#alegeriparlamentare2020 George Niculescu, candidat PNL pentru Senatul României- „ Aceeaşi transparență față de activitatea mea o voi avea și în calitate de senator“

  • Fostul prefect al județului Constanța, George Sergiu Niculescu candidează pentru Senatul României pe listele Partidului Național Liberal Sectorul energiei va reprezenta principalul său obiect de interes în Parlamentul României.
  • În județul Constanța se produce circa 20% din necesarul energetic al României iar extragerea gazelor din Marea Neagră reprezintă o oportunitate foarte mare atât pentru economia României, cât și pentru cea a județului nostru.
  • Pe această temă, George Niculescu vorbește miercuri, 18 noiembrie de la ora 17.00 la ZIUA Electorală, live pe www.ziuaconstanta.ro. dar și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
Fostul prefect al județului Constanța, George Sergiu Niculescu candidează pentru Senatul României pe listele Partidului Național Liberal.

Cotidianul ZIUA de Constanța reia seria interviurilor live cu personalități locale, regionale dar și cu oameni obișnuiți cu povești de viață neobișuite. 

În județul Constanța se produce circa 20% din necesarul energetic al României iar extragerea gazelor din Marea Neagră reprezintă o oportunitate foarte mare atât pentru economia României, cât și pentru cea a județului nostru. Pe această temă, George Niculescu vorbește miercuri, 18 noiembrie de la ora 17.00 la ZIUA Electorală.

Afirmă că mandatul de prefect nu a fost un scop în sine, însă a  tratat  cu foarte mare seriozitate această funcție. A fost o onoare să fie prefectul județului Constanța. A acumulat foarte multă experiență în administrație publică, dat fiind faptul că domeniile sale de activitate de până atunci aveau legătură cu domeniul privat. Niculescu a fost și consilier județean din partea PNL.

A mai candidat pe listele PNL Constanța și în 2016, pe locul 4 la Camera Deputaților, dar la acel moment a fost un loc neeligibil.

Sectorul energiei va reprezenta principalul său obiect de interes în Parlamentul României. Datorită studiilor și experienței de muncă pe care a acumulat-o, cunoaște în mare parte secretele din acest domeniu.

În cadrul interviului, fostul prefect George Niculescu a vorbit despre fostul său mandat ca prefect.

În această perioada a pandemiei, lucrurile au depins foarte mult de prefect. Nu neapărat eu, George Niculescu, ci funcția de prefect, dintr-o dată a devenit foarte vizibilă și foarte importantă în toate deciziile care se lua la nivelul județului Constanța. Eu văd acest lucru ca o oportunitate, am avut foarte mult de învățat în acest mandat.

Am învățat cum să gestionez managementul unei situații de criză la nivel mondial. Vorbim de o pandemie care a afectat toate statele lumii, nu doar România, nu doar județul Constanța, ceva ce transcede limitele județului Nostru. Și a trebuit să mă sfătuiesc tot timpul cu membrii din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Am ținut legătura mereu și cu primul ministru al României, a precizat George Niculescu.

George Niculescu a precizat că, deși i s-a cerut de multe ori demisia din partea mai multor oponenți politici, în perioada de pandemie, a preferat să rămână în funcția de prefect, săfacă eforturi, și să asigure această perioadă de carantinare pentru cele 605 persoane care s-au întors din Italia și au fost carantinate în județul Constanța, cu rezultate foarte bune.  

În mandatul acesta de prefect a trebuit să iau câteodată măsuri nepopulare. Toate aceste măsuri au fost poate pentru a preveni răspândirea acestui virus. Cele 9 luni și jumătate le consider ca o lecție de administrație publică , într-un timp foarte scur am reușit să învăț foarte mult, a mai precizat George Niculescu, fostul prefect al județului Constanța.

Despre candidatura pentru Senatul României pe listele Partidului Național Liberal Sectorul energiei, Niculescu a precizat:

Dacă constănțenii îmi vor acorda încredere și voi ajunge în Senatul României pot să vă spun de acum că  aceeaşi transparență față de activitatea mea o voi avea în calitate de senator, cum am avut-o și în calitate de prefect.

La întrebarea despre de ce a dorit să candideze pentru Parlament, George Niculescu, fostul prefect al județului Constanța  a precizat că:

În calitate de parlamentar, de senator în Parlamentul României îmi voi putea pune la dispoziție  constănțenilor din experiența pe care am acumulat-o atât în mediul privat, cât și partea aceasta de administrație publică, cunoștințe pe care le-am dobândit în calitate de prefect, le voi putea pune în aplicare în Parlamentul României.


Sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute dacă esți un parlamentar orientat spre muncă. Pe lângă faptul faptul că orice oportunitate de natură legislativă nu trebuie să o ratezi, deasemenea nu trebuie să ratezi momentul în care poți să aperi o lege care este bună și funcționează, de a fi modificată de cineva în interes personal sau de grup. Rolul parlamentarului este cel de a proteja legile, care funcționează bine și sunt implementate, a mai precizat George Niculescu. 

ZIUA Electorală, poate fi urmărită live pe www.ziuaconstanta.ro. dar și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

Citește și: #alegeriparlamentare2020 George Niculescu, candidat PNL pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Fostul prefect George Niculescu a votat!

06 Dec 2020 1894

Actualul prefect al județului Constanța pleacă în Parlament. Organizarea alegerilor legislative, în grija subprefecților

12 Oct 2020 4420

Liberalii au depus listele cu candidaţi la Biroul Electoral Judeţean

28 Oct 2016 2729