#alegeriparlamentare2020 Florin Timofte, USR PLUS - "Candidez pentru că experiența mea profesională o pot folosi pentru a îmbunătăți viața celorlalți. Îmi doresc un viitor pentru copiii din România"

 
  • Născut și crescut în Constanța, are 43 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii
  • După ce a finalizat studiile la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole a susținut concursul de angajare și am devenit asistent de cercetare la Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, Constanța
  • În prezent este Cercetător Științific gradul I iar din 2015 ocupă funcția de director tehnic
  • A avut ocazia să contribuie la implementarea directivelor europene ce privesc mediul marin și biodiversitatea
  • În 2016, s-a alăturat USR, pentru că reprezintă alternativa politică de care România are nevoie
  • La alegerile parlamentare, Florin Timofite, candidează pe locul 3 la Senat pe lista USR PLUS
 
Născut și crescut în Constanța, are 43 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii.

În 2001, după ce a finalizat studiile la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, secția Biologie, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, a susținut concursul de angajare și am devenit asistent de cercetare la Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, Constanța.

De atunci a continuat să se perfecționez, finalizând cursurile de Masterat în anul 2002 și Doctoratulîn 2013 tot în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.
În institut a promovat toate gradele profesionale, în prezent fiind Cercetător Științific gradul I.
A reușit să treacă de la poziția de adjunct de șef departament la cea de șef de departament, iar din 2015 ocupă funcția de director tehnic.
Afirmă că de fiecare dată  și-a îndeplinit funcția cu responsabilitate având ca obiectiv principal dezvoltarea institutului și bunăstarea acestuia.

De-a lungul celor 19 ani de activitate a intrat în contact cu modul de organizare al activității de cercetare din Europa, a văzut, înțeles și învățat, de ce acolo se poate și la noi nu, și a înțeles ce lipsește și ce trebuie îmbunătățit.
A acumulat o experiență importantă în cercetare prin proiectele pe care le-a coordonat sau în care a lucrat ca cercetător, pornind de la proiectele naționale, europene și internaționale și terminând cu proiecte private, câștigate la competiții sau încadrul licitațiilor publice.

De peste opt ani, colaborează cu companiile din zona de explorare și exploatare a resurselor de petrol și gaze de pe platforma continentală românească a Mării Negre și a văzut lipsurile din legislația națională privind protecția mediului în ceea ce privește acest tip de activități.
A avut ocazia să contribuie la implementarea directivelor europene ce privesc mediul marin și biodiversitatea.
În 2016, s-a alăturat USR, pentru că reprezintă alternativa politică de care România are nevoie.

La alegerile parlamentare, Florin Timofite, candidează pe locul 3 la Senat pe lista USR PLUS.
În acest context, a acceptat să răspundă câtorva întrebări ai ale cotidianului ZIUA de Constanța.

 - Cum arată astăzi discursul public al forțelor politice care-și dispută mandatele din viitorul Parlament?
- Vechile partide încearcă din răsputeri să arate că se reformează dar din păcate acesta este doar o lozincă de campanie care nu este susținută și de realitatea candidaților. În continuare regăsim pe listele partidelor parlamentari de meserie care în mandatele de până acum nu au putut să adune nici măcar câteva minute de discurs. Avem traseiști politici care la fiecare campanie își schimbă discursul în favoarea partidului pentru care candidează în acel moment dar care uită de tot ce au promis în campanie. Avem parte din păcate și de discursuri naționaliste care nu își mai au locul în realitatea de azi.
Discursul Alianței USRPLUS se bazează pe realitatea de zi cu zi din România. Alianța USRPLUS este singura forță politică care în această campanie își prezintă în mod detaliat programul de guvernare și modul în care va duce la îndeplinire acest program.

- Cum vedeți miza acestor alegeri?
- Ca o resetare a clasei politice. Este momentul schimbării. Românii s-au săturat de vechea clasă politică care și-a reprezentat propriile interese și care a uitat pentru ce a fost trimisă în parlament. Este momentul la care putem alege să scăpăm de hoție. Este momentul în care putem să dovedim că suntem cu adevărat o țară europeană. Încă din 2016 când cetățenii ne-au acordat votul lor de încredere și au trimis în parlament primii deputați și senatori USR, am dovedit că se poate schimba clasa politică. Am fost singurul partid care s-a luptat cu PSD când acesta a încercat prin toate mijloacele să mutileze legile justiției și să îndepărteze România de la drumul său European. Am format alianță USRPLUS în 2019 la alegerile europarlamentare și cetățenii au dovedit încă o data că au încredere în noua clasă politică pe care noi o reprezentăm. La alegerile locale am reușit să câștigăm primării importante din România și suntem prezenți în consiliile locale și județene. Este momentul la care clasa politică trebuie să fie reprezentată de oameni care apere interesul cetățeanului, nu pe cel personal.
 
- Care sunt atuurile USR PLUS pentru alegerile parlamentare, în opinia dumneavoastră?
În primul rând vorbim de oameni care în marea lor majoritate nu au mai făcut politică, suntem tineri, bine pregătiți profesional și nu suntem traseiști politici.
Așa cum s-a văzut si la alegerile locale am fost singurul partid care a fost prezent în stradă zilnic si am interacționat cu populația și vom face în continuare acest lucru în campania pentru alegerile parlamentare dar în limitele restricțiilor actuale impuse de pandemie.
Am fost singurul partid care a fost prezent în stradă la corturi pe toată perioada de strângere de semnături, si am avut de asemenea și campana online de strângere de semnături, fapt care ne-a apropiat și mai mult de oameni și de nevoile lor.
Avem un program de guvernare complet bazat pe angajamente clare care vor contribui la dezvoltarea societății.

- Criza sanitară declanșată de pandemia Covid-19 dă oricărei țări bătăi de cap. În România situația este acum la limită în privința capacității de răspuns privind cazurile grave care au nevoie de terapie intensivă. La ce măsuri vă gândiți?
- Măsurile care se pot lua imediat și care pot avea un impact major asupra numărului de persoane contaminate și în consecință asupra numărului de persoane internate la ATI sunt cele de respectarea regulilor și restricțiilor impuse de autorități. Iar autoritățile trebuie sa informeze prin toate mijloacele avute la dispoziție cetățenii și să urmărească aplicarea restricțiilor în spațiile închise, a purtării corecte a măștii, iar acolo unde acestea nu sunt respectate trebuie aplicate amenzi.
Alte măsuri care sunt necesare în acest moment trebuie să asigure pe de o parte rezolvarea problemelor actuale cât și dezvoltarea viitoare. Dacă vorbim de creșterea capacității de testare atât de necesară în acest moment, se cuvine să avem în vedere și resursa umană. Daca achiziționarea unui echipament nu mai este atât de problematică pentru că piața s-a adaptat la cerințele actuale și orice nevoie se poate rezolva într-un timp relativ scurt, resursa umană are nevoie de ani buni pentru a fi creată.
În momentul de față criza sanitară nu este doar despre numărul de pacienți internați este și despre numărul mic de specialiști care în ultimi ani au părăsit masiv sistemul și au plecat în Europa pentru condiții de muncă mai bune. Chiar dacă au fost mărite salariile nu au fost asigurate condițiile decente de muncă, infrastructura medicală, echipamente sau consumabile. Și nu mai vorbim de lipsa medicamentelor și în special a celor antivirale atât de necesare în acest moment.
Sunt necesare măsuri de asigurare a unui management profesionist în toate unitățile sanitare care să asigure respectarea intereselor pacienților și angajaților. Nu mai trebuie să existe manageri numiți politic care să urmărească interesele personale sau ale celor care i-au numit in funcții.
O altă serie de măsuri care se impun a fi luate urgent, se referă la pregătirea campaniei de vaccinare anti COVID-19 din 2021. Stabilirea procedurilor care trebuie urmate, asigurarea infrastructurii necesare, asigurarea personalului necesar și nu în ultimul rând cel mai important, informarea populației.

- De ce candidați la alegerile parlamentare?
- Candidez pentru că experiența mea profesională o pot folosi pentru a îmbunătăți viața celorlalți. Pentru că actuala clasă politică, în marea majoritate, își servește doar propriile interese și ale celor apropiați lor.
Pentru că m-am săturat de hoție și de penali în funcții publice. Și pentru că îmi doresc un viitor pentru copiii din România.
 
Comandat de USR PLUS Organizația Județeană Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
Cod unic de identificare: 11200021
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Răzvan Filipescu (PRO România) - "Nu doar blocând localități se poate controla răspândirea virusului, ci testând masiv, identificând focarele și luând măsuri în privința celor bolnavi"

25 Nov 2020 110

#alegeriparlamentare2020 Mariana Gâju (PSD) - „Reprezentanții partidelor politice care ajung în Parlament trebuie să-și dea mâna”

24 Nov 2020 475

#alegeriparlamentare2020 Remus Negoi, candidat USR PLUS pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

24 Nov 2020 506

#alegeriparlamentare2020 Dorin Opreanu, candidat PNL pentru Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

24 Nov 2020 468

#alegeriparlamentare2020 Marius Horia Țuțuianu, candidat PSD pentru Camera Deputaților - „Astăzi avem nevoie, mai mult ca oricând, de un pact pentru sănătate !”

24 Nov 2020 578

#alegeriparlamentare2020 Mariana Gâju, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

23 Nov 2020 880

#alegeriparlamentare2020 Septimiu Bourceanu (PNL) - „Noi trebuie să rupem lanțul epidemiologic!”

23 Nov 2020 459

#alegeriparlamentare2020 Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre - „Constanța suferă din cauza deciziilor politice foarte proaste și discriminatorii”

23 Nov 2020 647

#alegeriparlamentare2020Septimiu Bourceanu, candidat PNL pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

22 Nov 2020 751

#alegeriparlamentare2020 Bogdan Huțucă- „PNL propune patru ani de dezvoltare”

21 Nov 2020 1024

#alegeriparlamentare2020 PNL Constanța, pentru Parlament, oameni valoroși, eficienți, cu proiecte concrete

21 Nov 2020 1123

#alegeriparlamentare2020 Situația aeroportului Kogălniceanu și cum dorește USR PLUS să dezvolte și să modernizeze infrastructura aeroportuară

21 Nov 2020 465

#alegeriparlamentare2020 Sorin Mihai (PNL) - „Nu școala este focarul de infecție!”

20 Nov 2020 720

#alegeriparlamentare2020 Claudiu-Iorga Palaz (PMP) solicită precizări privind modul desfășurării campaniei electorale pe timp de carantină, la Constanța

20 Nov 2020 421

#alegeriparlamentare2020 Valentin Olivian Trofin (PRO România) - „PNL a sfidat voința românilor și protestele din Piața Victoriei”

20 Nov 2020 396