#alegeriparlamentare2020. Programul de guvernare USR PLUS prevede soluţii pentru scăderea poluării prin aruncarea necontrolată a ambalajelor

 
  • România se confruntă cu o mare problemă în ceea ce priveşte deşeurile reciclabile, care, în loc să fie colectate, ajung să polueze mediul
  • Anul trecut, de pe plajele din judeţul Constanţa, voluntarii au adunat 46.000 de deşeuri. Sectoarele de plajă din municipiul Constanţa, din Mamaia Nord şi din Năvodari prezintă recorduri negative la gunoaie şi anul acesta, iar plasticul sufocă ţărmul românesc al Mării Negre
  • Sistemul propus de USR PLUS se bazează pe returnarea voluntară a ambalajelor, garantată de o sumă-depozit achitată de consumator la cumpărarea produsului şi recuperată la predarea ambalajului gol în centre de colectare
  • Programul de guvernare USR PLUS prevede soluţii pentru scăderea poluării prin aruncarea necontrolată a ambalajelor. Sistemul garanţie-returnare a avut un impact major în scăderea poluării prin aruncarea necontrolată a deşeurilor de ambalaje în ţările în care a fost implementat până acum
 
România se confruntă cu o mare problemă în ceea ce priveşte deşeurile reciclabile, care, în loc să fie colectate, ajung să polueze mediul. Este vorba, în special, de recipiente confecţionate din materiale plastice, sticlă sau metal.
Anul trecut, de pe plajele din judeţul Constanţa, voluntarii au adunat 46.000 de deşeuri. Sectoarele de plajă din municipiul Constanţa, din Mamaia Nord şi din Năvodari prezintă recorduri negative la gunoaie şi anul acesta, iar plasticul sufocă ţărmul românesc al Mării Negre. Situaţia este la fel de gravă şi în mediul rural, unde rata de acoperire cu servicii de salubritate este mai mică, susțin candidații USR PLUS, la alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c.
Aceștia susțin că vor să reducă cantităţile de ambalaje abandonate pe spaţiile publice prin introducerea unui sistem naţional de returnare volutară a acestora, un parteneriat real şi reciproc avantajos între stat şi cetăţeni.
Sistemul propus de USR PLUS se bazează pe returnarea voluntară a ambalajelor, garantată de o sumă-depozit achitată de consumator la cumpărarea produsului şi recuperată la predarea ambalajului gol în centre de colectare.
Programul de guvernare USR PLUS prevede soluţii pentru scăderea poluării prin aruncarea necontrolată a ambalajelor. Sistemul garanţie-returnare a avut un impact major în scăderea poluării prin aruncarea necontrolată a deşeurilor de ambalaje în ţările în care a fost implementat până acum.
În România, se estimează că 300.000 tone de astfel de ambalaje n-ar mai fi aruncate în natură, ci ar fi reciclate prin intermediul acestui sistem.
În afară de impactul pozitiv asupra mediului, simulări făcute pe bază comparativă arată că s-ar genera în jur de 2.000-2.200 de locuri de muncă suplimentare, direct şi indirect, cu salarii apropiate de media pe economie.
În aglomerările urbane mari, vor fi instalate aparate care să preia ambalajele, în interiorul sau în imediata proximitat a supermarketurilor, iar pentru orașele mici și mediul rural, recepția se poate face în saci sigilați primiți la magazinele sătești, într-un sistem de cointeresare a proprietarilor acestora.
Sistemul DRS pe care îl propune USR PLUS va funcționa distinct față de cele actuale de valorificare a deşeurilor de ambalaje. Acest sistem de garanție pentru ambalaje, cu implicarea și cointeresarea populației, este unica soluție realistă ce permite reducerea poluării cu deșeuri abandonate şi reprezintă singura șansă ca România să atingă cotele de recuperare la care s-a angajat ca stat membru UE.
Mai multe detalii ale programului de guvernare USR PLUS:https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare.
 
Listele de candidați ai Alianței USR-PLUS la Constanța sunt următoarele:
CAMERA DEPUTAȚILOR
1. Stelian Ion – USR
2. Cristina Rizea - PLUS

3. Dumitru Caragheorghe – USR
4. George Gima – USR
5. Florin Stoian – PLUS

6. Valentin Jalbă – USR
7. Iulian Călin – PLUS
8. Mihai Constantin – USR
9. Dumitru Paris – USR
10. Mircea Fustașu – USR
11. Alexandru Bunghez - USR
SENAT
1. Remus Negoi – USR
2. Sorin Andrei – PLUS
3. Florin Timofte – USR
4. Doina Muțiu – PLUS
5. Ramona Dinu – USR
6. Ștefan Bitoleanu – USR
7. Adrian Burlibașa – USR
 
 
Material comandat de USR PLUS Organizația Județeană Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
Cod unic de identificare: 11200021
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Marius Horia Țuțuianu, candidat PSD pentru Camera Deputaților - „Astăzi avem nevoie, mai mult ca oricând, de un pact pentru sănătate !”

24 Nov 2020 578

#alegeriparlamentare2020Sorin Mihai, candidat PNL pentru Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

19 Nov 2020 725

#alegeriparlamentare2020 Răzvan Filipescu (PRO România) - "Micii producători au ajuns la limită!"

19 Nov 2020 731

#alegeriparlamnentare2020 Tit Liviu Brăiloiu, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

18 Nov 2020 735

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 1155

#alegeriparlamentare2020 Lucian Lungoci, candidat PSD - „Românii au de ales între un PSD reformat care știe ce are de făcut și un PNL neperformant”

13 Nov 2020 817

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

12 Nov 2020 868

#alegeriparlamentare2020 Horia Țuțuianu, candidat PSD pentru Camera Deputaților - „ Îi asigur de sprijinul meu pe cei din industria HoReCa”

12 Nov 2020 783

#alegeriparlamentare2020 Dumitru Caragheorghe, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

11 Nov 2020 1191

Galerie foto Lista semnelor electorale ale partidelor și alianțelor participante la alegerile parlamentare

10 Nov 2020 599

Sondaj de opinie Cu ce partide veți vota la alegerile parlamentare 2020?

09 Nov 2020 1037

#alegeriparlamentare2020 Dana Dina, candidat PNL pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

09 Nov 2020 1514

#alegeriparlamentare USR PLUS a dat startul campaniei pentru alegerile legislative. Stelian Ion a vorbit despre justiție

09 Nov 2020 1011

#alegeriparlamentare2020 PRO România și ALDE au fuzionat. Victor Ponta, desemnat de Congres pentru funcția de premier

08 Nov 2020 825

Alianța USR PLUS se angajează să inițieze și să insiste asupra dezbaterii privind revizuirea Constituției

02 Nov 2020 2503