UPDATE3 #alegeriparlamentare2020 Două dosare penale pentru infracțiunea de fraudă la vot, în secții de votare din municipiul Constanța


 

  • Un bărbat din Năvodari care făcea campaie electorală pe Facebook a fost amendat cu 4500 de lei
  • Politiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați de președintele secției de votare nr.110 din municipiul Constanța cu privire la existența unui incident electoral
  • Un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputatilor și două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă Ia vot
  • Un incident a avut loc și la secția de votare 90 din municipiul Constanța. polițiștii au constatat faptul că, după ce și-ar fi exprimat dreptul la vot, un alegător nu ar fi introdus în urnă buletinul de vot pentru camera Deputaților, lăsându-l pe biroul comisiei de votare. Ulterior, pentru vot s-a prezentat un alt alegător, căruia i s-a înmânat buletinul de vot deja ștampilat
  • În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot
  • P​olițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, la secția de votare din satul Moșneni se află un bărbat care ar îndemna diferite persoane să voteze cu un anumit partid politic.  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate nu se confirmă, apelantul fiind sancționat, conform O.U.G. 34/2008, cu amendă în valoare de 1.000 de lei
  • În cursul zilei de astăzi, 637 de angajați ai MAI sunt mobilizați pentru asigurarea protecției celor 559 de secții de votare de la nivelul județului Constanța

UPDATE 3: Astăzi, în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat s-a prezentat la secția de votare nr. 216, unde și-a exercitat dreptul de vot, menționând totodată că se află în izolare la domiciliu.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020.
Totodată, a fost informat C.J.C.C.I. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor de competență.


UPDATE 2:

Astăzi, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, la secția de votare din satul Moșneni se află un bărbat care ar îndemna diferite persoane să voteze cu un anumit partid politic.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate nu se confirmă, apelantul fiind sancționat, conform O.U.G. 34/2008, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.


UPDATE: Au fost înregistrate 7 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre care 3 nu se confirmă, iar una este în curs de verificare.

În jurul 10.00, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați cu privire la producerea unui incident electoral la secția de votare nr. 90.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, după ce și-ar fi exprimat dreptul la vot, un alegător nu ar fi introdus în urnă buletinul de vot pentru camera Deputaților, lăsându-l pe biroul comisiei de votare. Ulterior, pentru vot s-a prezentat un alt alegător, căruia i s-a înmânat buletinul de vot deja ștampilat. Persoana în cauză a primit un nou buletin de vot pentru a-și exercita dreptul, iar buletinul de vot care face obiectul cercetărilor a fost anulat și ridicat în vederea continuării verificărilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot.

Astăzi în jurul orei 08.10, polițiștii din cadrul orașului Năvodari s-au autosesizat despre faptul că pe o rețea rețea de socializare, un bărbat a continuat campania electorală, și îi îndemna pe alegători să voteze anumiți candidați la Camera Deputaților și a Senatului.

Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei, conform Legii nr. 208/2015.

Totodată, în jurul orei 09.00. politiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați de președintele secției de votare nr.110 din municipiul Constanța cu privire la existența unui incident electoral.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputatilor și două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă.



În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă Ia vot.
 

 


În cursul zilei de astăzi, 637 de angajați ai MAI sunt mobilizați pentru asigurarea protecției celor 559 de secții de votare de la nivelul județului Constanța, dintre care: 219 polițiști din cadrul I.P.J. Constanta, 241 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, 93 de jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, 78 de pompieri din cadrul I.S.U. Dobrogea, precum și reprezentanți de Ia alte structuri MAI.



De asemenea, 210 polițiști din cadrul I.P.J. Constanța asigură măsurile de ordine și liniște publică pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, potrivit IPJ Constanța.




 

 


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.