#alegeriparlamentare2020 Florin Timofte, USR PLUS - "Candidez pentru că experiența mea profesională o pot folosi pentru a îmbunătăți viața celorlalți. Îmi doresc un viitor pentru copiii din România"

 
  • Născut și crescut în Constanța, are 43 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii
  • După ce a finalizat studiile la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole a susținut concursul de angajare și am devenit asistent de cercetare la Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, Constanța
  • În prezent este Cercetător Științific gradul I iar din 2015 ocupă funcția de director tehnic
  • A avut ocazia să contribuie la implementarea directivelor europene ce privesc mediul marin și biodiversitatea
  • În 2016, s-a alăturat USR, pentru că reprezintă alternativa politică de care România are nevoie
  • La alegerile parlamentare, Florin Timofite, candidează pe locul 3 la Senat pe lista USR PLUS
 
Născut și crescut în Constanța, are 43 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii.

În 2001, după ce a finalizat studiile la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, secția Biologie, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, a susținut concursul de angajare și am devenit asistent de cercetare la Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, Constanța.

De atunci a continuat să se perfecționez, finalizând cursurile de Masterat în anul 2002 și Doctoratulîn 2013 tot în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.
În institut a promovat toate gradele profesionale, în prezent fiind Cercetător Științific gradul I.
A reușit să treacă de la poziția de adjunct de șef departament la cea de șef de departament, iar din 2015 ocupă funcția de director tehnic.
Afirmă că de fiecare dată  și-a îndeplinit funcția cu responsabilitate având ca obiectiv principal dezvoltarea institutului și bunăstarea acestuia.

De-a lungul celor 19 ani de activitate a intrat în contact cu modul de organizare al activității de cercetare din Europa, a văzut, înțeles și învățat, de ce acolo se poate și la noi nu, și a înțeles ce lipsește și ce trebuie îmbunătățit.
A acumulat o experiență importantă în cercetare prin proiectele pe care le-a coordonat sau în care a lucrat ca cercetător, pornind de la proiectele naționale, europene și internaționale și terminând cu proiecte private, câștigate la competiții sau încadrul licitațiilor publice.

De peste opt ani, colaborează cu companiile din zona de explorare și exploatare a resurselor de petrol și gaze de pe platforma continentală românească a Mării Negre și a văzut lipsurile din legislația națională privind protecția mediului în ceea ce privește acest tip de activități.
A avut ocazia să contribuie la implementarea directivelor europene ce privesc mediul marin și biodiversitatea.
În 2016, s-a alăturat USR, pentru că reprezintă alternativa politică de care România are nevoie.

La alegerile parlamentare, Florin Timofite, candidează pe locul 3 la Senat pe lista USR PLUS.
În acest context, a acceptat să răspundă câtorva întrebări ai ale cotidianului ZIUA de Constanța.

 - Cum arată astăzi discursul public al forțelor politice care-și dispută mandatele din viitorul Parlament?
- Vechile partide încearcă din răsputeri să arate că se reformează dar din păcate acesta este doar o lozincă de campanie care nu este susținută și de realitatea candidaților. În continuare regăsim pe listele partidelor parlamentari de meserie care în mandatele de până acum nu au putut să adune nici măcar câteva minute de discurs. Avem traseiști politici care la fiecare campanie își schimbă discursul în favoarea partidului pentru care candidează în acel moment dar care uită de tot ce au promis în campanie. Avem parte din păcate și de discursuri naționaliste care nu își mai au locul în realitatea de azi.
Discursul Alianței USRPLUS se bazează pe realitatea de zi cu zi din România. Alianța USRPLUS este singura forță politică care în această campanie își prezintă în mod detaliat programul de guvernare și modul în care va duce la îndeplinire acest program.

- Cum vedeți miza acestor alegeri?
- Ca o resetare a clasei politice. Este momentul schimbării. Românii s-au săturat de vechea clasă politică care și-a reprezentat propriile interese și care a uitat pentru ce a fost trimisă în parlament. Este momentul la care putem alege să scăpăm de hoție. Este momentul în care putem să dovedim că suntem cu adevărat o țară europeană. Încă din 2016 când cetățenii ne-au acordat votul lor de încredere și au trimis în parlament primii deputați și senatori USR, am dovedit că se poate schimba clasa politică. Am fost singurul partid care s-a luptat cu PSD când acesta a încercat prin toate mijloacele să mutileze legile justiției și să îndepărteze România de la drumul său European. Am format alianță USRPLUS în 2019 la alegerile europarlamentare și cetățenii au dovedit încă o data că au încredere în noua clasă politică pe care noi o reprezentăm. La alegerile locale am reușit să câștigăm primării importante din România și suntem prezenți în consiliile locale și județene. Este momentul la care clasa politică trebuie să fie reprezentată de oameni care apere interesul cetățeanului, nu pe cel personal.
 
- Care sunt atuurile USR PLUS pentru alegerile parlamentare, în opinia dumneavoastră?
În primul rând vorbim de oameni care în marea lor majoritate nu au mai făcut politică, suntem tineri, bine pregătiți profesional și nu suntem traseiști politici.
Așa cum s-a văzut si la alegerile locale am fost singurul partid care a fost prezent în stradă zilnic si am interacționat cu populația și vom face în continuare acest lucru în campania pentru alegerile parlamentare dar în limitele restricțiilor actuale impuse de pandemie.
Am fost singurul partid care a fost prezent în stradă la corturi pe toată perioada de strângere de semnături, si am avut de asemenea și campana online de strângere de semnături, fapt care ne-a apropiat și mai mult de oameni și de nevoile lor.
Avem un program de guvernare complet bazat pe angajamente clare care vor contribui la dezvoltarea societății.

- Criza sanitară declanșată de pandemia Covid-19 dă oricărei țări bătăi de cap. În România situația este acum la limită în privința capacității de răspuns privind cazurile grave care au nevoie de terapie intensivă. La ce măsuri vă gândiți?
- Măsurile care se pot lua imediat și care pot avea un impact major asupra numărului de persoane contaminate și în consecință asupra numărului de persoane internate la ATI sunt cele de respectarea regulilor și restricțiilor impuse de autorități. Iar autoritățile trebuie sa informeze prin toate mijloacele avute la dispoziție cetățenii și să urmărească aplicarea restricțiilor în spațiile închise, a purtării corecte a măștii, iar acolo unde acestea nu sunt respectate trebuie aplicate amenzi.
Alte măsuri care sunt necesare în acest moment trebuie să asigure pe de o parte rezolvarea problemelor actuale cât și dezvoltarea viitoare. Dacă vorbim de creșterea capacității de testare atât de necesară în acest moment, se cuvine să avem în vedere și resursa umană. Daca achiziționarea unui echipament nu mai este atât de problematică pentru că piața s-a adaptat la cerințele actuale și orice nevoie se poate rezolva într-un timp relativ scurt, resursa umană are nevoie de ani buni pentru a fi creată.
În momentul de față criza sanitară nu este doar despre numărul de pacienți internați este și despre numărul mic de specialiști care în ultimi ani au părăsit masiv sistemul și au plecat în Europa pentru condiții de muncă mai bune. Chiar dacă au fost mărite salariile nu au fost asigurate condițiile decente de muncă, infrastructura medicală, echipamente sau consumabile. Și nu mai vorbim de lipsa medicamentelor și în special a celor antivirale atât de necesare în acest moment.
Sunt necesare măsuri de asigurare a unui management profesionist în toate unitățile sanitare care să asigure respectarea intereselor pacienților și angajaților. Nu mai trebuie să existe manageri numiți politic care să urmărească interesele personale sau ale celor care i-au numit in funcții.
O altă serie de măsuri care se impun a fi luate urgent, se referă la pregătirea campaniei de vaccinare anti COVID-19 din 2021. Stabilirea procedurilor care trebuie urmate, asigurarea infrastructurii necesare, asigurarea personalului necesar și nu în ultimul rând cel mai important, informarea populației.

- De ce candidați la alegerile parlamentare?
- Candidez pentru că experiența mea profesională o pot folosi pentru a îmbunătăți viața celorlalți. Pentru că actuala clasă politică, în marea majoritate, își servește doar propriile interese și ale celor apropiați lor.
Pentru că m-am săturat de hoție și de penali în funcții publice. Și pentru că îmi doresc un viitor pentru copiii din România.
 
Comandat de USR PLUS Organizația Județeană Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
Cod unic de identificare: 11200021
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AUR, patru mandate în viitorul Parlament. Cum vor fi repartizate mandatele de deputați și senatori la Constanța?

11 Dec 2020 17735

#alegeriparlamentare2020 UDTTMR, reprezentată în Parlamentul României prin deputatul Varol Amet

08 Dec 2020 15513

#alegeriparlamentare2020 Ei sunt viitorii deputați și senatori. Cum s-a votat în municipiile și orașele din județul Constanța?

08 Dec 2020 4650

#alegeriparlamentare2020 Județul Constanța, rezultatele parțiale de la ora 13.00

07 Dec 2020 2979

#alegeriparlamentare2020 Rezultate parțiale anunțate de BEC la ora 13.00

07 Dec 2020 2465

#alegeriparlamentare2020 Au lipsit și alegătorii, și incidentele - tabloul scrutinului de duminică în județul Constanța

07 Dec 2020 2725

#alegeriparlamentare2020 Peste 123.000 de constănțeni cu drept de vot s-au prezentat la urne

06 Dec 2020 1984

#alegeriparlamentare2020 Prezența la vot, ora 14.00. Peste 3 milioane de români au votat

06 Dec 2020 2124

#alegeriparlamentare2020 Tit-Liviu Brăiloiu a votat la Eforie Sud

06 Dec 2020 3298

#alegeriparlamentare2020 40 de bolnavi de Covid 19 au votat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și alți 7 la Spitalul Modular

06 Dec 2020 2661

#alegeriparlamentare2020 MAI, despre ultimele incidente la alegerile parlamentare

06 Dec 2020 2068

#alegeriparlamentare2020 Puteți merge la vot fără declarație pe proprie răspundere!

06 Dec 2020 1694

#alegeriparlamentare2020 12.66% dintre constănțeni au votat în prima parte a zilei

06 Dec 2020 1715

#alegeriparlamentare2020 Prezența la vot, ora 12.00. Care sunt județele fruntașe

06 Dec 2020 1953

#alegeriparlamentare2020 Cum se calculează pragul electoral la scrutinul de astăzi?

06 Dec 2020 2041