor, un ajutor pentru creșterea natalității, dar si multe altele.
 

"Deși suntem în campanie cu alegerile parlamentare, mi-au fost ridicate probleme legate de racordarea la rețeaua de gaze. Aici am propuneri pentru a rezolva următoarea situație. PMP are un program care se numeste Gaze românești pentru toți românii. Se prevede o creștere de la 30 de procente la 60 pentru racordarea gospodăriilor la rețeaua națională de gaze", a punctat Elena Băsescu.

A mai identificat probleme legate de canalizare și asfaltare, și că indiferent de culoarea politică a administrației locale va încerca să găsească soluții. A spus că are încredere că vor fi și senator și deputat din partea PMP Constanța.

 Ioana Constantin a luat cuvântul.

"Aș vrea astăzi să vă prezint o parte dintre obiectivele și proiectele. Ați văzut sloganul nostru - e vremea Să mișcăm Romania. Sistemul nostru sanitar crapă din toate încheieturile. Am venit cu soluții concrete. Am redepus în Parlament un proiect de lege a Sănătății. În România există cele mai mici alocări în sănătate din toata UE. Suplimentar, după ce am văzut ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este important să depolitizăm sistemul de sănătate",  spune Ioana Constantin.

"E vremea să discutăm adevărul despre sănătate. Fugim de situația reală din România. Avem o politiziare excesivă în educație și sănătate",  spune secretarul general al partidului.

A mai spus că trebuie publicate listele tuturor managerilor de spitale din țară.

E o țară fără avize. Școlile nu au, spitalele nu au, institușiile nu au", subliniază Constantin.

Există un proiect de lege în Parlament pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, a adaugat Ioana Constantin.

A mai spus că solicită tuturor candidaților de pe primele poziții să își asume un angajament pentru susținerea reducerii parlamentarilor în următorul mandat. De asemenea, își iau un angajament pentru eliminarea pensiilor speciale.

"În plus avem o lege speciala pentru a o înregistra în parlament. O lege anticlan. Am văzut cum rețelele infracțională au înflorit, care sunt de neatins. Legea prevede creșterea finanțării pentru poliție - ne referim la instruirea lor. Discutăm despre o recredibilizare a instituției dupa ce a fost terfelită de alți lideri. Suplimentar, depolitizarea la vârful MAI și nu numai. E nevoie de concursuri. La fel și în educație, sănătate. Am mers prea mult pe pile, rude și relații. Sunt personaje nepregătite care fac improvizații. Aceasta lege anticlan se referă la combaterea traficului de persoane. Jumătate dintre victime sunt minori", a adăugat Constantin.

"Am să închid cu un domeniu improtant - educație. În ceea ce priveste educația, e necesară creșterea alocării bugetului. Mulți copii nu au avut acces la cursuri. Unul din doi copii învață pe telefon. Trebuie crescută alocarea finanțării pe cercetare. 1.5% din PIB trebuie să fie alocarea pentru cercetare și educație. Suntem bucuroși că Maia Sandu este președintele ales în Republica Moldova. PMP își asumă proiectul unionist", a spus Ioana Constantin, care a spus că în statut este precizată proiectul de reîntregire a țării.

De altfel, a spus că se dorește înființarea ministerului pentru relații cu Republica Moldova.

Claudiu Palaz are un proiect pentru îmbunătățirea sistemului sanitar constănțean. Dorește să ia două clădiri aflate în paragină în Palas, aflate în subordinea Ministerului Transporturilor și să fie transformate într-un spital tampon (de covalescență).Femeile, după ce au născut, ar putea fi transferate acolo.

 O altă temă importanta, zice Palaz, este infrastructura.

Imagini de la eveniment puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video.


Comandat de Partidul Mișcarea Popularș - Organizația Județeana Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar: 11200012

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Marius Horia Țuțuianu, candidat PSD pentru Camera Deputaților - „Astăzi avem nevoie, mai mult ca oricând, de un pact pentru sănătate !”

24 Nov 2020 330

#alegeriparlamentare2020 Septimiu Bourceanu (PNL) - „Noi trebuie să rupem lanțul epidemiologic!”

23 Nov 2020 433

#alegeriparlamentare2020 Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre - „Constanța suferă din cauza deciziilor politice foarte proaste și discriminatorii”

23 Nov 2020 565

#alegeriparlamentare2020 PNL Constanța, pentru Parlament, oameni valoroși, eficienți, cu proiecte concrete

21 Nov 2020 1063

#alegeriparlamentare2020 Sorin Mihai (PNL) - „Nu școala este focarul de infecție!”

20 Nov 2020 695

#alegeriparlamentare2020 Claudiu-Iorga Palaz (PMP) solicită precizări privind modul desfășurării campaniei electorale pe timp de carantină, la Constanța

20 Nov 2020 409

#alegeriparlamentare2020. Programul de guvernare USR PLUS prevede soluţii pentru scăderea poluării prin aruncarea necontrolată a ambalajelor

20 Nov 2020 318

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu (PMP) dorește să vină în sprijinul natalității prin ajutoare acordate mamelor

20 Nov 2020 737

#alegeriparlamentare2020Sorin Mihai, candidat PNL pentru Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

19 Nov 2020 716

#alegeriparlamentare2020 Răzvan Filipescu (PRO România) - "Micii producători au ajuns la limită!"

19 Nov 2020 707

#alegeriparlamentare2020 George Niculescu, candidat PNL pentru Senatul României- „ Aceeaşi transparență față de activitatea mea o voi avea și în calitate de senator“

18 Nov 2020 649

#alegeriparlamnentare2020 Tit Liviu Brăiloiu, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

18 Nov 2020 719

#alegeriparlamentare2020 Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre - "Venim cu un program de relansare economică"

18 Nov 2020 513

Sondaj de opinie Pe cine vor vota constănțenii la alegerile parlamentare?

16 Nov 2020 358

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 1146