Apel la transparenţă Autoritatea Naţională pentru Turism a achiziţionat de la ITG Online SRL laptopuri şi imprimante (document)

Autoritatea Naţională pentru Turism a fost o instituţie guvernamentală din România, înfiinţată în ianuarie 2013.

ANT a funcţionat în subordinea Ministerului Economiei şi s-a desfiinţat în acest an, la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, care a preluat structurile şi activitatea ANT şi activităţile şi structurile de specialitate din domeniul turismului de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.
În momentul desfiinţării, agenţia era condusă de constănţeanca Anca Pavel - Nedea, care fusese numită în funcţia de preşedinte al ANT pe 7 octombrie 2015.
În anul 2016, Autoritatea Naţională pentru Turism a încheiat 36 de contracte de achiziţii publice, procedura de achiziţie fiind cumpărarea directă, iar criteriul de evaluare a ofertelor - preţul cel mai scăzut.

Despre SC ITG Online SRL 

Pe 18 februarie 2016, ANT a încheiat cu SC ITG Online SRL un contract pentru achiziţionarea de laptopuri şi imprimante, în valoare de 35.189 de lei cu TVA.
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 20 noiembrie 2017, SC ITG Online SRL a fost înfiinţată în anul 2015 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat. Asociaţi persoane fizice sunt George Adrian Iarca, născut pe 2 octombrie 1982, la Câmpulung, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%, şi Lidia - Georgeta Iarca, născută pe 21 martie 1985, la Jibou (judeţul Sălaj), cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%. George Adrian Iarca deţine şi calitatea de administrator. Domeniul principal de activitate al SC ITG Online SRL vizează „comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet“.
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, SC ITG Online SRL a avut o cifră de afaceri netă de 12.857.398 de lei, un profit net de 108.736 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 17.

Ion Andreescu PFA a oferit servicii de consultanţă

Alt contract de achiziţii publice al ANT a fost semnat cu Ion Andreescu PFA, pentru „achiziţionarea serviciilor de consultanţă în protecţia contra riscurilor şi în controlul riscurilor din cadrul ANT pentru perioada februarie - decembrie 2016“, angajamentul legal fiind încheiat pe 25 februarie 2016 şi având valoarea cu TVA de 3.850 de lei.

Achiziţii de produse informatice şi de promovare

Între ANT şi SC Lemings SRL s-a încheiat, pe 14 martie 2016, un contract cu obiectul „achiziţionarea de produse informatice şi de promovare, realizarea de fotografii şi filme, în vederea implementării proiectului Alector - Collaborative Networks of Multilevel Actors to Advence Quality Standards for Heritage Tourism“. Valoarea cu TVA a contractului a fost de 3.540 de lei.

Despre SC Eisen Land SRL

Pe 14 martie 2016, Autoritatea Naţională pentru Turism a încheiat cu SC Eisen Land SRL un contract al cărui preţ cu TVA a fost 3.400 de lei, având ca obiect „achiziţionarea serviciilor de realizare design roll-up-uri şi logo rută culturală, în vederea implementării proiectului Alector - Collaborative Networks of Multilevel Actors to Advence Quality Standards for Heritage Tourism al Cross Border Level“.
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 20 noiembrie 2017, SC Eisen Land SRL a fost înfiinţată în anul 2003 şi are sediul social în satul Cocoreni, comuna Bâlteni, judeţul Gorj. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat. Asociat unic persoană fizică şi administrator este Gheorghe C. Pănescu, născut pe 20 decembrie 1981, la Tg. Jiu. Domeniul principal de activitate al SC Eisen Land SRL vizează „activităţi ale agenţiilor de publicitate“.
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, SC Eisen Land SRL a avut o cifră de afaceri netă de 420.560 de lei, un profit net de 86.371 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 9.

Despre A & B Activ Distribution SRL

Contractul cu obiectul „servicii de arhivare a documentelor elaborate în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Turism“ s-a parafat între ANT şi Despre A & B Activ Distribution SRL pe 15 martie 2016, având valoarea de 47.127,31 de lei cu TVA.
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 31 octombrie 2017, SC A & B Activ Distribution SRL a fost înfiinţată în anul 1999 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris este de 110.200 de lei, integral vărsat. Asociaţi persoane fizice sunt Iuliana Nemţeanu, născută pe 24 august 1962, în Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%, şi Cristian Neamţeanu (care are şi calitatea de administrator), născut pe 22 decembrie 1960, la Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%. Domeniul principal de activitate al SC A & B Activ Distribution SRL vizează „legătorie şi servicii conexe“.
 
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, SC A & B Activ Distribution SRL a avut o cifră de afaceri netă de 6.298.697 de lei, un profit net de 607.088 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 58.

Transparenţa publică nu ar trebui, sub nicio formă, să rămână la stadiul unei lozinci îmbrăţişate cu drag de politicieni doar sub costumul de slogan de campanie, ci ar trebui să devină o realitate. Tocmai de aceea, ZIUA de Constanţa vă prezintă, la obiect, activitatea pe plan economic a diferitelor direcţii şi instituţii finanţate din bani publici, astfel încât constănţenii să aibă acces neîngrădit la informaţii legate de ce se întâmplă cu banii lor şi cine sunt beneficiarii contractelor cu statul. Facem precizarea că listele privind licitaţiile şi contractele cu atribuire directă despre care vom vorbi sunt cele puse la dispoziţie de fiecare instituţie în parte, aşa cum ne-au fost transmise, iar eventuale neconcordanţe ori inadvertenţe nu ne aparţin.

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta lista contractelor de achiziţii publice încheiate de Autoritatea Naţională pentru Turism în anul 2016, astfel cum ne-a fost pusă la dispoziţie de instituţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.