#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu și secretarul general PMP, Ioana Constantin, în conferință de presă, la Constanța

Partidul Mișcarea Populară organizează astazi, 18 noiembrie, o conferință de presă susținută de Ioana Constantin, secretar general adjunct, Elena Băsescu, candidat la Camera Deputatilor și Claudiu-Iorga Palaz, candidat la Senatul Romaniei.

Tema discuției o reprezintă alegerilor parlamentare.

Claudiu Palaz a deschis conferința de presă și a precizat că va prezenta părerile din campanie.

 Am onoarea să fie prezentă alături de organizația din Constanța, Ioana Constantin, alături de Elena Băsescu, a spus Palaz.

Elena Băsescu a spus că se pune accent pe reducerea numărului de parlamentari la 300, digitalizare instituțiilor, un ajutor pentru creșterea natalității, dar si multe altele.
 

"Deși suntem în campanie cu alegerile parlamentare, mi-au fost ridicate probleme legate de racordarea la rețeaua de gaze. Aici am propuneri pentru a rezolva următoarea situație. PMP are un program care se numeste Gaze românești pentru toți românii. Se prevede o creștere de la 30 de procente la 60 pentru racordarea gospodăriilor la rețeaua națională de gaze", a punctat Elena Băsescu.

A mai identificat probleme legate de canalizare și asfaltare, și că indiferent de culoarea politică a administrației locale va încerca să găsească soluții. A spus că are încredere că vor fi și senator și deputat din partea PMP Constanța.

 Ioana Constantin a luat cuvântul.

"Aș vrea astăzi să vă prezint o parte dintre obiectivele și proiectele. Ați văzut sloganul nostru - e vremea Să mișcăm Romania. Sistemul nostru sanitar crapă din toate încheieturile. Am venit cu soluții concrete. Am redepus în Parlament un proiect de lege a Sănătății. În România există cele mai mici alocări în sănătate din toata UE. Suplimentar, după ce am văzut ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este important să depolitizăm sistemul de sănătate",  spune Ioana Constantin.

"E vremea să discutăm adevărul despre sănătate. Fugim de situația reală din România. Avem o politiziare excesivă în educație și sănătate",  spune secretarul general al partidului.

A mai spus că trebuie publicate listele tuturor managerilor de spitale din țară.

E o țară fără avize. Școlile nu au, spitalele nu au, institușiile nu au", subliniază Constantin.

Există un proiect de lege în Parlament pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, a adaugat Ioana Constantin.

A mai spus că solicită tuturor candidaților de pe primele poziții să își asume un angajament pentru susținerea reducerii parlamentarilor în următorul mandat. De asemenea, își iau un angajament pentru eliminarea pensiilor speciale.

"În plus avem o lege speciala pentru a o înregistra în parlament. O lege anticlan. Am văzut cum rețelele infracțională au înflorit, care sunt de neatins. Legea prevede creșterea finanțării pentru poliție - ne referim la instruirea lor. Discutăm despre o recredibilizare a instituției dupa ce a fost terfelită de alți lideri. Suplimentar, depolitizarea la vârful MAI și nu numai. E nevoie de concursuri. La fel și în educație, sănătate. Am mers prea mult pe pile, rude și relații. Sunt personaje nepregătite care fac improvizații. Aceasta lege anticlan se referă la combaterea traficului de persoane. Jumătate dintre victime sunt minori", a adăugat Constantin.

"Am să închid cu un domeniu improtant - educație. În ceea ce priveste educația, e necesară creșterea alocării bugetului. Mulți copii nu au avut acces la cursuri. Unul din doi copii învață pe telefon. Trebuie crescută alocarea finanțării pe cercetare. 1.5% din PIB trebuie să fie alocarea pentru cercetare și educație. Suntem bucuroși că Maia Sandu este președintele ales în Republica Moldova. PMP își asumă proiectul unionist", a spus Ioana Constantin, care a spus că în statut este precizată proiectul de reîntregire a țării.

De altfel, a spus că se dorește înființarea ministerului pentru relații cu Republica Moldova.

Claudiu Palaz are un proiect pentru îmbunătățirea sistemului sanitar constănțean. Dorește să ia două clădiri aflate în paragină în Palas, aflate în subordinea Ministerului Transporturilor și să fie transformate într-un spital tampon (de covalescență).Femeile, după ce au născut, ar putea fi transferate acolo.

 O altă temă importanta, zice Palaz, este infrastructura.

Imagini de la eveniment puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video.


Comandat de Partidul Mișcarea Popularș - Organizația Județeana Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar: 11200012

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1090

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 483

Oficial de la MAE despre votul prin corespondență la alegerile pentru Președintele României și cele parlamentare

11 Mar 2024 423

Oficial Alegerile locale și cele europarlamentare, comasate. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență

08 Mar 2024 643

Calendarul alegerilor ce vor avea loc în 2024! Ce au decis liderii coaliției PSD-PNL

22 Feb 2024 871

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 968

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 887

Surse Alegerile prezidenţiale 2024 ar putea fi organizate în luna septembrie

21 Feb 2024 438

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 524

Lumea politică rămâne deocamdată o lume a bărbaților Ce a afirmat Alina Gorghiu în legătură cu legea ce prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor

26 Jan 2024 690

Primăria Constanța Licitație pentru închiererea unui spațiu pentru depozitarea materialelor folosite în alegerile din 2024

26 Jan 2024 716

Primăria Constanța se pregătește de alegeri Vrea să închirieze un spaţiu cu destinația de depozit pentru materialele necesare desfăşurării celor patru cicluri electorale!

15 Jan 2024 678

Serbia Mii de persoane au cerut, la Belgrad, anularea alegerilor parlamentare şi locale

24 Dec 2023 819

George Simion, lider AUR despre posibile alianțe de după alegeri „Discutăm cu toată lumea, în afară de PSD”

16 Dec 2023 837

Sondaj INSCOP Estimare participare vot alegeri parlamentare

04 Dec 2023 935