Mazare nuntasul

1192125535.jpg

Edilul a fost invitat la nunta unuia dintre asociatii de la firma Europroiect, Ioannis Skantzikas, pe care l-a imprumutat in urma cu cativa ani cu 60.000 de euro

Umbla zvonul prin oras cum ca Radu Mazare. mai marele urbei, a plecat in Grecia pentru a participa la nunta prietenului sau, Ioannis Skantzikas. Grecul, actionar la firma Europroiect, apare in declaratia de avere a primarului, atat in 2005 cat si in 2006, din cauza faptului ca a fost imprumutat de Mazare cu 600.000 de euro. Nascut in Atena, pe 19 ianuarie 1956, Skantzikas se pare ca s-a indragostit de autohtone, pentru ca lumea spune ca aleasa inimii sale este o romanca, mult mai tanara decat el. Grecul mai este implicat si in societatile Black Sea Suppliers SRL, Metal Trade SRL, Romexpress Line SRL, Instalatorul SRL, Blue Beach SRL, Oro Invest SRL si Oro Construct SRL. In firma Europroiect SRL, Ioannis Skantzikas este asociat cu conationalul sau, Antonios Gioxas. In legatura cu nunta asociatului sau, Antonios Gioxas s-a aratat reticent in a da informatii. "Astea sunt discutii personale pe care le port numai cu prietenii, nu si cu presa", a raspuns foarte politicos grecul. Insa, Gioxas nu a negat informatia.

Business extins pana-n Moldova

Afacerea celor doi are ca obiect de activitate arhitectura, ingineria si serviciile de consultanta tehnica legate de acestea. Se pare ca cei doi au depasit de mult timp granitele judetului Constanta in ceea ce priveste afacerile. La jumatatea lunii trecute, presa ieseana scotea in evidenta faptul ca firma grecilor a pus mana pe un teren de 9000 de metri patrati, langa Carrefour-ul care se construieste la iesirea din Pacurari. "Terenul, aflat pe raza comunei Miroslava, a fost retras din circuitul agricol de catre firma Europroiect din Constanta", relatau pe 19 septembrie a.c., reporterii cotidianului Ziarul de Iasi. Insa, cei doi nu au lasat de izbeliste nici afacerile locale, incercand sa spulbere concurenta din Mamaia. Dupa cateva investitii in turism, incepute si abandonate, firma patronata de grecii Antonios Gioxas si Ioannis Skantzikas pare decisa sa spulbere concurenta din Mamaia. Europroiect a anuntat, pe 3 februarie a.c., ca intr-o sedinta a Comitetului de Analiza Tehnica, desfasurata la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului, s-a decis autorizarea fara studiu de impact de mediu investitia "Constructie doua imobile P+1, in zona Campusului Universitar, mal lac Siutghiol". Surprinzator, nu se face nici macar o referire la faptul ca grecii construiesc de fapt un club nautic, in zona de nord a Constantei, la intersectia bulevardelor Aurel Vlaicu si Tomis. Europroiect a cumparat doua loturi de teren situate pe malul lacului Siutghiol, in suprafata totala de 11.414 metri patrati. In august 2003 au fost achizitionati 8414 metri patrati, potrivit contractului de vanzare-cumparare numarul 3098, iar in aprilie 2004, alti 3000 metri patrati. Asa cum era "firesc", ambele loturi au deschidere la Siutghiol, insa sunt despartite de o alta proprietate.

Legaturi "bolnavicioase" cu Themeliodomi

In 2003, Europroiect a pus la cale un proiect ce privea constructia unui hotel de patru stele, cu noua etaje, vizavi de plaja Modern si de hotelul Ibis. Investitia a iscat inca de la inceput un adevarat scandal intre asociatia de proprietari de la blocurile invecinate si beneficiarii de la Europroiect. Insa, Agentia de Protectie a Mediului nu a eliberat acord de mediu pentru faza de Plan Urbanistic de Detaliu a investitiei. Nici firma Terom Themeliodomi SRL nu este straina de afacerile grecilor Antonios Gioxas si Ioannis Skantzikas. Pentru ridicarea hotelului, Europroiect a incheiat un contract de antrepriza cu Terom Themeliodomi, care s-a angajat sa efectueze lucrarile de constructie. Compania elena este sora firmei Themeliodomi SA, care a incasat bani cu nemiluita pentru derularea proiectului de modernizare, retehnologizare si extindere a statiilor de epurare si pompare a apelor uzate de la Constanta. Intre timp, atat Terom Themeliodomi, cat si Themeliodomi SA au dat faliment. Probabil ca grecii au stiut ei ceva cand au incheiat contractul de antrepriza cu Terom Themeliodomi SRL, firma care a avut ca actionar 100% o societate tehnica anonima din Grecia, al carei sediu figura doar ca o casuta postala in Thermi Salonic. Antonios Gioxas si Ioannis Skantzikas sunt fara indoiala versati in afaceri.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 680

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 723

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 988

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 742

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 935

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 933

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 644

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1180

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1002

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 641

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 885

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1220

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1401

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1703

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5440