ABADL, autoritatea contractantă Cum a câștigat SCIM SA un contract de peste 1 milion lei în fața lui Dobroport (documente)

Două firme au râvnit, în anul 2013, la contractul pentru executarea lucrărilor de raparație capitală la Digul de Nord Costinești. Potrivit procesului-verbal de deschidere a ofertelor, a fost vorba despre SC SCIM SA Constanța și SC Dobroport SA Cernavodă.

Autoritatea contractantă, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, a lansat, în acest sens, procedura de cerere de ofertă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Dacă SC Dobroport SA s-a prezentat cu o ofertă financiară în valoare de 1.135.209,29 de lei, SC SCIM SA a venit cu o ofertă financiară de 1.105.722,39 de lei. Ultima dintre ele a și fost declarată câștigătoare, durata de execuție a lucrărilor, menționată în documentația de atribuire, fiind de cinci luni. De menționat este faptul că, așa cum se precizează în raportul procedurii de atribuire, SC Dobroport SA s-a prezentat la procedură împreună cu SC Argos SA și SC Iptana SA, prima având rolul de a susține societatea Dobroport SA în domeniul experienței similare în execuție lucrări, iar cea de-a doua, în proiectare lucrări. Tot în raportul procedurii, se mai precizează că SC Dobroport SA nu a prezentat certificatul de atestare fiscală pentru plata impozitelor și taxelor la bugetul de stat, prezentând însă o declarație pe propria răspundere, în acest sens.

Evaluarea ofertelor nu s-a făcut numai din punct de vedere financiar, ci și din punctul de vedere al experienței similare, al personalului, al informațiilor privind dotarea cu utilaje, echipamente, mijloace de transport și standarde de asigurare a calității și de protecție a mediului. Cei doi ofertanți au îndeplinit cerințele solicitante, în final prețul fiind cel care a făcut diferența, societatea SCIM SA fiind declarată câștigătoarea contractului.
Potrivit Registrului Comerţului, Societatea de Construcţii, Instalaţii şi Montaj (SCIM) SA îi are ca acţionari persoane fizice pe Antoniu George Beioglu (31,9251%), Bogdan Grigore Moisoiu Anastasiu, fiul fostului consilier Dănuţ Moisoiu, care deţine 24,2048%, Gabriel Butucescu (12,0601%), alţi 448 de acţionari persoane fizice (31,7994%) şi o altă listă de persoane juridice cu 0,0106%.

Aceleaşi date de la Registrul Comerţului le prezintă ca persoane împuternicite pe Rodica Ciobotaru, Marin Dobrea şi Cristian Pîndichi, în calitate de administratori, pe George Antoniu Beioglu, în calitate de director general, cunoscut ca un apropiat al aceluiaşi fost consilier PDL Dănuţ Moisoiu, şi pe Bogdan Grigore Anastasiu Moisoiu, director adjunct. În ceea ce îl priveşte pe Cristian Pîndichi, acesta a fost, la un moment dat, şi în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, regie care se află în subordinea Consiliului Local Constanţa. Pîndichi a mai figurat, conform Registrului Comerţului, ca asociat în SC Europa A.P. SRL şi SC Organic Fertilplant SRL.
La sfârșitul anului 2013, SC SCIM SA a declarat o cifră de afaceri de 22.611.142 de lei, un profit net de 282.438 de lei și 140 de salariați.
Evaluarea ofertelor s-a făcut de către o comisie formată din Stelică Hagi, președinte, Adela Mihalcea, Mirella Oancea, Chirața Tararache, Dan Dumitru Marin și Cristinel Antonaru, membri, și Rodica Tistea și Nicușor Buzgaru, membri de rezervă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.