#alegeriparlamentare2020 Valentin Jalbă, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților-„Votul electronic ar ajuta foarte mult românii din Diaspora”

 
  • Vineri, 27 noiembrie de la ora 16.00, candidatul USR PLUS, Valentin Jalbă vorbește la ZIUA Electorală despre proiectele sale în calitate de viitor deputat, live pe www.ziuaconstanta.ro dar și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
  • Jalbă candidează pe locul 6 pe lista USR PLUS de la Camera Deputaților.  
Jalbă candidează pe locul 6 pe lista USR PLUS de la Camera Deputaților. A acumulat experiență în mediul corporativ și academic în mai multe țări ale Europei Protejarea categoriilor vulnerabile precum persoanele cu handicap, persoanele fără adăpost, copiii instituționalizați și victimele abuzurilor se află printre preocupările tânărului candidat Valentin Jalbă candidează pe locul 6 pe lista USR PLUS de la Camera Deputaților.

Timp de 10 ani a acumulat experiență în mediul corporativ și academic în mai multe țări ale Europei, iar acum ceva mai bine de un an a revenit definitiv în acasă, în Constanța.

Alături de colegii din USR PLUS spune că poate schimba lucrurile în bine.

Dacă va ajunge în Parlamentul României, tânărul, va pune accentul pe propuneri legislative care să stimuleze politici publice în 4 arii pe care le consideră prioritare, cum ar fi:

-Debirocratizare prin digitalizare;
-Asigurarea accesului la sănătate și la educație pentru toată lumea, inclusiv în mediul rural;
-Dezvoltarea mediului de afaceri prin susținerea antreprenoriatului și promovarea inovației;
-Protejarea categoriilor vulnerabile precum persoanele cu handicap, persoanele fără adăpost, copiii instituționalizați și victimele abuzurilor.

În cadrul interviului, Valentin Jalbă, reprezentantul USR PLUS, vorbește despre ceea ce s-ar putea numi un ghid de reîntoarcere pentru românii din Diaspora.

Am fost în Diaspora timp de 10 ani. Am plecat la 18 ani, cum am terminat liceul, am plecat la studii. M-am dusîn Regatul Unit, am făcut facultatea, apoi imediat după facultate m-am angajat la o companie, în domeniul privat. Între timp, făcusem și un an Erasmus, în Suedia. Mi-am schimbat apoi locul de muncă și m-am angajat în Stockholm. Am făcut un masterat în Suedia, și apoi m-am întors în România.

Valentin Jalbă, despre reîntoarcerea în România

M-am reîntors în România acum aproximativ un an și jumătate. Eu am completat acel formular de înscriere în USR, la sfârșitul lui 2016, și am intrat în partid în 2017. Am activat în Filiala USR Diaspora.

 Activitatea politică în Filiala USR Diaspora se desfășura exact cum se desfășoară acum în România, online. Eram oarecum obișnuit cu acest sistem. Când era un proiect mai comlex, ieșeam și pe stradă, ne întâlneam cu  românii din diverse comunități, a mai precizat Jalbă.

Valentin Jalbă, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților a vorbit și despre cum vedea politica românească pe perioada șederii lui în Diaspora.

Asta m-a făcut să intru în politică, pentru că am văzut cum e politica, cea clasică. În 2016 , mă uitam pe site-ul USR, și-mi spuneam că sunt niște oameni cu care putem lucra să schimbăm ceva. Însă, eram destul de sceptic la început. Am făcut pasul către USR pentru că am văzut că, sunt oameni care se implică cu adevărat. Am descoperit o grămadă de oameni care vor să facă exact ceea ce și eu vreau să fac.

Ce-și doresc românii din Diaspora de la sistemul politic românesc

Votul electronic ar ajuta foarte mult românii din Diaspora. Votul prin corespondență, este implementat mai mult sau mai puțin și în acest moment. Cea mai mare tragedie este lipsa de reprezentare a românilor din Diaspora, a mai precizat Jalbă.

Românii au plecat din România din dorința de mai bine. Aș vrea să nu mai existe această portiță în Diaspora, ci să fie mai bine în România. Românii care sunt plecați în străinătate să se întoarcă în țară, iar românii care se află în țară, să nu mai fie tentați de străinătate.


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 462

Unde și cum vom putea vota la alegerile din 2024? Află care este secția ta de votare în municipiul și județul Constanța! (DOCUMENT)

07 Apr 2024 2426

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 544

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1517

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 665

Oficial de la MAE despre votul prin corespondență la alegerile pentru Președintele României și cele parlamentare

11 Mar 2024 565

Oficial Alegerile locale și cele europarlamentare, comasate. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență

08 Mar 2024 778

Calendarul alegerilor ce vor avea loc în 2024! Ce au decis liderii coaliției PSD-PNL

22 Feb 2024 1012

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1133

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 1046

Surse Alegerile prezidenţiale 2024 ar putea fi organizate în luna septembrie

21 Feb 2024 535

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 665

Lumea politică rămâne deocamdată o lume a bărbaților Ce a afirmat Alina Gorghiu în legătură cu legea ce prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor

26 Jan 2024 785

Primăria Constanța Licitație pentru închiererea unui spațiu pentru depozitarea materialelor folosite în alegerile din 2024

26 Jan 2024 867

Primăria Constanța se pregătește de alegeri Vrea să închirieze un spaţiu cu destinația de depozit pentru materialele necesare desfăşurării celor patru cicluri electorale!

15 Jan 2024 779